Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника

Председателят на ПЕС нападна ЕНП, гласували под строй за СЕТА
Обновена: 19 фев 2017 12:45 | 19 фев 2017 11:36, Красимир Ангелов
146
Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника
Снимка: Булфото, архив

"Очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в своя позиция, разпространена до медиите.

По думите му последната подобна атака е от преди ден от страна на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, "който си позволи да критикува българските социалисти и лично Нинова заради позицията ни по Търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. "При гласуването на това споразумение, БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България", отбеляза Станишев.

Още по темата
Групата на социалистите и демократите в ЕП взе решение да подкрепи Търговското споразумение на ЕС с Канада, но българските евродепутати-социалисти, начело с президента на ПЕС Сергей Станишев, застанаха на позицията на своята партия в България и гласуваха "против". Така постъпиха и някои депутати от други страни като Франция, Белгия, Италия, Полша, Швеция, които гласуваха "против" или "въздържал се".

"Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо“, посочи Станишев.

Той разкритикува групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ, че са гласували под строй  в подкрепа на СЕТА.

"Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен.  Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София", се чете още в позицията на Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей Станишевпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да знае езици той беше два пъти премир на България. Защо България е на този хал след като Станишев и беше два пъти премиер?Защо България е последна след като Станишев й беше два пъти птемиер?
45
1
 
4
 
! Отговори
честито на вас преди 7 години
До СТРАНДЖАТАа кой ще работи?
44
2
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Особено Ердоган предпочита да работи!
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев знае 4 езика чужди и е в Брюксел! Тиквара знае само банкянски и е в Банкя.Гледа по телевизията как Президента посещава разни европейски форуми и разговаря с хората и се тръшка от злоба. Изборите - нов късмет с краката напред.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45БЛА,БЛА,БЛА и нищо повече....
41
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Днес почитаме паметта на Апостола на свободата дякон Васил Левски... - но в България се роди нов Левски - навсякъде канен - навсякъде приет, който по мащабност и значимост надмина дякона... - очакваме с нетърпение Първа Пролет и Третото правителство на ГЕРБ...
40
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Да си срамно некомпетентен, да излагаш България и да хвърляш обвинения необосновано не е нападение по скоро истината в очите.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Венци Стефанов е бивш доносник на ДС! Откъде са му милионите на тоя ***?!
38
0
 
3
 
! Отговори
Vajarov преди 7 години
Na 3 mart obstonationalna bezsrochna bulgarska stachka s plakati "iskame belgiiski zaplati v bg"Vsichkoto bulgari i razni drugi etnosi ot rbg s zaplati 460 bg leva da idvat pred kmetstvata s plakati "iskame belgiiski zaplati v bg", tendjeri, ***, cherpaci, razvaleni bg iaica, razvaleni bg domati, razvaleni bg iabalki, razvaleni bg krushi, razvaleni bg banani, razaleni bg karpuzi, razvaleni bg zelki, zdravi konopeni vajeta, metli s dalgi kolove, vili, motiki, lopati, kirki, za iaka rabota!
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е го и новия президент, първо е съгласуван с руснаците и тогава е обявен от Корнелиту Нинова за кандидат президент, разбира се според червените крадци независим, но само на думи, иначе изцяло зависим от БСП респективно от руснаците! И тоя шапкар сега ще ходи да се поклонява на паметника на Левски и ще приема парада - пълен цирк! Точно Левски е казал много точно за руския ботуш и имперските им амбиции от които пасле си патихме толкова много, че 1944 избиха цвета на нацията ни и доведоха цървулк
36
6
 
2
 
! Отговори
съмнявам преди 7 години
До Анонимен 40В България няма партия която представлява интерес за Кремъл...
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво на Борисов!за какви заслуги?
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Венци Стефанов - ,,Решетников и Кремъл предпочитат да работят с Герб''. Факт! А Нинова Решетников я нападна. Ясно кой е слуга на Кремал.
33
7
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Бас държа, че комунистите представа нямат какви ги е вършила кака Корни... - плюят Бойко, че бил бивш комунист, а тя не е ли бивша СДС-арка... - дясната ръка на Иван Черния...
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ега ти наглостта. никаква преднина не набирате бе гейчо. ние още не сме забравили точно твоето управление. никога повече Комунистите на власт. Народът не ви иска, разберете го.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 28само факт и нищо повече!
30
4
 
8
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Вашата реакция е паническа,защото вие ще претърпите нечуван досега провал.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е президент! Факт! Факт! Факт!
28
9
 
8
 
! Отговори
Браво на Борисов! преди 7 години
Всички от БСП, Обединени Идио.ти, са освен крадци и некадърници са и национални предатели! Всички са купени от руските служби и работят за интересите на руснаците! Единствено Борисов се опълчи на Путин за унищожителните за БГ проруски проекти Белене и Бургас-Александруполис и то във време, когато цяла Европа се кланяше на Жужи!
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишев въведе България в ЕС! Факт! Герб усвоява пари и се създаде само да ги краде, благодарение на Станишев! Спрат ли еврофондовете, сами ще се разпуснат.

Спонсорирани публикации