София – магнит за чужденеца! Хотел и храна за $47

В класацията на Business insider попадат 19 ваканционни дестинации
13 фев 2017 07:10,
39
София – магнит за чужденеца! Хотел и храна за $47
Снимка: архив, Булфото

Българската столица София  е най-евтиното място за почивка през 2017 г., показва годишният доклад на сайта за летищни трансфери Hoppa, публикуван в престижното издание Business insider.

В класацията попадат 19 дестинации в света, които предлагат най-ниски разходи за ваканция.

В средния разход на човек са включени цените на двойна стая в хотел, храна за двама с бутилка вино, 3 км возене с такси, както и чаша кафе, коктейл и бира.

Според изчисленията за всичко това в София ще платите малко над 47 долара.

Долар-два по-скъпо ще ви излезе, ако посетите Кайро, Египет или Картахена, Колумбия. В Анталия, Турция и Букурещ, Румъния средната цена на човек стига около 55 долара.

Сред евтините дестинации попадат още столиците на Мексико – Мексико сити, на Филипините – Манила, на Украйна – Киев, на Уганда – Кампала, на Малайзия – Куала Лампур.

Около 64-65 долара ще ви струва на ден почивката в Слима, Малта, Краков, Полша и Хо Чи Мин, Виетнам.

Най-високи цени държат в Йоханесбург, Южна Африка, Мумбай, Мека, Банкок и Ханя, Гърция, където разходът на ден стига до 70 долара на човек.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
24
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Ако бях софиянец сега щях да умирам от срам. Най-евтината дестинация означава и най-долнопробната. Но софиянци ги разбирам до накъде, те се гордеят с това че са кореняци, че са се пръкнали на място наречено овча купел, мислят си че говорят правилен български, а не на неправилен шопски диалект.
10
1
 
22
 
! Отговори
хахахахахаааа....... преди 7 години
Евтин не означава добро.........
9
2
 
16
 
! Отговори
смешници преди 7 години
..."И този магнит за чужденеца " ---колко туристи е привлякъл?
8
2
 
20
 
! Отговори
до № 7 преди 7 години
За ден два се обикалят обектите по жълтите павета ,но колко бар.даци има за обикаляне брой нямат и хайде да не се лъжем "богатите" туристи идват тук точно заради това и евтиния алкохол.
7
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ефтино е да, ама мои приятели чужденци миналата година отседнаха в София, преди да продължат по маршрута, който си бяха набелязали. Още първия ден бяха потресени от гледката на бездомни глутници по улиците, мръсотия, шум и прахоляк. Беше ме срам да отговоря, когато едната жена попита : това наистина ли е столицата ви? Сами си вадете изводите какви впечатления оставяме у туристите.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И колко да струва на ден ,,почивка" в София? То щото е много голяма та на туриста му стигат ден два да я обиколи цялата и то пеша.А и какво толкова има да види?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна беше ясно. Типичният соцпочин за масовост няма много място в съвременния свят. Богатите хора вече не искат огромни спални с по 1000 стаи, а тишина и лукс. С нашата тактика най-много да привлечем безработни, или разни търсачи на приключения.
4
0
 
18
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Разни бандити и странни бизнесмени съсипаха туризма те си перат парите през хотели и ваканционни селища и не ги интересува друго.
3
2
 
21
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Това е тъжно бавно се превръщаме в бананова република,и скоро високи доходи нама да видим.
2
1
 
37
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Това не е повод за гордост.Каквато държавата, такъв и туризмът - долнопробни и евтини.
1
5
 
27
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
В Испания миналата година туристите са похарчили средно по 1000 евро. В България по 300. Ако ще и без пари да спят по хотелите, няма какво интересно да предложим като туристическа дестинация. Разчитаме на евтин туризъм.

Спонсорирани публикации