Най-ефективната тренировка за начинаещи във фитнеса

Експерти: 5-дневният режим е с най-добър ефект
17 фев 2017 21:43, Криси Табачка
4
Най-ефективната тренировка за начинаещи във фитнеса
Снимка: outnow.ch

Една от най-популярните бодибилдинг тренировки е петдневният сплит, в който тренирате по една от петте части на тялото си всеки ден от седмицата.

Това ви позволява да се тренира всяка мускулна група с голямо количество обем и интензивност, давайки пълна седмица на възстановяване преди да тренирате отново.

Макар че има много начини да групирате мускулни групи за петдневна тренировка, една от най-ефективните е да има ден за краката, гърдите, гърба, раменете и ръцете по отделно.

Загряване и Кардио

Загрейте хубаво вашите мускули преди да започнете да вдигате. От 150 до 300 минути на седмица е добре да правите кардио и аеробни упражнения, за да няма травми

Крака

Тренирайте краката си в първия ден от седмицата. Две са причините за това. Едната е, че тренировката за крака ще бъде най-трудната, така че е желателно да я правите, когато енергийните нива са високи.

Второ, много хора избират да тренират гърди в понеделник, което означава, че вероятно няма да се налага да се редят на опашки за клек машината. Започнете тренировката си с пет серии от пет тежки клекa. Според специалисти, слуховете, че клековете са вредни за коленете или гърба ви, са неверни. Въпреки това, за да се предотврати нараняване, трябва да ги правите с правилна форма. След клекове, отидете на leg пресата, напъни с тежести и повдигания на пръсти с тежести, от четири до шест серии и от 8 до 20 повторения всяко.

Как да тренирате останалите части от тялото - четете в Teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично имам повече от пет части на тялото. Не знам Криси как си преброи нейните, че са пет - сигурно е сглобена от лего блокчета.
1
1
 
11
 
! Отговори
? преди 7 години
Това е за начинаещи? Що не се гръмнете.

Спонсорирани публикации