ДПС бори бедността и демографията с... инвестиции

Образованието също е акцент в програмата на движеинето
21
ДПС бори бедността и демографията с... инвестиции
Снимка: Булфото, архив

Борбата с бедността и демографската криза са двете основни теми, на които стъпва предизборната платформа на ДПС. Това каза председателят на движението след работна среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/.

По думите на Карадайъ двете теми са свързани и ключът за решаването на проблемите е в понятието "инвестиции".

Оказа се, че образованието е една от основните теми за бизнеса, заяви Карадайъ и отбеляза, че въпросът има съществено място и в платформата на движението.

Основният проблем днес пред бизнеса е липсата на кадри за работата, която има в страната, каза Васил Велев от асоциацията, цитиран от БТА.

Работодателите са представили пред ДПС предложенията си за реформа в образованието и за промени в политиките за трудова миграция с оглед внос на недостигащи специалисти и работници за българската икономика.

Работодателите и ДПС са констатирали значително сходство в приоритетите и в начините за решаване на проблемите.

Единодушна е подкрепата за съществуващия данъчен модел, каза Велев. Приоритети за работодателите са запазване на валутния борд до влизането в еврозоната, ускоряване на влизането в чакалнята на еврозоната, макрофинансова стабилност, балансирани бюджети.

Очакваме повече настойчивост в по-доброто регулиране на картелите, премахване на поръчковото законодателство, ограничаване на корупцията, заяви Велев.

Работодателите предлагат още отмяна на класовете за прослужено време, минималните осигурителни доходи и други регулации.

Платформата на ДПС е отворена и може да претърпи корекции до деня на изборите - 26 март, каза Мустафа Карадайъ и допълни, че на 27 март тя ще бъде представена като Програма за управление на страната.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
ДОСТ преди 1 година
Номер 13 в бюлетината е спасението на БЪЛГАРИЯ.РАЗБЕРЕТЕ ГО.ДОКАТО НЕ СЕ УНИЩОЖИ И ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТ И АГЕНТ НА ДС .ТАЗ ДЪРЖАВА БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИ!
15
0
 
1
 
! Отговори
НАРОДЕН преди 1 година
КАТО ИМ ВИДИШ ЛИДЕРИТЕ .КАК ДА НЕ ТЕ Е СРАМ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН.ТРЯБВА НОВ ПАИСИЙ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОСПОДИ, КАКВО ОТВРАТИТЕЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ- МИЛИОНЕРИТЕ В ДПС ЩЕ СЕ БОРЯТ АКТИВНО ЗА СОЦИАЛНО ИЗРАВНЯВАНЕ С БЕДНИТЕ- АНАЛОГИЧНО НА БСП- ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ В НАСТЪПАТЕЛНА БОРБА С БЕДНОСТТА И СОЦИАЛНОТЕ НЕРАВЕНСТВО- ЗНАЧИ ТИЯ С ДВОРЦИТЕ И ЯХТИТЕ, КОИТО ИЗГОНИХА НАЙ ТРУДОЛЮБИВАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ИЗРАВНЯВАТ С БЕДНИТЕ- И ОТ ДЕК НА ДЕК ВА- ЕТА ТИА ЛИДЕРЕ ЖИВЕЯ ЕДИН ЖИВОТ ЗАТОВА СА ВОЗАТ НА ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ, А НИА СМЕ БЕДНИ И ЗАТОВА ЖИВЕЕМ ЕДИН ЖИВОТ- ГОСПОДИ- ТИА СА НАДСКОЧИХА.
13
0
 
4
 
! Отговори
Крумовградчанин преди 1 година
Господин Карадайъ незнам дали си вярваш но народа този път няма да се хване на въдицата.най голяма е безработицата в общини където управляват ДПС най бедни са депесарските общини за здравеопазването в същите общини хич да не говорим ненасищането на себихан Мехмед е факт обезлюдяването е неоспоримо бай бай
12
1
 
5
 
! Отговори
u4en преди 1 година
Малко ви остава !..ДОСТ 4 %.....ДПС 3.7% ...Доган в КАУША и всички далавери на светло !
11
0
 
4
 
! Отговори
Демографска единица преди 1 година
Брей тая зла демография,беее. Ами с демографската криза кога ще е битката?
10
0
 
5
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
..спонсорирано, разбира се
9
0
 
12
 
! Отговори
Идиот преди 1 година
Теа пак повече от смешни станаха, и Българските турци вече не им вярват.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напоследък в борбата си ДПС използва атакизи.
7
1
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 1 година
САМО ЧЕ В СЛУЧАЯ НА ДПС ИНВЕСТИЦИИТЕ СА С ОБРАТЕН ХОД - КЪМ ДЖОБОВЕТЕ НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ !!!
6
14
 
11
 
! Отговори
Др Сталин преди 1 година
БСП 40 %
ГЕРБ 16
ДПС 10
ОП -5
Останалите няма да влязат.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС... имали програма! Хахаха най-добрата смешка за деня.
4
3
 
10
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Въх ... Карадайъ, почти ме убеди... инвестиции тинтириминтири за обръчи от фирми те тва е... гоУеми борци се оказахте... много милеете за народа...ще ме разплачеш...
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борбата с бедността и демографската криза са двете основни теми, на които стъпва предизборната платформа на ДПС...

...и за промени в политиките за трудова миграция с оглед внос на недостигащи специалисти и работници за българската икономика...

С други думи да внасяме мюмюни дето ще гласуват за ДПС, с оглед подмяната на българите с близко-източна плява. Тези защо още не са обесени, като национални предатели ?
2
1
 
17
 
! Отговори
Бай Ристо преди 1 година
Знаем ги тези инвестиции - държавния и общински бюджет инвестират в обръчите на Доган.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП-ДПС на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .