Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
21 фев 2017 16:37,
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ако продължава да говори срещу ЕС и НАТО, ше е следващата след орршака дето ще яде шутове. Научи се, като плюеш едно да предоставяш друго ПО ДОБРО????Какво си постигнала ти в селския си живот, че казваш на проект като ЕС или СЕТА, че не струват? Коя беше ти в европа и историята? Една партиина подметка от един минал режим??? Я се съвземи малко.
47
5
 
0
 
! Отговори
Нинчето от БСПто преди 7 години
До ДаниА ти кой си.........
46
8
 
23
 
! Отговори
Колев преди 7 години
Гербери,свивайте си знамената,свивайте си опашките,гответе се за опозиция.Никой няма да ви пита за нищо,освен призовките които ще получавате през ден.
45
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До За кого?Престанете с тези платени коментари!!! По-голямо зло от БСП и ДПС НЯМА!!! ГЕРБ ще мачка на изборите, колкото и да не ви се иска.
44
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мощно ни бутат към Русия, вие решавате
43
9
 
31
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Вицът на деня: ГЕРБ не краде.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като нямам панелка как ще ме обезщетят за това саниране !? И аз плащам ДАННЪЦИ И КРЕДИТА ЗА ПАНЕЛКИТЕ !!!
41
4
 
18
 
! Отговори
За кого? преди 7 години
Като изключим писаното от безкрайно многото платени *** на ГЕРБ, нормалните хора сега трябва да избират за кого да гласуват, а реално пак няма за кого. ОчевАдно е, че ГЕРБ сега са "най-голямото зло". БСП също не стават. ДПС в последно време подкрепят ГЕРБ, но за тях е ясно кой гласува. Разните псевдопатриоти и разбойническия блок ги прескачам и кой остана? Никой. Това е проблемът пред нормалния български избирател в последните 27 години.
40
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб не краде а строи, краде БСП и затова нищо не е построено от тях
39
22
 
7
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Нинова усеща,че скоро ще пие една студена вода,защото гербаджии ще се завърнат в коялиция със симпатягите от РБ.Това са отчаяни вопли на една отчаяна жена,която вижда как няма да се добере до 'кокала'.
38
20
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
ГЕРБ ПОБЕДА!!!
37
1
 
4
 
! Отговори
Дани преди 7 години
До НЯКОЙТи всъщност си НИКОЙ!
36
2
 
4
 
! Отговори
Нинчето от БСПто преди 7 години
Ами сега какво да кажа като ги хвалят и от световната банка,немам нерви вече все тях хвалят
35
15
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Нинова е ясна,тя си е проруски настроена и ще се пъне да доказва колко лошо е да има натовски кораби в Черно море.Като Параванката за натовски самолети над Сърбия.Но тиквата Бойко е направо смешен-хем за НАТО,хем да няма натовски кораби в Черно море.Натовски кораби в Черно море трябва да има,за да чувства Путин,че няма да може да си разиграва коня в България и Румъния.Стига вече руско влияние тука,45 г. социализъм и 27 години постсоциализъм с бивши номенклатурчици и ДС пионки ни стигат.
34
6
 
18
 
! Отговори
Факт преди 7 години
ГЕРБ са майстори на пропагандата, плащат колосални суми за ***, за да манипулират хората, не може да се отрече че имат успех, въпреки че за огромно тяхно съжаление Българина не е лесно манипулируем. Със заграбените в последните години милиарди от ГЕРБ, се плаща на троловете, които са наводнили и този форум.
33
3
 
13
 
! Отговори
От герберите преди 7 години
Ние сме безмозъщни гербери и сме много прости човешки създание също като нашия вожд бойко борисов по известен като тиквунии затова се разбираме и обичаме.
32
9
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Не съм ГЕРБер, но Бойко никога не се е правил на нещо повече от пожарникар. Съвсем ясно е как е влязъл в онази школа, за да се изучи за такъв.А около Нинова нещата са крайно неясни - и по отношение на образованието й, и по отношение на странното й озоваване под крилото на Божков, а после хоп, при Станишев. Нещо много неетично има там.Бойко управлява, защото го избират.А тази какви пребоядисвания осъществи? По-нагли фокуси тип "фурнаджийска лопата" никой не е правил през последните 27 г.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и на миналите избори за НС плащаха, и на кметските плащаха, пък и в двата случая ядоха дървото.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли с най - висок рейтинг КриСталина Георгиева :)))))))))))))))))))))На 100 % са ДОСТ ще се гласува, или за гъби /понеже е студено за чатуна/
29
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП са майстори на пропагандата, плащат колосални суми за ***, за да манипулират хората, не може да се отрече че имат успех, за огромно съжаление Българина е лесно манипулируем

Спонсорирани публикации