Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
21 фев 2017 16:37,
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батко съвсем се е спръндзал. На нищо не прилича, блед, отпуснат, отчаян. Как да се усмихва, далаверите изплуват като мъртви риби в отровена река. Затвор го чака или изгнание на някой остров с торби пари, да се услушва,не идват ли бандюги да му светят масълцето. Иска власт отново но нема да стане. Много лъга и още повече ограби и ни заби в тинята. Кво ще прави с тези пари като не може да похарчи сам и 50 цента.
87
4
 
7
 
! Отговори
Питам преди 7 години
От кога България определя кога,, къде и как НАТО да си върши работата.все едно Корнелия до обеснява как да я пази НСО.Лудост.
86
12
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Нито ще гласувам за крадливата сврака, нито за балата птица/***/.... Или за Патриоти или за Марешки....
85
8
 
7
 
! Отговори
Лошото и хубавото... преди 7 години
Лошо е , че Нинова ще бъде следващия премиер, най вече за по изостаналате част от населението, които гласуват за ГЕРБ. Хубаво е, че тя не може да изкара повече от 3-4 последователни мандата , като премиер.
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжата и посредствеността решили да седнат и да си поговорат.
83
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова думи, думи на Нинова и Р.Радев че ще правят неща само в защита и интерес на българите и бам-стотици танкове пристигнаха от нато . Срамота !Е, с тази постъпка че са дали зелен фар на сащ няма да накарат хората да гласуват хората за тях . Издиниха се , а Р.Р излезе битер Плевньо
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ си мислеше, че подавайки оставка ще се отърси от реформаторите и ще има мнозинство в Парламента.Ха-ха-ха.Някоя ясновидка отново го е подвела.
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя."Точно Боко ли е тръгнал да съди другите за това хахахахВ Банкя май по-скоро считат каруцарския речник за синоним на правоговор, съдейки по махленските изрази на Тиквата.
80
4
 
13
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Соломон Паси каква роля играе в служебното правителство? Гледам го говори някакви глупости и се чудя да не се е намърдал пак в парламента.
79
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце ще загуби с поне 7% в София срещу Нинова.
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сблъсъкът БСП-ГЕРБ, печелят бившите реформатори и патриотите.Наистина трябва да си пълен *** за да гласуваш за двете големи партии плю-ейки ги.
77
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боцко бая се е подул от сблъсъка.
76
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви *** пишат тук. Стотици блокове са санирани и некъв форумен *** пак мн умен и мн разбира. И от цени и от всичко. Вие сте пълни неудачници бе хахахахахх
75
10
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До Новите лъжи на БСПНяма значение на колко годни е Тома Томов. Всичките в ГЕРБ нямате толкова акъл, колкото само той.Нямате умни хора в ГЕРБ. Това е истината !
74
5
 
9
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Австрия ще дава бинуси за наемане на местни граждани а не на тюрбани, освен това забраниха финансиране отвън на нпо та.в италия в джамийте вече ще се проповядва на италянски. А борисов е *** и недалновиден лицемер. Всички предприемат стъпки, само ние крачим в обратна посока, особено след като регистрираха дост! Тоя не искам да му слушам обясненията
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според-зависи е добра стратегия стига да е национално ориентирана.Ако всички тези бо-клуци бяха като ци-ганката и вземаха, но заделяха и за ци-ганчетата т.е. за нас, а не само за тях, нямаше да сме ман-галска държава.
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запомнете го този като ви питат внуците на развален български що живеят по испанско.
71
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата в момента пелтечи по НОВА за санирането.Не може да обясни защо цената е 12 ПЪТИ по-висока от пазараната.
70
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в крайна сметка каво излезе? И да се дуе и не, по време на празната кратуна е договорено НАТО в Черно море. Обаче седнал други да обвинява. Абе патологичен лъжец.
69
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ КОГО И ОТ КАКВО ЩЕ НИ ПАЗИ НАТО НЕ МИ Е ЯСНО?ЗА КАКВО СА РАЗНИ ОРЪЖИЯ..ТАНКОВЕ..КОРАБИ..САМОЛЕТИ И РАКЕТИ!?ЗА КАКВО Е ТОВА ОГРОМНО РАЗХИЩЕНИЕ НА СВЪРШВАЩИТЕ ЗЕМНИ РЕСУРСИ?МИЛИОНИТЕ ОРДИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ ПРЕВЗЕХА КОНТИНЕНТА С ГОЛИ РЪЦЕ!

Спонсорирани публикации