Експериментът Dnes: Бременна на пешеходната пътека

В центъра на София - спазват ли шофьорите правилника за движение
27 яну 2017 14:50, Анисия Иванова
29
Експериментът Dnes: Бременна на пешеходната пътека
Снимка: Bulgaria On Air

В рубриката "Репортер на място" колегите от предаването "Днес" по Bulgaria On Air Валерия Цветанова и Борислав Петров направиха поредния социален експеримент.

Те провериха на терен познават ли шофьорите правилника за движение и спират ли на пешеходните пътеки на едни от големите булеварди в центъра София.

Валерия се дегизира като бременна жена. Вижте какво се случи:

14432 гледания   |  Още видео


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
13
 
! Отговори
J преди 1 година
Винаги отстъпвам място да седне бременна жена в градския транспорт, винаги спирам на пешеходна пътека ако видя човек на нея, няма значение възраст и прочие. Просто всичко това си е до човека и човещинката. Благодаря на родителите ми, че са ме възпитали добре.
21
1
 
7
 
! Отговори
44 преди 1 година
Хахх верно е това за жените. Нищо лошо към тях, но като се замислих наистина предимно жени не спират, когато се опитвам да пресека пешеходната, продължават си и не им пука :D
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, спряха й. И кво?
19
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, мили хора от днес. Така като се замислите, на натоварено кръстовище, облечена в дебело зимно яке, колко шофьори имат време да осъзнаят, че пресича бременна. Освен това законът не отличава бременни от небременни - или спираш, или не (и си в нарушение). Ама брилянтен експеримент. Другият път накарайте джудже да се прави на дете за да разберете дали в детската градина се краде сирене.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една женица много добре ви го каза в клипчето:
-да разбира се но внимавам!
Слава Богу, все още има хора които знаят, че не са безсмъртни.
17
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова трябва да има наказания за пешеходците, защото се появяват най-различни експериментатори! После оле майко кво стана...
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако у бегето имаше закони, и бременната и инициатора на идеята щяха сега да бъдат в ареста
15
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София от години започнаха да спират при пешеходна пътека, но трябва да гледаш номера на колата и да си имаш едно наум. Ако номера започва с СО, ПК, КН, А, РВ, РА, М, ВР и други, трябва много да внимаваш.
14
1
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
По моите наблюдения в София отдавна започнаха да спират на очертаните пешеходни пътеки, но има доста шофьори, които не знаят, за неочертаните пешеходни пътеки, въпреки че повечето спират и там. Иначе най-опасни за пешеходците на пешеходна пътека са шофьорите от определени региони в България и колите на МВР и НСО, к/о не са в специален режим. Жените-шофьори по-често от мъжете-шофьори "не виждат" пешеходците. Колкото до джипове, скъпи и евтини коли, в София няма разлика за спирането при пешеходци
13
9
 
7
 
! Отговори
един друг преди 1 година
Вече разбрахме, че този сайт е тенденциозен и насочен срещу шофьорите... с всеки един експеримент, все повече затвърждавате мнението ми. Но щом ви прави кеф - продължавайте. Направо отваряйте петиция да се забранят колите и да мирясате.
12
2
 
19
 
! Отговори
Пешеходец и шофьор преди 1 година
Пешеходните пътеки - по принцип в София пешеходците понаучихме шофьорите да спират. Специално тези пешеходни пътеки са малко опасни, защото шофьорите имат да гледат за много неща на това кръстовище. По-интересното щеше да е да направят друг експеримент - дали шофьорите знаят, че продълженията на тротоарите на кръстовищата също са пешеходни пътеки и без да са очертани и че там пешеходците имат същото предимство, каквото имат и на зебра.
11
2
 
19
 
! Отговори
Опять двойка! преди 1 година
Вместо да правите глупави експерименти, отидете и задайте следния въпрос на шефа на КАТ:
- Господине, наясно ли сте, че има много водачи, които на спират на пешеходни пътеки?
Като ви каже: "Да, наясно съм!", го попитайте:
- Кога ще си подадете оставката в този случай?

Това е ролята на журналиста. Работата ви е да показвате виновните, а не да правите експерименти и шоупрограмки за плебеите.
10
2
 
23
 
! Отговори
ддд преди 1 година
До Анонимен

Не само кифлите. Аз съм Напреднало бременна и днес един 35-40 годишен господин ме избута, за да седне в метрото;)
Ама след 7-8 месеца бременност се свиква , че чак ми е забавно в моментите, когато не ме блъска някой;)
9
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно градския транспорт имам точно противоположни наблюдения. Аз съм жена и абсолютно винаги отстъпвам място на бременни жени или възрастни хора. Никога не съм виждала мъже да стават. Всички гледат на другата страна. Да не говорим как здрави и прави мъже се блъскат сутрин с лакти, само и само за да седнат, да не се скършат случайно, ако постоят прави.
8
3
 
14
 
! Отговори
Безсмъртен преди 1 година
За справка на простосмъртните, джигите с джипове винаги са с предимство !
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в препълненият трамвай скастри боеца ,че се ослушва,изправи го тоя ми ти кавалер и седна на мястото му:-))))
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт-като шофьори мъжете са по-големи нарушители на писаните правила, но по-толерантни към другите на пътя.Кифлите са нещо ужасно.
По-добре би било да се направи експеримент за отстъпването на място в градският транспорт на бременна жена.
И малко хумор(свидетел съм).преди 15-20години в трамвай пет на Бъкстон се качи бременна жена.Точно срещу вратата седяха един старши лейтенант и боец които явно идваха от ВМА към Горна Баня.Офицерът скочи като пружина да направи място на жената.Дотук-супер.
5
2
 
26
 
! Отговори
ФХ преди 1 година
Спира се на пешеходни пътеки, поне в София, където живея. Много рядко се слючва някой да премине, но това е предимно, защото не е видял пешеходеца, или защото няма видимост от неправилно паркирали пред пешеходната пътека автомобили. Все пак и пешеходците трябва да внимават.
4
9
 
21
 
! Отговори
T преди 1 година
Днес няколко пъти намалих и дори спрях преди пешеходни пътеки, но никой не пресече. Просто ей така си стояха хората на тях или на бордюра "аха да пресече". Това е най-логичното място да си стоиш, да си приказваш с някой наблизо или просто нещо да си чакаш. После се сърдете на себе си като ви блъсне някой изнервен от подобни простотии. Накрая става като лъжливото овчарче. Пешеходците заслужават санкции за подобно подвеждащо поведение.
3
0
 
11
 
! Отговори
Е преди 1 година
пак някои спират де.В Пловдив щяха да я отнесат като куцо пиле домат!

Спонсорирани публикации