Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника

Председателят на ПЕС нападна ЕНП, гласували под строй за СЕТА
Обновена: 19 фев 2017 12:45 | 19 фев 2017 11:36, Красимир Ангелов
146
Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника
Снимка: Булфото, архив

"Очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в своя позиция, разпространена до медиите.

По думите му последната подобна атака е от преди ден от страна на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, "който си позволи да критикува българските социалисти и лично Нинова заради позицията ни по Търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. "При гласуването на това споразумение, БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България", отбеляза Станишев.

Още по темата
Групата на социалистите и демократите в ЕП взе решение да подкрепи Търговското споразумение на ЕС с Канада, но българските евродепутати-социалисти, начело с президента на ПЕС Сергей Станишев, застанаха на позицията на своята партия в България и гласуваха "против". Така постъпиха и някои депутати от други страни като Франция, Белгия, Италия, Полша, Швеция, които гласуваха "против" или "въздържал се".

"Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо“, посочи Станишев.

Той разкритикува групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ, че са гласували под строй  в подкрепа на СЕТА.

"Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен.  Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София", се чете още в позицията на Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей Станишевпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАмного се съмнявам...
25
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
как можахте да вкарате бьлгария в нато и ес без референдум сьс сета идватнови болести ам централи започват безкраини дела срещу бьлгария в ам сьдилищас ам адвокати малка бедна бьлгария дали ще издьржи на този мор
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Реклама!
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е президент! Факт!
22
6
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До искам да попитамНе само за него, а и за България... - ГЕРБ няма алтернатива... - поне за сега...
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като смята че споразумението е вредно защо не гласува против в европейския парламент и покаже че има топки
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишко мама е един истински гейгерой! Успя да избяга в изгнилия капитализъм и да си купи мезонет за милион евра, където да се усамотява с *** и другите себеподобни!
19
3
 
3
 
! Отговори
искам да попитам преди 7 години
До sistem error БСПа коя партия е най-доброто за теб...
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама от теб ли се страхуваме бе недоносен ,алчен комунист?Лично аз не съм и няма да гласувам никога за твоята крадлива партия,но също и за Герб,защото Бойко си е ваш кадър по манталитет по алчност и сам се доказа като враг на народа си ,точно каквито сте вие комунистите по природа.Моят избор е за по-интелигентните, за тези които не влизат във властта само да се угоят ами и имат доблестта да излязат и да кажат ,че с комунисти като вас не може България да върви напред.Моят избор е "ДА БЪЛГАРИЯ"
17
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корни ги постави на място! Ние сме пълноправен фактор в Европа и ще ни слушат. Времето на поклоните мина.Пощенският гугутко на Ердоган бе оскубан от въздушния орел Радев.Факт!
16
6
 
18
 
! Отговори
sistem error БСП преди 7 години
Още помним как Станишко над десет пъти излъга пред медиите, че няма да ходи в Брюксел и как накрая се изсули най-тарикатски. Най-големите лъжци и разбойници са в тази безродна антибългарска партия.
15
4
 
5
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
До Очевадно е, чеполовин България е комунисти другата половина на светиите!
14
9
 
18
 
! Отговори
Очевадно е, че преди 7 години
Гейската принцеса работи за Русия, която отдавна си има търкания с Канада заради претенциите на руснаците за земи на Северния полюс за които претенции Канада никога няма да се съгласи и затова руските служби купуват политици е като тоя олигогей, които да им провеждат имперската политика! За това и Нинова и тоя мазник толкова много плюят и плашат хората със СЕТА, която дава възможност на Канада да търгува по-успешно с ЕС! За това е толкова силен тоя червен плач!
13
24
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Ами за милиардера Тиква ли да гласувам! Открадна чрез власт горските джипки. Не може да ги подкара всичките едновременно, но как така горските ще се перчат като него!!!???
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНие трябва да работим и да не си въобразявате, че всички комунисти.........
11
6
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Станишев не се ли оказа част от националните предатели /според Нинова/... - гласували за СЕТА, а после каза, че се объркал...
10
3
 
22
 
! Отговори
Циник до 11 преди 7 години
Някой наистина е не-нормален...ама като гледам как валят червените ръчички - май си ти!
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корни се оказа Изненада за брюкселските бюрократи и единствения мъж в българската политика! Там са свикнали да им се кланят еветчии и йесаджии като Кунева и Буковата тиква.
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Комунистите ограбихати си нормалмен ли изобщо?
7
28
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Когато Бойко Борисов напише такова писмо до някой от европейските лидери и брюкселски чиновници, каквото Корнелия Нинова написа тези дни, елате да ми се обадите !