Мераклиите за парламента – на тест за интелигентност

"Менса – България" ще ги проверява без пари, но ще каже кой как е
36
Мераклиите за парламента – на тест за интелигентност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Менса - България" предложи на всички партии и коалиции, които ще участват в изборите на 26 март 2017 г., да подложат на безплатен  тест за интелигентност своите кандидати за Народно събрание.

Това съобщиха от организацията, която взима традиционно по 25 лева от всеки, които иска да провери интелектуалното си ниво.

От "Менса - България" обясняват, че по този начин предлагат възможност на кандидатите за управленски постове да представят по-добре личните си качества пред гласоподавателите.

"След проведения референдум през ноември миналата година част от политическия елит на България се
обяви в защита на идеята за изцяло мажоритарното избиране на бъдещите народни представители. При положение, че ние от "Менса България" разполагаме с единствения тест, който мери правилно интелигентността, се чувстваме задължени, да представим тази възможност на кандидатите за народни представители", мотивират предложението си от организацията.

От "Менса-– България" обаче поставят като условие пред мераклиите за народни представители да се съгласят резултатите от тестовете им за интелигентност да бъдат обявени публично.

В противен случай от организацията нямат право да съобщят резултатите.

"Ако все пак кандидатът има желание да се яви, но не е сигурен дали иска да прочете резултата си в медиите, той е свободен да заплати такса, каквато плащат всички останали. Ако след решаването на теста, политикът реши, че иска да сподели своя коефициент на интелигентност с избирателите, "Менса - България" веднага ще му възстанови платената сума", уверяват оттам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефът на "Менса - България" няма и един ден трудов стаж!
28
2
 
2
 
! Отговори
Oard преди 7 години
Zadaljitelno na psihotest i dopingtest.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо им е " Тест за интелигентност" ,като половината от тях нямат и средно образование или са с с купени дипломи? Сегашните политици мислят само за собствените си облаги и за това "забравиха" да гласуват за замразяване на заплатите си! А защо не го гласуват и влезе в сила от 01.01.2017 год-?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, за да управлявам кола трябва да мина психо-тест, а за депутат може и да съм хахо? Мераклиите да се проверят първо на 4-ти километър, начело с вождовете, че станаха неуправляеми!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко две магарета пасат трева, а трето стои и ги гледа, какво ще направи третото магаре?.......... Питай мdгарето, що питаш хора?DD
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко две магарета пасат трева, а трето стои и ги гледа, какво ще направи третото магаре?........Не, въпросът е по-различен)) как ще разделиш три кила трици на 6 магарици?D Давай!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците ни не са особено умни за жалост, така че не очаквам да има съгласни с предложението.
22
3
 
2
 
! Отговори
Бау преди 7 години
До ВиготураНе решаваш теса няколко пъти, а един път и времето за, което ще го решиш играе голяма роля в резултатите. Теста проверява възможностите ти да анализираш дадена ситуация и да намериш решение. Далеч е от перфектен, но е добро показание за възможностите на даден човек да мисли и анализира. Има и тънка част разбира се. Ако решиш 10 теста подобни, ще ти е по-лесно на техния със сигурност. Ако за първи път виждаш подобно нещо ще имаш много по-нисък резултат.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако две магарета пасат трева, а трето стои и ги гледа, какво ще направи третото магаре?НИЩО. ТО Е ОТ МЕНСА И ЧАКА НЯКОЙ ДА ГО НАХРАНИ.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да започнат от Бойко Борисов. Той ще счупи рекордния коефициент от раз.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТО НАЙ-НАПРЕД ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРИ САМАТА МЕНСА-БЪЛГАРИЯ. МНОООГО Е СЪМНИТЕЛНА ТЯХНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.
18
5
 
8
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Има различни видове интелегентност. Не мисля, че решаването на логически задачи е по-ингелигентно от това да можеш да оцелееш в дива среда, или да реагираш в екстремна ситуация. За мен жаждата за знания и учене през целия живот са повече интелигентност от самонадутите дървени философи, които смятат, че знаят всичко и са решили един тест. Ако решиш същия тест 5 пъти, всеки следващ резултат ще е по-добър от предишния. Тогава кой ще е реалния IQ коефициент?
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Викаш друго си е по български да правим от необразованите селяни като бай ти Тошо "политици" нали?
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютна загуба на време. На една Анна Баракова какъв тест за интелигентност да и правят?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега, чак пък 25 лв за тест. Резултатът в случая се налатга от само себе си, т.е. никой , достатъчно интелигентен човек не би се захванал с политика, мисля че много хора биха се съгласили с това.Но все пак 25 лв са си пари, що пък да ги отказваме, решиха хората от Менса или рекламата, все са на печалба.Умници, ей!
14
3
 
3
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Депутатские заплати ще скачат защото депутатите се скьсват от бачкане за някакви 5-6 хилки
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тест за почтеност, неподкупност, устойчивост на съблазни, скромност и морал? Те такива неща не са нужни на един политик. Колкото повее ги има, значи е незрял и неподходящ. И не само на политик. На никого не са нужни днес, освен на другия, когато искаме да го преметнем.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да решиш да се явиш или не такъв тест, е тест за интелигетност.Сутринта гледаn клипq направен от хораq които са били на сафари някъде в Африка. Та на клипа ясно се видя как една лъвица дъвка , дъвка дръжката на вратата на една кола. Lътре силно еволюиралият Хомо сапиенс снимаше и изобщо не разбра, че лъвицата се опитва да отвори вратата на кола. После клипът внезапно спря...D
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Да колега, и аз това забелязах.Е, както е известно, великите умове мислят еднакво)) Изборите са терен на който всеки си прави реклама. Пазарно икономика, какво да правиш.
10
3
 
3
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Залагам каса бира ,че ЖАКОТО ми ще мине повечето бандити на тоя тест.Малко е шашаво хайванчето , но не краде и не лъже.

Спонсорирани публикации