Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
2
 
! Отговори
Дани преди 4 години
До Нинчето от БСПтоКакво точно те интересува
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност какво е казал Бойко Борисов на тази извънредна пресконференция? Нищо смислено няма в това, което пише тук.
52
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виденов.Тройна коалиция.КТБ.Мултигруп.Орешарски.Армения.Сърбия.Сер. Корея.Куба.Друго няма какво да кажа. То се вижда, кой напреднал и кой крадец.
51
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не е имало по честно и открито управление от Герб, без нито едно закрито заседание на МС, там се правеха най-големите зулуми от СДС и БСП
50
9
 
25
 
! Отговори
жеко преди 4 години
това е уникална глупост :Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.как стиропора укрепва сградите?!
49
6
 
18
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Аз съм Бойко Борисов и съм безмозъщен тиквун.
48
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ако продължава да говори срещу ЕС и НАТО, ше е следващата след орршака дето ще яде шутове. Научи се, като плюеш едно да предоставяш друго ПО ДОБРО????Какво си постигнала ти в селския си живот, че казваш на проект като ЕС или СЕТА, че не струват? Коя беше ти в европа и историята? Една партиина подметка от един минал режим??? Я се съвземи малко.
47
5
 
0
 
! Отговори
Нинчето от БСПто преди 4 години
До ДаниА ти кой си.........
46
8
 
23
 
! Отговори
Колев преди 4 години
Гербери,свивайте си знамената,свивайте си опашките,гответе се за опозиция.Никой няма да ви пита за нищо,освен призовките които ще получавате през ден.
45
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До За кого?Престанете с тези платени коментари!!! По-голямо зло от БСП и ДПС НЯМА!!! ГЕРБ ще мачка на изборите, колкото и да не ви се иска.
44
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мощно ни бутат към Русия, вие решавате
43
9
 
31
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Вицът на деня: ГЕРБ не краде.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като нямам панелка как ще ме обезщетят за това саниране !? И аз плащам ДАННЪЦИ И КРЕДИТА ЗА ПАНЕЛКИТЕ !!!
41
4
 
18
 
! Отговори
За кого? преди 4 години
Като изключим писаното от безкрайно многото платени тролове на ГЕРБ, нормалните хора сега трябва да избират за кого да гласуват, а реално пак няма за кого. ОчевАдно е, че ГЕРБ сега са "най-голямото зло". БСП също не стават. ДПС в последно време подкрепят ГЕРБ, но за тях е ясно кой гласува. Разните псевдопатриоти и разбойническия блок ги прескачам и кой остана? Никой. Това е проблемът пред нормалния български избирател в последните 27 години.
40
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб не краде а строи, краде БСП и затова нищо не е построено от тях
39
22
 
7
 
! Отговори
Надя Николова преди 4 години
Нинова усеща,че скоро ще пие една студена вода,защото гербаджии ще се завърнат в коялиция със симпатягите от РБ.Това са отчаяни вопли на една отчаяна жена,която вижда как няма да се добере до 'кокала'.
38
20
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 4 години
ГЕРБ ПОБЕДА!!!
37
1
 
4
 
! Отговори
Дани преди 4 години
До НЯКОЙТи всъщност си НИКОЙ!
36
2
 
4
 
! Отговори
Нинчето от БСПто преди 4 години
Ами сега какво да кажа като ги хвалят и от световната банка,немам нерви вече все тях хвалят
35
15
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
Нинова е ясна,тя си е проруски настроена и ще се пъне да доказва колко лошо е да има натовски кораби в Черно море.Като Параванката за натовски самолети над Сърбия.Но тиквата Бойко е направо смешен-хем за НАТО,хем да няма натовски кораби в Черно море.Натовски кораби в Черно море трябва да има,за да чувства Путин,че няма да може да си разиграва коня в България и Румъния.Стига вече руско влияние тука,45 г. социализъм и 27 години постсоциализъм с бивши номенклатурчици и ДС пионки ни стигат.

Спонсорирани публикации