Предизоборно: Партии обещават, но за пари не обясняват

Социолог: Забравят, че след 2020 еврофондовете ще намаляват
Обновена: 1 мар 2017 10:38 | 1 мар 2017 10:38,
17
Предизоборно: Партии обещават, но за пари не обясняват
Снимка: архив, Булфото

Конкретиката отсъства от предизборните обещания на партиите, констатираха политологът Христо Панчугов и социологът Евелина Славкова.

Предизборните цели на почти всички политически платформи са в сферата на социалните политики, в същото време обаче липсва дебат относно механизмите, с които съответните политики ще бъдат реализирани.

"Избирателите вече са свикнали да чуват числа. Това, което не са виждали, е всъщност разговор как ще се стигне там", коментира Панчугов в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

От друга страна партиите сякаш не взимат под внимание, че след 2020 година европейските фондове към България ще започнат да намаляват, отбеляза Славкова.

"България трябва да започне да живее на собствени мускули, а не да очаква просто някакви финансови инжекции. В рамките на тези 4 години всяка от тези политически партии трябва да се старае да обещае, че наистина ще направи всичко възможно, така че в България да има реална икономика, за да можем да седнем да водим този разговор за 300 лева минимална пенсия, за 1500 лева средна работна заплата, за 650 лева минимална работна заплата. Все пак трябва да започнем от точка А, за да стигнем до точка Б", каза още тя.

"Откровен политически фарс" нарече Христо Панчугов дебата за дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Той отбеляза, че в САЩ например, подобен сблъсък между лидери на двете водещи политически сили се подготвя с месеци и този формат като цяло работи там, където има двупартийни системи.

Според него Корнелия Нинова може да загуби повече от дебата, отколкото опонента ѝ, тъй като в момента БСП е във възходяща позиция. Лидерът на ГЕРБ пък имал нужда да покаже, че може да спечели тези избори.

"Резки движения по време на кампания не се правят. Според мен се случи разминаване, което е жалко от гледна точка на българските избиратели и българската политическа система, тъй като за пореден път показва, че разговор не може да бъде воден", коментира Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
БИТКА ЗА КОКАЛА..... преди 7 години
БИТКА ЗА КОКАЛА........А НАРОДА ????? ЩЕ ВИ ГЛАСУВАМ НА ВЪРБА В ПЕТЪК........*** СКАПАНИ
15
0
 
4
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
14
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хей преди 7 години
До пъзлю. И какви значение има кой какви ще ги плещи на един дебат - думи, думи, лозунги, обещания. Важно са делата - кой какво прави, когато е на власт.
13
3
 
4
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
До 8 червен анонимник. И как ги сметна тези 8 години, бе гал.фон, да не броиш и Орешарски? Щото ГЕРБ са управлявали само 5.5 години - 3.5 от първия и 2 от втория мандат. Иначе червената чумма се е вихрила поне 15 години само в прехода и 45 преди това. Те какво постигнаха, а? Кажи бе, кратун, кажи какво те постигнаха?
12
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
А бе в България кой ти гледа програми. Всеки се е зомбирал в една партия и си гласува за нея, независимо кой какво предлага.
11
0
 
9
 
! Отговори
асан преди 7 години
най-много се лъжело преди избори и след лов
10
2
 
9
 
! Отговори
ОБЯСНЯВАМ : преди 7 години
ЩЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ БЕ! ТОВА ГО МОГАТ! КОЙ ОТ КОЙ ПО-ДОБРИ1
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Другарите от БКП-БСП 58 години нищо не направиха за народа , ама такива като теб пак ги искат на власт. Явно ти е промила мозъка др. Нинова или Лъжа както е по известна .
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам гласуващите за Тиквата какво очакват от Герб?!?!! 8 години се доказаха, че нищо няма да правят за обикновените хора!Айде тези които са на топли чиновнически местенца с големи бонуси при Герб ги разбирам, ама другите....!? Освен да са им промити мозъците и после полирани лично от Цветанов!
7
5
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Ами като Герб
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте какъв реваншизъм , каква злоба и простотия лъха от БКП-БСП. Навсякъде се правят масови чистки и политически уволнения , и се назначават провалени кадри на БКП-БСП .Такова чудо ни съм очаквал от Радев и Герджиков . Тези хора не спят от злоба .
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
парите е повееч от ясон откъде ще дойда - от сивия сектор, който е контролиран от партиите.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакам такъв дебат : лидерите на партиите - срещу народа. и всичко това - на площада !
3
3
 
14
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Проучванията отдавна са доказали, че масовият избирател програми и механизми не чете. Иска обещания.И гласува по симпатии. Отделен въпрос е, че надпреварата за тия избори е за това, кой колко ще открадне до 2020. Едва ли някой очаква пълен мандат, при положение, че ще се краде като за последно.Имайки предвид тези два аспекта, статията е пълна боза, намекваща, че Бойко губи.
2
13
 
11
 
! Отговори
Пъзлю преди 7 години
Тиквата е напълнил гащите, какъв дебат!
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО ЧЕТА ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ - МИ ТЕ СТАНАЛИ ЛЯВА ПАРТИЯ

Спонсорирани публикации