Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?

Губернаторите искали да влизат в политиката
Обновена: 15 фев 2017 14:53 | 15 фев 2017 12:16, Веселина Йорданова
64
Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

След като миналата седмица служебното правителство смени 13 областни управители, на днешното си редовно заседание освободи още 7.

Правителственият говорител Ирина Белчева съобщи, че причината за смяната е желанието на губернаторите да се включат в партийните листи и молбите за неплатен отпуск, които са получени в Министерския съвет в тази връзка.

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", като има специализации по "Организацията и управлението на образованието" и "Специална педагогика".

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност "Икономика и управление на търговията", има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Бил е ръководител управление "Сигурност" в ЕСО и ръководител отдел "Сигурност и класифицирана информация" в "Булгаргаз" ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност "Управление на обществения ред и сигурност на Република България".

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ "Св. Климент Охридски".

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в "Рафинерия Плама" АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по "Автоматика и системотехника" от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ "Черноризец Храбър" по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

На всяко от следващите заседания на кабинета "Герджиков" ще присъстват по двама областни управители на ротационен принцип.

След това те ще се срещат с премиера и министри, за да обсъждат подготовката на изборите на 26 март и да дадат информация за областта, за която отговарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка сряда - по двама областни управители на заседание на кабинета, казал Герджиков. 28 области по двама седмично - 14 седмици, т.е. три месеца и половина, считано от днес. Герджиков толкова дълго ли мисли да стои в МС?
10
34
 
11
 
! Отговори
времени преди 7 години
Не е нормално да сменяш областни управители които ще бъдат сменени след един месец.След изборите да ги сменят по този начин сегашното правителство работи в полза на ГЕРБ.
9
27
 
34
 
! Отговори
Гери преди 7 години
Ха така всички корумпирани кадри на ГЕРБ навън.Омръзна ни от глупости,до кога ще ни мамите
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За две по сто :))) добре ли е?! Ай у лево
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ? Ако си бяхте прочели статията нямаше да ни питате нали ?
6
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде другата седмица и останалите за да се почне начисто.Хем и некой няма да го е яд вече , че " Ечемишка" са я ремонтирали за 5 дни макар , че проспаха 5 години.
5
4
 
35
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Областните управители се назначават от правителството с цел координация на местно ниво, ново правителство, нови управители, няма нищо странно в това.
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Ненормалнико, нещо друго не научили, освен да плюеш. Ако си грамотен, прочети че това е по тяхна молба. Искат да участват в политиката, а не да организират безпристрастни избори, каквато е задачата на Служебното правителство. Отврат са такива писачи, като теб.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека ги въртят, докато някой покаже качества и желание за работа какво му е лошото ?
2
28
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Щото са се герб и не са удобни свестни хора работеики радев товали тие честноста пролича си отначало
1
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго от фатмата не съм и очаквал

Спонсорирани публикации