Патриотите готвят блокада на границата с Турция

Искат да спрат автобусите с "изборни туристи" от съседите
53
Патриотите готвят блокада на границата с Турция
Снимка: Кадър Youtube

"Обединени патриоти" стягат редиците си за блокада на границата с Турция, за да спрат автобусите, според тях, с "изборни туристи".

Още по темата

1000 автобуса с българи с готвят да дойдат за вота на 26 март, твърди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него блокадата на границата е нужна, за да се пресече пътят на "Реджип Ердоган към българския парламент".

Лидерът на воеводите настоява и за спиране на предизборен клип на ДОСТ, защото турският посланик Сюлейман Гьокче се появява в кадри от него.

"Освен че е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция", пише в позиция на ВМРО.

Според партията явно някой си мисли, че така въпросът ще стане междудържавен и това ще проправи пътя на поредната противоконституционна формация.

Красимир Каракачанов настоява БНТ да спре да излъчва скандалния клип, на който се появява и надпис на турски език – от т.нар. Тюркян чешма.

От ВМРО настояват също СЕМ и ЦИК да се намесят незабавно, "а не да си правят оглушки, както обикновено", при подобни предизборни нарушения от страна на антибългарски етнически партии.

Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България лидерът на ВМРО определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви патриоти могат да бъдат едни кремълски подметки
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блокирайййй!!!

Спонсорирани публикации