Депутати на тест за интелигентност – 45 мин. за 30 въпроса

В последните години едва 50 от хилядите мераклии са приели идеята
22

МЕНСА официално покани всички кандидати, регистрирани за изборите на 26 март, да проверят напълно безплатно своя интелект. Всички желаещи могат сами да изберат дата за явяване на теста.
До момента има заявен интерес от две политически сили.

45 въпроса за 30 минути - това е изпитанието за всеки бъдещ народен представител, който се осмели да провери своя интелект.

Според Христо Радков председател на МЕНСА – България, след като хората искат мажоритарни избори, трябва да видим на всеки кандидат за депутат интелекта.

"Не се притесняваш, когато управляваш цяла една държава, а се притесняваш от един  тест“, коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Жорж Ганчевq световно признат интелектуалец, преподавател и артист, смята, че политиката има нужда от млади хора и нови лица, които обаче, трябва да бъдат достатъчно образовани.

"Това е тяхно право. Чели са, могат, имат причини да излязат нагоре. Това ще ги отличи , ще ги направи хора с кауза. Толкова хора без кауза има, че ми е неудобно. За мен са важни делата. Делата са били престъпни на прекалено много хора и мястото им е в затвора“, каза той.


През последните години, едва 50 от всичките хиляди желаещи да бъдат президент, кмет или депутат, са приели предизвикателството.

А равносметката - среден резултат 115 точки или 75 %.

За сравнение Даниела Семидчиева е българката, поставила абсолютен рекорд- 192 от възможни 200 точки. на практика- два пъти по-умна от родните депутати.

"Твърдят, че резултатът ми е ненадминат, поне сред живите хора. Тестът проверява възможността да се мисли бързо, логично, последователно“, коментира тя.

През 2011 година Даниела е била и кандидат за вицепрезидент. Въпреки огромния резултат на IQ-та , обаче, резултатите на изборите са били коренно различни.

"Българинът гласува за силните на деня. Имах само 6 гласа, страшно обидно ми стана“, призна тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
задачите от видеото не са пълен тест за интелигентност. Това е тест само за един аспект на интелигентността. Дали си го минал или не, не означава нищо. Без да съм адвокат на депутатите.Точно толкова *** и ограничени са тестовете на Менса. Съществуват реални тестове оценяващи всички аспекти но те са с по над 300 въпроса. Сигурен съм, че 90% от МЕНСА 'генийчетата' ще се провалят на подобни комплексни тестове.
12
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 7 години
може да бъдем сигурни, че всички ще го издържат блестящо. Че те така са и биле назначавани - да не сме ги избирали случайно?!! - Мирно! Равнис! Евреи и комунисти две крачки пред строя! Нито един?! Взвоод огън наред!
11
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 7 години
УМНИ КРАДЦИ МНОГО ДОБРЕ!!!
10
1
 
0
 
! Отговори
де бил преди 7 години
Ставам за де пу тат.Природно *** съм .
9
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не е лошо, но Менса не гарантира, че човек с висока оценка от изпита има качества за долбър политик. Иска се образование, опит, висок морал и ред други неща.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Депутати на тест за интелигентност 45 мин. за 30 въпроса."---Ей, недейте, бе! Ще останем без депутати, бе! Пускайте ги така, както са си.Още Атанас Буров е казал, че ПОЛИТИЦИ стават само ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИТЕ!
7
1
 
0
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Интелигентността не е лошо качество, самият аз имам изключително висока интелигентност. Все пак мисля, че оценката за депутатите трябва да включва и други показатели, свързани с обобщеното качество на генетичния им материал, като например дължина, но и обща визуално определена изящност на фалоса, умението им да бъдат лидери, тоест да притежават качествено тунинговани коли и маркови анцузи, както и изящност в социалните им умения.Все качества, по които самият аз съм ненадминат в света до сега.
6
0
 
6
 
! Отговори
Ванго преди 7 години
Те не могат да напишат "депутат". Някои от тях ще напишат "дупедат", щото така си го представят.
5
1
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Бая смЕх ще падне ,ако им публикуват отговорите ,но представяте ли си тиквата на тест освен да го попитат кой е автора на "Винету" познайте дали ще отговори.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СимеонМи то няма да има депутати тогава... !!!В НС хорицата са ТУРЕНИ да обслужват интересите на някакви мутрагени с пари.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама моляви се недейте така та това са нашите дУпетати....ааааа.....сакън да има тест за тях...
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и за избирателите трябва да има. Даже е по важно. Ако имаше такъв тест, партии като дпс, дост, герб, атака, бсп нямаше да съществуват.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много им е. Достатъчен е тест за психично здраве.Поне 50% ще отпаднат, ако не си платят рушвета.

Спонсорирани публикации