Борисов: Ако има партия, която по-добре да управлява, се дръпвам

Защо да се съревноваваме с БСП, те не са направили нищо добро, пита той
5 мар 2017 14:17, Анисия Иванова
287
Борисов: Ако има партия, която по-добре да управлява, се дръпвам
Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ е партия с морал, ГЕРБ е създадена от народа, ръководили сме държавата по волята на хората. Управлението на ГЕРБ означава стабилност и сигурност за България. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Ямбол, цитиран от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Той подчерта, че ако е имало друга партия, която може да управлява по-добре България, е щял да се отдръпне, заедно с екипа си.

“В момента аз виждам едни “променени” лица, които не са нови, а добре забравени стари, или в най-добрия случай - синове и дъщери на членовете на Политбюро”, обясни Борисов. Според председателя на ГЕРБ е необяснимо защо се налага ГЕРБ да се съревновава с БСП, които не са постигнали нищо добро за България.

Борисов заяви, че направеното от ГЕРБ е видимо. Той подчерта, че в следващ управленски мандат партията ще надгради постигнатото и ще поправи допуснатите грешки. “Предизборната програма на ГЕРБ описва как ще расте през следващите години икономическият растеж, който вече постигнахме. Няма нито едно обещание или цифра, различна от това, което вече сме направили. Заложеният ръст на БВП – 120 млрд.лева, 600 лева минимална и 1500 лева средна работна заплата – всичко е на база направеното досега”, каза Бойко Борисов.

“Оставихме 880 млн. излишък в бюджета само за януари. Ето ви парите за учителите за цялата година – аз съм ги осигурил като премиер, заедно с колегите. С 250 милиона увеличихме възнагражденията в сектор “Образование” от януари тази година. Парите за великденските надбавки тази година не са събирани от служебното правителство. 4,7 млрд. повече приходи събрахме от борба с контрабандата, вместо да отидат в нечий джобове. Това са милиарди, постъпили в бюджета на държавата”, подчерта Борисов.

Основен приоритет за ГЕРБ е премахването на бюрокрацията. По думите му, за това ще бъдат предприети конкретни мерки още от първия ден на следващ управленски мандат на ГЕРБ. “Ще обърнем хастара обратно – отиваш, внасяш нужния документ и служителката е длъжна да събере необходимите документи. Чрез ЕГН-то могат да се проверяват има ли задължения и платени ли са данъците. Ще наложим правото на мълчаливо съгласие. Така ще принудим администрацията да работи в услуга на хората”, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи, че ръководеното от него правителство се е справило с мигрантския проблем чрез дипломация, изграждане на възпиращо съоръжение и разполагане на армия и полиция на границата ни. По думите му, само за една година са допуснати десет пъти по-малко бежанци в страната ни.

“Не си спомням някой да е докарал 320 милиона лева целева помощ от ЕК за България. Доведох Дейвид Камерън, Виктор Орбан, еврокомисари, вътрешни и външни министри да видят лично външната граница на ЕС. След изказването ми в Братислава всички европейски колеги гласуваха за това България да получи 160 милиона евро целева помощ, извън бюджета на ЕК. И 90 милиона задължения, които ни опрости Владимир Путин – почти половин милиард сме докарали от партньорите ни и от Изток, и от Запад. Това е прагматична политика. Ние сме членове на ЕС и НАТО и нашето семейство е там”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Борисов направи сравнение между постигнатите реални резултати от управлението на ГЕРБ и корупционните сделки, сключвани от правителства на БСП.

Като пример той даде договорите с американските централи, проекта АЕЦ “Белене” и споразумението с “Уестингхаус”. “БСП два пъти бяха на власт и не достроиха “Белене”. БСП и Драгомир Стойнев спряха “Южен поток”. Ние настоявахме газовия хъб “Балкан” да бъде европейски – не само, че европейските ни партньори се съгласиха, но и преди две седмици ни дадоха парите за реализиране на проекта. Кой е “послушкото” – аз, или Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова”, попита Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала, добре казано! *** и простият им електорат създават доста проблеми с мас.тиЍската си политиката,
208
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха,фенката му с каскета най-много ми хареса.Тия май под строй са ги докарали да му слушат глупостите.Нещо ми се струва,че няма никакъв ентусиазъм.
207
0
 
11
 
! Отговори
Стефи преди 7 години
Оставете ГЕРБ,тях ги разбрахме какво могат,но аз искам да попитам,коя от другите партии да избера.На кого да си дам гласа,като няма партия на която човек да се довери.От сега се знае,кои ще са в парламента-новите стари,едните крадци и другите също.Моля се когато влезнат в новата си ***-Парламента,да им се появи духът и ликът на Левски и да ги погледне право в очите .Каква ли ще е реакцията им?Безсрамници!Вече 70 години бедност- крадат,лъжат,стрижат,доят,бият,ако им се наведеш си изгорял!КОЙ?
206
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тебе народа вече те хвана за шлифера и ще те дръпне където ти е мястото.Не се хаби да баламосваш бабите по села и паланки.Този път номера ти няма да мине.
205
1
 
4
 
! Отговори
Alzh преди 7 години
Pak lajat babichkite i diadovcite....ts ts ts...A ujkim chovek se uchel ot greshkite si...Zatui li bg istoriata e izobilnie ot greshki?!
204
4
 
16
 
! Отговори
Нямам ти вяра преди 7 години
кога пак ще си хванеш ** и ще си тръгнеш. Ако продължаваш да си заслепен в собственото си величие, ще настъпиш мотиката и то много по-здраво. Много си самонадеян.
203
3
 
