Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника

Председателят на ПЕС нападна ЕНП, гласували под строй за СЕТА
Обновена: 19 фев 2017 12:45 | 19 фев 2017 11:36, Красимир Ангелов
146
Станишев: ЕНП и ГЕРБ нападат БСП и Нинова в пристъп на паника
Снимка: Булфото, архив

"Очевидната тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. Това не е нищо друго освен паническа реакция заради предстоящата изборна загуба за ГЕРБ“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в своя позиция, разпространена до медиите.

По думите му последната подобна атака е от преди ден от страна на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, "който си позволи да критикува българските социалисти и лично Нинова заради позицията ни по Търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. "При гласуването на това споразумение, БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България", отбеляза Станишев.

Още по темата
Групата на социалистите и демократите в ЕП взе решение да подкрепи Търговското споразумение на ЕС с Канада, но българските евродепутати-социалисти, начело с президента на ПЕС Сергей Станишев, застанаха на позицията на своята партия в България и гласуваха "против". Така постъпиха и някои депутати от други страни като Франция, Белгия, Италия, Полша, Швеция, които гласуваха "против" или "въздържал се".

"Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо“, посочи Станишев.

Той разкритикува групата на ЕНП, към която принадлежи и ГЕРБ, че са гласували под строй  в подкрепа на СЕТА.

"Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел от името на цялата партия да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен.  Очевидно е, че идеята не е негова, а е по-скоро удовлетворение на молба от София", се чете още в позицията на Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей Станишевпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
БиБи преди 7 години
Не е Нинова от тези, които ще се стреснат от Лопес - напротив, тя му отговори характерния си стил. За ГЕРБ: Б.Б. събра министри, несъответстващи на заеманите постове: икономисти начело на МРРБ, МЕ, МОСВ, МЗХ; социолози и политолози начело на МВнР и МВР, проф. Танев - на МОН; философ (Т.Дончев) - вицепремиер; пожарникар - премиер. Да не говорим за 9 МИНИСТЪРКИ. Резултатът беше пълен погром на икономи-ката, МВР, МОСВ, образованието и пътищата . За политиката да не говорим - пълен слугинаж.
105
0
 
6
 
! Отговори
доказателството преди 7 години
Вижте снимката и преценете кой изглежда уплашен.
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това нещо на заглавната фотография има навик да се "обърква", "забравя" секретни документи (продал ги е на някого), обърква "копчетата", вместо "НЕ" избира "ДА", после се обяснява. Та и сега. Издокарали са го на фотото в позата на Лавров и му преразказвт врели-некипелите "мнения". "бсп за България" = "сполука за България"!
103
5
 
13
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Разликата между европейските социалисти и нашите се вижда веднага. Европейските подкрепят това което е полезно за Европа, нашите искат да се изолираме от цивилизования свят и да гледаме на изток. Интересно Станишев как би обяснил позицията на останалите социалисти след като според неговата партия гласуването за СЕТА е предателство. За разлика от БСП останалите социалисти гледат европейските интереси, а не руските.
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС Е ДЕН ДА ГЛЕДАМЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ-ТОВА Е ЧОВЕК С КОЙТО ВСЕКИ БЪЛГАРИН СЕ ГОРДЕЕ А САМО ГЛЕДАМЕ КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И НЕ МОГА ДА СЕ ПРЕДСТАВЯ ЩО ЗА ГАВРА Е ТОВА С БЪЛГАРИЯ.ИМАМЕ ЛИ ПОЛИТИК ,КОЙТО ПОНЕ ВЕДНЪЖ В ГОДИНАТА СИ СПОМНЯ ЩО ЗА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ Е ОТГЛЕДАЛА МАЙКА БЪЛГАРИЯ И КАКЪВ ПОЗОР СА ТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !
101
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев гласува за СЕТА а сега обяснява , че бил ''против ''
100
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжата и кражбата са генетично заложени у комунистите. И тоя червен мишок излъга българите, че уж няма да ходи в Брюксел, пък той не се връща оттам. Сега и Краднелия, само с лъжи и измами се занимава. Ама някой ден хората ще и потърсят сметка за откраднатите милиони.
99
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, ама той е в Брюксел, а вие в панелката в Обеля.
98
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО ЛИЦА ТРЯБВА ДА СЕ СКРИЯТ ЗАВИНАГИ. ИЛИ СА ***, ИЛИ СА ТОЛКОВА НАГЛИ, ЧЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ТОВА- ПОВДИГА МИ СЕ ОТ ТЯХ.
97
7
 
36
 
! Отговори
НАХАЛСТВО: преди 7 години
ТОЯ ЧЕРВЕН МИШОК ....ПАК ПОЧВА ДА ДАВА АКЪЛИ И *** СЪВЕТИ!
96
5
 
23
 
! Отговори
DA преди 7 години
TE PRODADOHA BALGARIA !!!!!!!!!!!!!! KOMUNISTITE SA VRAGOVETE NA NARODA ! A TOZ PIDAL DA SI HODI F MUSKVA !
95
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То този 20 мрд дълг на " Боко" беше за да покрие вашите 20 млрд които Станишев взе за Белене и Цанков камък.Забрави ли?
94
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички вие ,затрихте България.
93
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте му съветниците на Банкянския тигър-Яни Янев,който искаше да го уволнява,Марков ,дето гладуваше против конституцията а после стана конституционен съдия,седесар а сега герберист,счетоводител за министър на енергетиката,текезесар-трудовак,военен министър,Лукарски ,квартален футболист-на икономиката.Еее,как няма да цъфне ГЕРБ?
92
4
 
36
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Тоя се е целувам с Местан - една целувка и стана национален предател - е толкова му трябва на един наследствен комунист!
91
5
 
37
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
СТАНИШЕВ СА НЕ ГОВОРИ МНОГО,ЧЕ ГО ВИДЯХМЕ И НЕГО.
90
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Дебелия с 20 милиардния дълг и къдравия надупчен асвалт е най големия популист.10 години начело на държавата ни докара до 125 място по благосъстояние от 28 според доклад на ООН.Най-бедни сме в Европа!.Хайде стига вече !
89
5
 
25
 
! Отговори
Петър янчев преди 7 години
Сигурно искат господа социалисти стандартите да са по ГОСТ.Господа СИВ се разпадна поради неконкурентност.
88
20
 
5
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
В случая Сергея е прав. * от герп продължават да си разиграват картите по един от най-лошите начини. А всекидневното явяване на червените кймери в медиите бавно, но сигурно води до покачване на гласовете за тях. Късопаметния народ помни само един мандат назад най-много.
87
8
 
36
 
! Отговори
Любен преди 7 години
Комунистите са *** на Русия, това е видно и ясно. Те мислят за Русия, не за България.

Спонсорирани публикации