Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова

Соцлидерката отново захапа лидера на ГЕРБ за проваления дебат
7 мар 2017 09:44,
379
Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се зарече, че Столетницата ще се опита да направи правителство и в двата варианта – и ако е първа политическа сила, и ако е втора.

"Ще опитаме, защото това е необходимо за България", настоя тя.

"Вярвам, че ще бъдем първа сила. И да - лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер", отсече Нинова пред Нова тв.

Още по темата

Партийната лидерка описа и трите стъпки пред БСП.

Първа задача – спечелване на изборите с голяма разлика.

Втора задача – на другия ден след изборите "Позитано" 20 прави спешно проучване в партията с кого да управлява въз основа на резултатите от изборите и от това кой ще влезе в парламента и с колко.

Третата стъпка – БСП започва срещи с партиите, които искат хората, води разговори за програма и чак тогава се обсъждат имена.

Попитана дали БСП би направило отново коалиция с ДПС, тя отсече: "Каквото посочи допитването, това ще се опитаме да изпълним, но на база програма".

Соцлидерката зададе и задочни въпроси към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.

Лидерката на Столетницата за пореден път влезе в задочен спор с експремиера за неосъществения лидерски дебат.

"Бойко Борисов от 15 г. е в политиката – кмет, главен секретар на МВР, два пъти премиер – и нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил да се изправи в дебат човек срещу човек – той просто си е страхлив по природа", каза тя.

Корнелия Нинова разказа и своята версия за това защо не се състоя дебат между нея и Борисов: "Имахме различни условия за тази среща. Той – експертен дебат, за да поемат те отговорност за програмата. Аз – лидерски, защото експертите не могат да носят тази отговорност. Той искаше да е с екипи, отнесе се доста лековато към този дебат, гледа на него като шоу, като на мач – ние да ръкопляскаме отстрани. Не е имало предложение за лидерски дебат, а винаги само с екипи. Не желае човекът да участва в лидерски дебат", настоя тя.

Нинова разказа и за отношенията си с президента Румен Радев в момента и ги описа като "взаимно уважение".

"Вярвам в този човек. Нека го оставим да си върши работата. Три месеца бяхме заедно, той е дисциплиниран, подреден, мислещ човек", описа го тя и бе категорична, че не дава акъл на държавния глава – преценил е и е съставил този кабинет.

Тя обаче го определи по-скоро като кабинет на ГЕРБ и даде пример с конкретни имена на министри и зам.-министри, които са били част от правителството "Борисов", както и на областни управители, шефове на МВР, НАП и митниците.

"Работете си спокойно, щом Радев ви има доверие, трябва да си свършите работата", обърна се обаче Нинова задочно към служебните министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате ти Бойко се изнася на черен кон.Достатъчно открадна и за правнуците.Не го мисли, той си е добре.Ама ти му мисли след изборите къде ще работиш
240
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах интервюто на Корнелия Нинова по новатв и единственото което запомних е, че може да язди кон
239
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази нинова се занимава с дребнотемие, така не се решават държавните проблеми. Трябва дълновидност и дипломатичност, а при нея тези качества ги няма
238
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Износа за братушките на киселите краставички ги отряза още Горбачов.
237
0
 
2
 
! Отговори
До 299 преди 7 години
В УБО, шофьор
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НиКОЙ не знае, Нинова какъв кабинет ще прави, с кого ще е се коалира и накъде ще поведе държавата. Дават се мъгляви обещания за по-високи доходи и благоденствие.
235
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мадам Лъжа изрече най-големите лъжи за санкциите като каза "за Мерцедес може,за киселите краставички, не може". По-голяма манипулация от това-здраве му кажи. Първо, 10 преди контрасанкциите на Путин нашите кисели краставички бяха отрязани от руските пазарипод различни предлози. Второ машиностроенето, освен оръжейното никога не е включено в контрасанкциите и наши машини се изнасят в Русия.
234
2
 
6
 
! Отговори
психолог преди 7 години
Нинова има проблеми и ги крие. Рано или късно нещата ще излязат наяве.
233
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стана интересно.На Цветанов баща му някой да знае къде е работил;)
232
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите действат по метода на телефонните измамници и лъжат пенсионерите да хвърлят гласа си в урните за престъпната им партия.
231
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на *** ли се прави като теб;)
230
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...на Цветанов дъщеря му...Цветанов не се прави на ляв и защитник на социалната справедливост бе умник!
229
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В един прекрасен идеален свят виждам Нинова и Бойко да яздят коне в необятната руска степ, а когато спрат да си пият кафенцето докато конете им (избирателите)пасат трева
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е най-голямата лъжкиня и манипулаторка, която е заставала начело на организираната престъпна група БСП.
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ще прави кабинет, а министрите ще ги избере "КОЙ"
226
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберите нямат Телевизия, но имат радиоточка която им я спират в 23ч и пускат в 6.00 да слушат дела и документи за подвизите на Бойко:)))
225
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този каскет продължава да се прави на много умен и твърди че ако не си информиран за финансовото състояние на г-жа Нинова и нейния наследник нямаш право да питаш. Защо така, да не би да се връщаме в феодалния-комунизъм, когато ако зададеш неправилен въпрос те гонят от работа?Нали Нинова нищо не крие, тя разкрива делаверите на предишните управляващи. Обаче за сина си е потайна. Ами ако утре трябва да плащаме за охрана на семейството на Нинова?Всичко трябва да се знае и затова се пита
224
0
 
3
 
! Отговори
До 287 преди 7 години
++++++
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искаш доверието на народа, то трябва да забравиш за личните мръсни тайни. Трябва да обясниш за Решетников и цялата мътилка около най-скъпата президентска кампания на Радев. Трябва да се отговаря на всички въпроси, а не да се правиш на интересен. Ако на Нинова не й харесва, нека да се откаже и да запази личния си живот в тайна - избора е неин
222
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Цветанов дъщерята във Великобритания.Той се похвали по телевизията.А забравих , вие нямате телевизия.

Спонсорирани публикации