Какво помага при мускулни крампи?

Приложете върху кожата си масло от дафинов лист
15 яну 2017 19:32, Михаела Лазарова
1
Какво помага при мускулни крампи?
Снимка: freeimages

Независимо дали спортувате често или не, всеки от вас поне веднъж е изпитал болката и неразположението на мускулните крампи. Изключително болезнените схващания са често първият знак, че тялото ви се нуждае от редовна физическа активност, че може би не приемате достатъчно полезни течности, вероятно страдате от дефицит на определени хранителни елементи.

Някои мускулни крампи могат да бъдат причинени от притискане на нерв, нарушено кръвообращение. Много е важно да обърнете внимание на неразположението. Как може да си помогнете и да намалите честотата на мускулните крампи?

Калций

Един от най-важните минерали в организма е калцият. От костната минерална плътност до функциониране на нервната система, калцият играе ключова роля във всички наши дейности. Що се отнася до мускулните крампи, много специалисти смятат, че недостигът на калций е отговорен за голяма част от тези неразположения.

Дефицитът на минерала нарушава нормалните мускулни движения. Приемайте от него под формата на хранителна добавка или консумирайте по-често листни зеленчуци, млечни продукти, бадеми, риба, които са богати на минерала.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато краката , най-често ходилата ,се преохладят , се появяват крампите. Най-бързо се отстранява болката чрез съзнанието. Да не се мисли за нея няколко секунди.

Спонсорирани публикации