Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?

Губернаторите искали да влизат в политиката
Обновена: 15 фев 2017 14:53 | 15 фев 2017 12:16, Веселина Йорданова
64
Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

След като миналата седмица служебното правителство смени 13 областни управители, на днешното си редовно заседание освободи още 7.

Правителственият говорител Ирина Белчева съобщи, че причината за смяната е желанието на губернаторите да се включат в партийните листи и молбите за неплатен отпуск, които са получени в Министерския съвет в тази връзка.

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", като има специализации по "Организацията и управлението на образованието" и "Специална педагогика".

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност "Икономика и управление на търговията", има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Бил е ръководител управление "Сигурност" в ЕСО и ръководител отдел "Сигурност и класифицирана информация" в "Булгаргаз" ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност "Управление на обществения ред и сигурност на Република България".

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ "Св. Климент Охридски".

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в "Рафинерия Плама" АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по "Автоматика и системотехника" от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ "Черноризец Храбър" по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

На всяко от следващите заседания на кабинета "Герджиков" ще присъстват по двама областни управители на ротационен принцип.

След това те ще се срещат с премиера и министри, за да обсъждат подготовката на изборите на 26 март и да дадат информация за областта, за която отговарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С гербаджийските камъни по гербаджийските чутури.Само така,Герджик.Направи за смях Бибитко с неговите фукни в тунела на Хемус,а сега му разпердушини и основните изборни помагачи.Те завалиите с Цвъки си мислят,че са открили те първи тая топла вода.
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ае тия за кви са взеха къде е Радвв тоя започна като Ердо да действа да прави чистки *** с *** кои ще са следващите жертви
29
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само така.Гърч до дупка .Тия областни маса избори фалшифицираха в полза на ГЕРБ.Особено местните.Ха сега да го видя Цвинокио.
28
7
 
13
 
! Отговори
Ко става тука бе? преди 7 години
Този Герджиков се показва, като доста опасен.Избори ли ще прави , или преврат?Що не смени президента?Така и така е започнал да нарушава конституцията.*****т. Колев.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Софиският кога?
26
3
 
10
 
! Отговори
Архангел преди 7 години
Всичко възможно правят власт-имащите в момента, за да недоставят машините за изборите, от 100 кладенеца вода носят само и само да няма машини на изборите!!! Глупави и нагли тълкувания на ЗАКОНА, а там ясно е казано , при това още преди 2 години- на тези избори с машини!!!Няма значение кой къде и как гласува!! Прието ли е ?? - Прието е !!! Имаха 2 месеца време - предостатъчно. Всички да си понесат отговорността! ЗАДКУЛИСИЕТО Е В ХОД!И как беше избран Радев с тези управители..!!?
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е метла.Да си сложим свои хора.Нормално.
24
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали са безпартийни в какви листи , лъжеха народа с години
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички се наточиха за новия грабеж
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МиГ-29 22 Червен паток , след изборите ти ще ревеш , защото днес Гл. прокурор закри фабриката за фалшиви новини на Позитано 20 .
21
7
 
28
 
! Отговори
Пожарникаря преди 7 години
Когато дойде служебното правителство на Г. Близнашки , процедираха по същия начин. Защо се правите на изненадани? Един и същ сценарий, театър, обещания че и стадото е същото.
20
16
 
26
 
! Отговори
МиГ-29 преди 7 години
Това трябваше да е първото нещо, да се освободят всички областни управители и после всички МВР шефове, за да не може Герб да манипулира изборите. Зато герберите реват.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 3От *** с картечница и *** с клавиатура, по опасен е втория.
18
1
 
39
 
! Отговори
**** преди 7 години
Какви са тези измислени длъжности,навремето им викаха партийни секретари,а сега областни управители,ами нали всяка община си има кмет,или кметски намесник,за да вземат отношение по възникналите проблеми.
17
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Радев нали беше "независим?"Не може да си издигнат от партия и да си независим. Такова животно нема! Сега, някой комунист да не каже, че е предложен от инициативен комитет!! Това го пробутвайте на старците, които гласуват за вас. Радев е и ще си остане говорител на Нинова.
16
35
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
Да гкасуваме за нови партии,за да се махне статуквото!Аз ще гласувам за сега поне за" Да България" Гласувайте по съвест! Не допускайте отново статуквото от над 27 год.,видяхме ,че ни води в пропаст
15
5
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
А бе 14 М-р Председателя освобождава, а не Президента. Като кон с капаци си !
14
13
 
14
 
! Отговори
Zeus2 преди 7 години
До zeusДа, точно! Целият "отдел Личен състав" си върши работата...в името на партията...голям цирк с важните задачи на служебния кабинет!
13
29
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев нали беше "независим? Защо изпълнява политическите поръчки на БСП?
12
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се касират изборите за президент избран от 20 областни управители работили за нечестни избори.

Спонсорирани публикации