Листите на ГЕРБ ясни, Борисов водач в София и Пловдив

Новите лица са 40%, похвали се Цветан Цветанов
15 фев 2017 09:19, Александър Попов
125
Листите на ГЕРБ ясни, Борисов водач в София и Пловдив
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Водачите на листите на ГЕРБ вече са ясни, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

"Вчера листите бяха почти финализирани. В момента се прави последното съгласуване със съответните областни и общински структури и предполагам, че от петък до понеделник ще бъдат извършени съответните регистрации по места. Водачите вече са ясни, трябва да си изпълним последната процедура с последното съгласуване на структурите и ще бъдат официално обявявани. Но вече са ясни като цяло, така че нямаме никакви проблеми", заяви Цветанов.

Още по темата

Четирима са кандидати за депутати, които ще водят две листи.

"Това са Бойко Борисов в 25-и МИР в София и Пловдив-град. Аз ще водя традиционно Велико Търново и Благоевград. Горанов ще води 24-и МИР- София и Силистра. Томислав Дончев ще води 24-ти МИР и Габрово", обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Във Варна срещу Стефан Данаилов ще се изправи Лиляна Павлова, листата в Кърджали ще бъде оглавена от Цвета Караянчева, а в Бургас – от Ивелина Василева.

"Направили сме всичко възможно, както да има съответното обновление в листите, така и да запазим този баланс на партийната структура и същевременно на експертизата, която трябва да присъства в българския парламент като начин на говорене и участие в съответните секторни политики, в комисиите, в които се разглеждат законопроектите", отбеляза Цветанов.

В листите ще има и нови лица, като попълненията ще бъдат доктори, хора в сферата на образованието, културата, спорта.

"Имаме много известни личности в дадените секторни политики, които на местно и на регионално ниво са авторитети и точно това беше смисълът на обновлението, което трябваше да има в партията. Предполагам, че някъде около 40% ще има нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, но сме запазили и тази приемственост, която е изключителна важна, защото виждаме, че някои от партиите вървят към доста сериозно противопоставяне, което се създава между централна и общински структури", посочи още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
45
 
! Отговори
Й преди 7 години
Е тия пак ли ще се кандидатират? Нали подадоха отставка?
1
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези 40% нови лица са на неизбираеми места в листите. Иначе на първите са до болка познатите мутри.

Спонсорирани публикации