Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника

Председателят на ПЕС нападна ЕНП, гласували под строй за СЕТА
Обновена: 19 фев 2017 12:45 | 19 фев 2017 11:36, Красимир Ангелов
146
Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника
Снимка: Булфото, архив

"Очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в своя позиция, разпространена до медиите.

По думите му последната подобна атака е от преди ден от страна на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, "който си позволи да критикува българските социалисти и лично Нинова заради позицията ни по Търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. "При гласуването на това споразумение, БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България", отбеляза Станишев.

Още по темата
Групата на социалистите и демократите в ЕП взе решение да подкрепи Търговското споразумение на ЕС с Канада, но българските евродепутати-социалисти, начело с президента на ПЕС Сергей Станишев, застанаха на позицията на своята партия в България и гласуваха "против". Така постъпиха и някои депутати от други страни като Франция, Белгия, Италия, Полша, Швеция, които гласуваха "против" или "въздържал се".

"Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо“, посочи Станишев.

Той разкритикува групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ, че са гласували под строй  в подкрепа на СЕТА.

"Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен.  Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София", се чете още в позицията на Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: бспСергей Станишевпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не, погрешно си разбрал, Борисов няма никакъв авторитет в ЕС, че той е клоун и всичко му се подиграват. Но той е послушен клоун и затова го подкрепят, защото никога не им противоречи, стига му да го потупат по рамото одобрително и е продал България на който си я поиска!
65
13
 
13
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Аз съм избирател на БСП. Някой да ме е питал какво ми е мнението за СЕТА ?! Аз искам да имам избор от много повече разнообразни стоки , и по евтини и по скъпи, и по качествени и не. Но да имам избор. Също така искам да мога да изнасям продукция и услуги в Канада така както местните фирми го правят на място. И да участвам наравно с тях в местните обществени поръчки. Това че Нинова нещо и го заповядват от путиния , не означава че ние нейните избиратели го споделяме.
64
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Много интересно.Защо не публикувате писмото на Нинова,а бързате да напишете какво е казар Станишев.МАНИПУЛАЦИЯ!!!!!!!! Хора четете писмото на Нинова публикувано в Епицентър и Поглед.Така ви манипулират.Истината е,че Нинова е написала такова писмо,което никой друг поплювко няма да си позволи да напише на ЕП,защото всички се кланят на началниците и ги слушкат ,а България си отива.Но това не е угодно за публикуване от някои сайтове. Защо ли? Четете Епицентър и Гласове !!!!!!!
63
2
 
8
 
! Отговори
До 64 преди 7 години
Искам не да ми пишеш 1,2,3, 4, а да ми изброиш точно кои са твзи четири езика на Станишев, както и да ми дадеш линк към говоренето на тези четири езика.Чакам!
62
6
 
16
 
! Отговори
От Германия преди 7 години
Аз лично ще гласувам за Бойко за да направи магистрала Хемус. Така ще мога да си ходя бързо на вилата в Габровския Балкан. Кацам в София и за 2 часа съм там с ретакара. Тоест аз имам ясна причина избирането на Бойко да е в моя лична полза.А вие за какво ще гласувате за Станишев и Нинова, да ви върнат социализма ли? Има да чакате. Все едно да чакаш вълка да изплюе агнето дето вече го е сдъвкал и то да почне пак да блее. Свиквайте с капитализма, връщане назад няма.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо, посочи Станишев.+++Аха .. а лепването на етикета 'предател' как ти стои другарю СтаниШеф ?
60
3
 
18
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 7 години
Комунистите ограбиха държавата и народа и използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.Прочети още на: dnes.bg/index/2017/02/19/stanishev-enp-i-gerb-napadat-bsp-i-ninova-v-pristyp-na-panika.332392,4
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искам съвет от човек без нито един ден трудов стаж.
58
4
 
5
 
! Отговори
ДО 51 преди 7 години
ЗНАЕШ ЛИ И СТАНИШЕВ И БОЙКО И ДОГАН СА ПЪРВИТЕ ПРИЯТЕЛИ НА ПЕЕВСКИ И КОЛКОТО СЕ МЪЧИШ ДА ИЗВИСИШ ЕДИН ОТ ТРИМАТА И ДА ГО НАПРАВИШ ПО-ВИСОК ,ТОЛКОВА ПО НИ ПРИПОМНЯШ КОЛКО ДОЛНИ СА И ТРИМАТА И КОЛКО ГИ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ.ТЯХТАТА УМРАЗА Е САМО ЗА ТОВА КОЙ-ПО-ВЕЧЕ Е ОТКРАДНАЛ.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪСЪЛ
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, 4 /четири/ езика - един, два, три, четири! Ти можеш ли да изброиш тези, които говорят Бойко и Цецка?
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами след Станишев управлява една година Орешарски защо не сме успешни след една година управление на Орешарски?
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимени двамата са като две капки вода бе...какво величаеш това нищожество Станишев. Лично аз не правя разлика между бандита с 5 езика и този само с един. те са бандити и тяхната партия -майка е БКП ! ТОЧКА !
53
2
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 7 години
Но не звъни на ЕГН - то като тиквара, нали?
52
5
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
Сам си отговори кой управлява след Станишев и защо сме толкова успешни. Имам предвид Орешарски. Тиквите имат големи листа и засенчват мозъка и всичко.
51
3
 
14
 
! Отговори
С ДВА БУТОНА преди 7 години
Не може да се справи Станишев и гласувал "грешно" , но акъл раздава!
50
1
 
11
 
! Отговори
ДО СТРАНЖАТА преди 7 години
НЕ ТИ ПРАВИ ЧЕСТ ДА СЕ ГЪБАРКАШ С ЛИЧНОСТ КАТО ЛЕВСКИ !!!
49
1
 
5
 
! Отговори
манталитет преди 7 години
В България всички обичат философия, само да работи, никой не иска...
48
4
 
8
 
! Отговори
0ф...Станишев... преди 7 години
"Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен. Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София", се чете още в позицията на Станишев."Та тогава потвърждаваш, че Борисов има авторитет в ЕС?.... разбрали са, че "сучете" от ЕС, САЩ,но искате и от РФ- да уверявате Путин, че сте "негови"...А бъдещето на децата ВИ и Вашите старини
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев знае 4 езика чужди и е в Брюксел! Тиквара знае само банкянски и е в Банкя.Гледа по телевизията как Президента пос-------------И кои са тези 4 езика? Иброй ми ги!

Спонсорирани публикации