Българите в Турция стягат багажа за изборите

Подадели са рекорден брой заявления за гласуване - 12 хиляди
Обновена: 27 фев 2017 09:47 | 26 фев 2017 20:14, Камелия Цветанова
253
Българите в Турция стягат багажа за изборите
Снимка: Булфото, архив

В Турция са подадени рекорден брой заявления за гласуване на предстоящите парламентарни избори. До момента те са 12 хиляди.

Още по темата

Българските изселници в южната ни съседка вече организират автобуси с избиратели към нашата страна, за да бъде компенсирано ограничението от 35 секции в държавите извън Европа, съобщи bTV.

Най-големите общности от български граждани в Турция се организират за вота от изселническите организации.

Хората идват с личните си карти в офисите им с интернет, откъдето подават заявления на сайта на ЦИК.

Организацията за регистриране е създадена от български студенти в Бурса.

Подалите заявления гласуват по-бързо, защото се откриват по номер в избирателния списък и спестяват времето за вписване на данните от личните си карти. Другите чакат да ги впишат.

На последните парламентарни избори в Турция гласуваха 60 хил. избиратели. В зависимост от цената на вота това означава, че гласовете на избирателите там подсигуряват поне пет депутатски места.

Ограничения на броя на секциите ще има и в Щатите, и в Германия заради местното законодателство. От ЦИК призовават българите зад граница да подадат заявления, като срокът изтича във вторник.

На 4 март ще стане ясно колко и къде ще се гласува зад граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориТурциягласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
9
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗБИВАТ РАЗУМНО ,БЕ.....С НОВИТЕ СИ КОЛИ...ХА,ХА,ХАААААААААААА..ПО, 20-ЧОВЕКА НА СЕДМИЦА ......ПА И ПОВЕЧЕ!!/..а иначе е тихо У НАС ...като на ГРОБИЩЕ.../
88
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички българи са Кузовци
87
10
 
9
 
! Отговори
До 134 преди 7 години
Убийства и абсурди има навсякъде. Само, че приликите свършват с това. Хайде похвали ми се с нещо хубаво в България!Образование ли има безплатно, здравеопазване ли? Похвали се с каквото и да е да сте по-напред от Турция.
86
10
 
8
 
! Отговори
ОБИЧАМ ТУРЦИЯ преди 7 години
ТАМ --УСПЕШНО ЛИКВИДИРАТ ПКК !ДАНО И У НАС.......НЯКОЙ ДЕН!
85
6
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ЛОВЕЧ! преди 7 години
Да 132.....Затова българските Съдий ----СЕ ЗАСТЪПВАТ ЗА В.КУЗОВ!!Твоя цвайтер , как е...ха,ха,хааааааааааааа
84
7
 
10
 
! Отговори
Е преди 7 години
До 117Няма за какво да гледаме към турция, кух фес. В твоята турция щото убийства и абсурди няма, че ще ми говорш.
83
11
 
6
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ! преди 7 години
....па Вие си ги мерете ---на кого му е най-голем "ПАТРИОТ-а"....ха,ха,хааааааааа..МЕНЕ НЕ МИ СЕ ЖИВЕЕ У РУСКИ "СОЦ-КОНЦ-ЛАГЕР"!!!!ЖИВЕЕМИ СЕ СВОБОДНО ----КАТО У ...."турското робство"------КЪДЕТО ХАДЖИ МАРКО , ОТ "ПОД ИГОТО ".....и имал 8-деца и уж бил "РОБ"..ха,ха,хаааааа...ИНТЕРЕСНО,.... С КВО ГИ Е ХРААНИЛ ....КАТО Е НЕМАЛО АПК И ТКЗС...ха,ха,хааа??!!
82
3
 
6
 
! Отговори
ТР преди 7 години
Интересно, на равни начала сме тази вечер, "Mода" не ни трие.
81
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът е неразличим от ром. Дори и в Канада...хахаха
80
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А турчин роди ли най накрая"Ромите задминаха ли вече българите или малко остана...
79
10
 
6
 
! Отговори
oOo преди 7 години
"...гласуването за български граждани живели в чужбина над 27г. ..." Българите са глупави хора! Догодина пак ли ще смениш закона? Българите са ненужен пълнеж на Земята!
78
7
 
