Мераклиите за парламента – на тест за интелигентност

"Менса – България" ще ги проверява без пари, но ще каже кой как е
36
Мераклиите за парламента – на тест за интелигентност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Менса - България" предложи на всички партии и коалиции, които ще участват в изборите на 26 март 2017 г., да подложат на безплатен  тест за интелигентност своите кандидати за Народно събрание.

Това съобщиха от организацията, която взима традиционно по 25 лева от всеки, които иска да провери интелектуалното си ниво.

От "Менса - България" обясняват, че по този начин предлагат възможност на кандидатите за управленски постове да представят по-добре личните си качества пред гласоподавателите.

"След проведения референдум през ноември миналата година част от политическия елит на България се
обяви в защита на идеята за изцяло мажоритарното избиране на бъдещите народни представители. При положение, че ние от "Менса България" разполагаме с единствения тест, който мери правилно интелигентността, се чувстваме задължени, да представим тази възможност на кандидатите за народни представители", мотивират предложението си от организацията.

От "Менса-– България" обаче поставят като условие пред мераклиите за народни представители да се съгласят резултатите от тестовете им за интелигентност да бъдат обявени публично.

В противен случай от организацията нямат право да съобщят резултатите.

"Ако все пак кандидатът има желание да се яви, но не е сигурен дали иска да прочете резултата си в медиите, той е свободен да заплати такса, каквато плащат всички останали. Ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, "Менса - България" веднага ще му възстанови платената сума", уверяват оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ние от "Менса България" разполагаме с единствения тест, който мери правилно интелигентността"Само от това изречение става ясно, че "Менса България" има сериозен проблем с интелигентността.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги подложат на тест за социална съпричастност - изкарване на месеца с 400 лева, движение с градски транспорт, инкогнито престой в ромска махала, тест за емпатия.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
традиционно по 25 лева от всеки=================но,разбира се, за депутатите,пак безплатно. живи да ги ожалиш за 25 лв.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е лоша идеята. Ако пък я съчетаят с тест от психиатрията, цена няма да имат!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези са за детектор на лъжата - който може да лъже и краде - става за депутат.
4
6
 
12
 
! Отговори
Неук преди 7 години
Не смятам, че тест за интелигентност може да покаже, кой колко е умен. Тестът единство указва потенциала за усвояване на информация. При това точно менса не е такъв. Там се набляга на логически задачи, които са само една от страните на интелигентността. Според примерен тест на менса аз съм на ниво мекотело. Но според стандартизиран тест на едно определено ведомство в чужбина съм си бас бая добре.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв тест разбира се трябва да има, а резултатите да се обявават публично. Защо иначе да се прави, хората имат право да знаят кой ги представлява. Hе че тия народни представители представляват хората, те отдавна станаха представители на картелите.
2
2
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Теста е сложен - ще се мъчат да вкарат куб в кръгла дупка!Сина ми има такава играчка - на 1 годинка я владееше.Нашите "мераклии" ще се озорят!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв тест трябва да стане задължителен за всички държавни постове.

Спонсорирани публикации