Експериментът DNES: Внимание! Бебе на борда

Отстъпваме ли място на бременна жена?
Обновена: 24 фев 2017 09:48 | 24 фев 2017 09:00,
29
Експериментът DNES: Внимание! Бебе на борда
Снимка: Bulgaria ON AIR

Джентълмен ли е българинът? Услужливи ли се хората към бременни жени? Отговори на тези въпроси потърсиха Валерия Цветанова и Борислав Петров от предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR.

Дни след като от столичния Метрополитен пуснаха специални значки за бременни, Валерия влезе под прикритие в ролята на жена в напреднала бременност, която излиза от метрото с тежък сак.

Дали някой ще й помогне с багажа? Вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
АН преди 7 години
КОГАТО гледах внучето си в брюксел и тази станция до президентсвото няма ескалатор надолу,та заставах до стълбите с количката и чаках без да моля някой да се сети да помогнеи5 там е същото като при нас-помагаха по възрастните,а младите недвама полицаи обаче изкачвайки се се върнаха обратно и ми свалиха количкатаизвод-хората сме еднакви и е важно възпитанието
19
1
 
1
 
! Отговори
анонименн преди 7 години
Как е допусната тази гавра с най-святото-майчинството?
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Прави си, там не е прието. Даже има и такива, дето ще го сметнат за обидно.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15По принцип си прав, но бременноста си личи чак в последните месеци. Особено сега в студеното време една слабичка бременна жена до шестия, че дори седмия месец може и да не разбереш че е бременна.
16
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 7 години
За жалост, от "Метрополитен" са обяснили, че на нейно място може да бъде "вашата съпруга, сестра, приятелка и пр.", ама не обясняват, че всъщност отстъпваме място на бременната, тъй като съчувстваме на проблемите й с кръвното, на бързото й преуморяване, на отеклите крака и ръце в по-късните седмици, на тежестта на самото дете в корема и фактът, че то рита и пр. Ето на такива жени отстъпваме място в градския транспорт, а някои от нас дори се радват, като видят бременна жена...Дано да сме повече)
15
11
 
11
 
! Отговори
Мъж преди 7 години
А може ли аз да си сложа такава значка? Чувствам се пренебрегнат :-)За мъжете да направят значка - цаца и бира на борда... Да не би да е по-леко 2 литра бира и кило цаца :)
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що за глупости. Който е възпитан ще отстъпи място и без значка. Който си е темерут и 10 значки да му тикат под носа няма да стане.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като се кача в метрото дори и не сядам, не ме боли нищо за сега, нека който има нужда да ползва седящите места.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много зле направен експеримент, не си личи особено, че е бременна с това яке, както и не имитира толкова тежък багаж. Как да и помогнат хората тогава? Стига глупости.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По мои наблюдения хората са много по- услужливи към бременни и майки с деца, отколкото към възрастните с по два бастуна. Но, да, за мен също е обидно да ми отстъпят място, колкото и да ми е тежко.
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също съм забелязвала в чужбина, че не се помага на хората ако имат тежък куфар например, а да станеш в метрото си е направо обидно и никой не те оставя да си отстъпваш мястото, просто им е неудобно на хората! Не мен този модел повече ми харесва, а не да те карат да се чувстваш длъжен на възрастни,бременни и глупави и т.н. Но ние на изток сме си по-други, за добро или зло...
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бебе на борда" в никакъв случай не означава, че жената е бременна. Кой умник го измисли това?
8
3
 
10
 
! Отговори
бременна преди 7 години
Харесвам идеята със значките, защото наистина понякога е трудно да се прецени бременна ли е жената, не е ли. Само че наистина може би щеше да е по-добре просто да пише "бременна съм", това "бебе на борда" ми звучи някак неподходящо в случая.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво по дяволите трябва да значи Бебе на борда? Изразът сам по себе си на български не значи нищичко
6
3
 
13
 
! Отговори
Таско преди 7 години
Ами как да й отстъпя място, ами ако просто е със шкембе? Знаете ли какъв резил е после!...
5
7
 
20
 
! Отговори
Hex преди 7 години
Честно казано понякога е трудно да се познае дали една жена е бременна, особенно сега през зимата. Значките помагат много. И на мен ми се случи веднъж, и добре че беше значката за да отстъпя място. Браво за идеята.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях няколко месеца в Дания. И една сутрин на път за тяхното метро, по стъпалата, гледам някво момиче с голям зор слиза с колелото по стъпалата и аха-аха, да падне. Гледах, гледах, и накрая си викам - абе я да й помогна :)И отивам и викам - "Can I help you?", но оная май не разбираше английски щото ме гледаше учудено и с недоверие. Тогава направо й сграбчих колелото и й го смъкнах долу. Ей, тая после беше толкова щастлива...явно в Дания мъжете не помагат на жените.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами идете в провинцията се возете в градския.Там се басирам че всеки ще ви отстъпи място :)Но управниците така направиха, че само в София хората да живеят богато, може да е като скотове, но там са парите.
2
10
 
38
 
! Отговори
Бременна преди 7 години
Бременна съм в 8 месец. Никой нито в метрото,нито в трамвая ми отстъпва място да седна.Напротив.Няма млади,няма стари,мъже или жени всички ме оглеждат от глава до пети и си седят.Да не говорим,че като се качвам в превозното средство всички се опитват да ме избутат- те да са първи. Народ като нашия си заслужава съдбата!!! БЛАГОДАРЯ!
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бебе на борда?! На кой борд? На борда на кораб или на борда на самолет?

Спонсорирани публикации