3
 
! Отговори
До 113 преди 7 години
Да не би синът ти да е ритачът от училището?
77
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономиката точно в момента е далеч от най - добрите си времена и скоро ще стане по - зле. С кое да се мерим, а? ...Къде си тръгнал да се мериш бре? Ти първо спри убийствата в българските училища и паркове пък тогава погледни към Турция.
76
9
 
3
 
! Отговори
Не му обяснявай 113 преди 7 години
Като порастне и захапе руската Сибирска краставица ---ЩЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА В ЖИВОТА!
75
6
 
12
 
! Отговори
Една добра идея преди 7 години
Гласовете от Турция могат да бъдат елиминирани по един лесен и ЗАКОНЕН начин!Само трябва да се приеме закон забраняващ гласуването за български граждани живели в чужбина над 27г.Такъв закон има в UK-за 12 години извън страната,преди 2 г бе атакуван неуспешно в Страсбург от англичанин живял 20 г в Испания.Значи има прецедент и нашия закон също ще мине!Така че е нужна само воля и мнозинство от 50+% поне малко патриотично настроени депутати.
74
5
 
5
 
! Отговори
До Професора преди 7 години
Професоре въри да напишеш и 37та си книга, пречиш тук с твоите про.сти коментари:-):-):-):-):-)жал ме е за хлапетата, които четат твоите книги.
73
9
 
11
 
! Отговори
Е преди 7 години
До 101:Ти си напълно умопомрачен, чак е смешно. Каква икономика, наука и история в Турция ? Икономиката точно в момента е далеч от най - добрите си времена и скоро ще стане по - зле. С кое да се мерим, а? С държава, в коята има региони с 80 % неграмотност сред женското население, където още има убийства на жени, за това, че не изпълняват желанито на родителите си за кого да се омъжат. За свободата на словото да не говорим.
72
15
 
8
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ! преди 7 години
ЗАЩАТА НЕ ИСКАМ РУСКО-ДУПЕДАВСКАТА С.Г.АН , ДА МЕ ВКАРА ОТНОВО В РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ КОНЦ-ЛАГЕР!МОИТЕ ТУРСКИ БРАТЯ --НЯМА ДА МЕ ОСТАВЯТ ПАК ПОД РУСКИЯ БОТУШ НА ПУТИН!ИСКАМ ПАК ДА САЪМ СВОБОДЕН БЪЛГАРИН ----КАТО ПОДАНИК НА ЕРДОГАН!ТУРЦИЯ ---НИКОГА НЕ Е ОСТАВЯЛА БЪЛГАРИТЕ , БЕЗ ИМОТ И СОБСТВЕНОСТ!ТУРЦИЯ----НИКОГА НЕ Е КАРАЛА БЪЛГАРИТЕ ДА РАБОТЯТ В ТКЗС И АПК...ЗА БЕЗ ПАРИ!ТУРЦИЯ---НИКОГА НЕ Е КАРАЛА БЪЛГАРИТЕ ДА КРАДАТ И ЛЪЖАТ---ЗА ДА СИ ИЗХРАНВАТ ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА СИ!САМО ДОСТ!!!!
71
12
 
7
 
! Отговори
oOo преди 7 години
Българите са глупави хора, изгониха 5% от населението си и ощe ги плюят.
70
16
 
8
 
! Отговори
ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ!! преди 7 години
САМО ЕРДОГАН Е ЧОВЕКА ---КОЙТО МОЖЕ ДА СПРЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ГЛУТНИЦА У НАС!САМО ТОЙ ---ЕДИНСТВЕН ВОЮВА С КОМУНИСТИТЕ ОТ ПКК И ЛЕВИЧАРИТЕ на ЕВРОПА!ОБИЧАМЕ ГО ТОЗИ ЧОВЕК-----ТОЧНО ЗА ТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДОСТ!!ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ ----ПЪРВИ РАЗБРА ТАЗИ ВЕЛИКА ИСТИНА!!НИЕ БЪЛГАРИТЕ --СМЕ С НЕГО!!!!!!!

Спонсорирани публикации