29
 
! Отговори
НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ преди 7 години
1.БОЙКО БОРИСОВ - МИЛИАРДЕР!2. БОЙКО БОРИСОВ - МИЛИАРДЕР!3. БОЙКО БОРИСОВ - МИЛИАРДЕР!4. БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ЧЛЕН НА БКП, ОТ НАЙ-МЛАДИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА И РАЗТРИВАЧ НА УШИ НА Т.Ж. АГЕНТ БУДА, МУТРА И ПР. ЕКСТРИ.ДОСТОЕН ЗА ПРЕМИЕР НА ***.ВСИЧКИ "МИЛИОНЕРИ" НАКУП ОТ БСП, НЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ МИЛИАРДИТЕ НА БОКО И МАВЪРА КОМАНДИР/ИВАН КОСТОВ/. ХАЙДЕ, КРИВО ДА СТОИТЕ, НО ПРАВО ДА СЪДИТЕ. АМИ МАЛОУМНИЯ СЛОГАН НА БОКО И ГЕРБ - "ДА ПРЕВЪРЕРМ СТРАХОВЕТЕ НА ХОРАТА В НАДЕЖДА"???
202
0
 
20
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Ейййй! Докога бееееее!!!!
201
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сикажийски номера.
200
3
 
26
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Колко неориентиран трябва да бъдеш, че да заявиш "никой освен нас нищо не е направил". Бойко Борисов е един объркан човек.
199
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА КАК ЛЪЖЕ - БЕЗСРАМНО И ЦИНИЧНО. ДАЛИ ПАРИТЕ "ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТНЬОРИ" ЗА ВИРТУАЛНИЯ, ДЕТО Е САМО В ТИКВАТА НА ТИКВАТА ГАЗОВ ХЪБ. КАК ТАКА НИКОЙ НЕ ГО РАЗБРА ТОВА ДАВАНЕ. И КАКВО ОБЩО ИМА ТУК КОРНЕЛИЯ И СТОЙНЕВ. ПАК ПОРЕДНОТО ХВЪРЛЯНЕ В ПРОСТРАНСТВОТО НА НЕДОКАЗАНИ И НЕДОКАЗУЕМИ ПРИКАЗКИ НА ЕДИН ***, ПО СОБСТВЕНОТО МУ ПРИЗНАНИЕ ЧОВЕК. И КАК ПАК ЩЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА КАТО Е ***. ВСЕ ПАК СМЕ В 21 ВЕК, А НЕ ВЪВ ВЕКА НА АВСТРАЛОПИТЕЦИТЕ.
198
2
 
21
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Мръсен гаден ***!!! От този проамерикански *** можем да се отървем само по онзи начин!!! ГАДИНА ОТ ВСЯКЪДЕ!!!
197
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП (БКП) ако е станала българска партия ,да я коментираме .
196
3
 
25
 
! Отговори
ББ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТ преди 7 години
ВСИЧКИ БЕЗ КУНЕВИЯ ПРОЕКТ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ ГЕРБ, МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПО-ДОБРЕ, МНОООГО ПО-ДОБРЕ. ЗАЩОТО *** НЕ УПРАВЛЯВА, А СЪЗДАВА САМО СХЕМИ И ДАЛАВЕРИ ОТ КОИТО ДА КРАДЕ НАЙ-БЕЗНАКАЗАНО. НЯМА ПО-КОРУМПИРАНИ МЕДИИ, КОИТО ДА ПРЕДСТАВЯТ КРАЖБИТЕ, НЕКАДЪРНОСТТА И ПРОВАЛИТЕ НА ГЕРБ КАТО УСПЕХИ. И НЯМА ДА СЕ ДРЪПНЕ, ТОЙ НИКОГА НЯМА ДОРОВОЛНО ДА ИЗТЪРВЕ КОКАЛА, А ЩЕ ГО ИЗРИТА НАРОДА, ЗАЩОТО АКО И ТОЗИ ПЪТ ГЛАСУВА С ТЕЛЕВИЗОРА, А НЕ С АКЪЛА СИ БЪЛГАРИЯ ПРОСТО Я ЗАБРАВЕТЕ
195
4
 
23
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Трети път да настъпим греблото? Ха стига бе! Тоя сериал не го искам вече.
194
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този наглец сам си забива пироните в политическия ковчег! Толкова ***,нагъл,*** и арогантен политик не сме имали в близките 50 г.
193
20
 
4
 
! Отговори
препатил от БСП преди 7 години
Вече 28-*** година от БСП само лошо и нищо хубаво не съм видял.Някой добър кандидат не виждам.Затова просто ще гласувам за врагът на БСП.Засега се чудя дали да е за ГЕРБ или за Марешки.Ако междувременно се появи български Пиночет гласът ми е негов докато съм жив.Само,че такъв няма.Убеден съм,че България без БСП би била много по добро място за живеене.
192
2
 
27
 
! Отговори
на снимката преди 7 години
На снимката: Среща на другаря Тодор Живков с млади доячки.
191
2
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Баце няма какво да го коментираме. Но много ще ми бъде интересно, някой в прав текс даго попита, защо приеха 208-мо постановление, за разселване набежанците, за здравното им осигуряване от държавата, за поемане на наемите им, за обучението в училищата , а и вероятно-за джобни пари?При това-тайно, без обсъждане, толкова тайно, че се разбра след месеци.Какво мислите, на тях-безплатно, а на родителите ви-живот с 160 лева пенсия? Гласувайте за Баце????Кой е простия , тогава,който яде зелника ли?
190
3
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Дърпай, щото новото правителство е БСП + Патриоти! Ти си бита карта

Спонсорирани публикации