Краят на една епоха! Black Sabbath официално казаха край!

Ози Озбърн и компания се разделиха с феновете си във Facebook
Обновена: 8 мар 2017 22:21 | 8 мар 2017 22:15, Красимир Ангелов
38
Краят на една епоха! Black Sabbath официално казаха край!
Снимка: Reuters

Емблематичната британска хеви метъл група "Black Sabbath" официално обяви края на своето съществуване. Това става след 49-годишна звездна кариера, съобщава сайтът Контактмюзик.

Бандата пусна своя снимка в социалната мрежа Facebook с придружаващ текст - "Блек Сабат 1968-2017 – Краят".

Въпреки разпространените слухове, че бандата на Ози Озбърн ще спре с турнетата, но ще продължи със студийните записи, изглежда, че  Ози, Тони Айоми и Гийзър Бътлър са решили да спуснат окончателно завесата, след като толкова време бяха заедно.

"Black Sabbath" предприха прощалното си турне "The End Tour" в САЩ през януари миналата година. То приключи на 5 февруари 2017  след двучасов концерт в родния им град Бирмингам.

Ози Озбърн сформира легендарната банда през 1968 година заедно с Тони Айоми, Гийзър Бътлър и Бил Уорд. Ози напусна състава през 1977 година и беше заместен от друга рок икона – покойният вече Рони Джеймс Дио.

Оригиналният състав се събра отново през 1997 година, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
33
 
! Отговори
Judas Priest преди 7 години
Поклон пред титаните на метъла!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгореха ми и двата харда на компа в рамките на 2 седмици. Това се нарича край .
4
4
 
41
 
! Отговори
prokurora преди 7 години
Deep Purple, Black Sabbath, Judas Priest, Scorpions, Pink Floyd, Iron Maiden, Metallica, Dire Straits и още други групи промениха света на музиката завинаги. За съжаление станахме роби на комерсиални захаросани клипчета с 400 милиона гледания.
3
53
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Тея мумии още ли функциотират? Кой ги слуша въобще? Сигурно някоя безъба баба в западна Вирджиния дето не помни коя година е си удря главата в таблата и се плюнчи докато се опитва да приглася на Ози
2
5
 
21
 
! Отговори
баю преди 7 години
Ами всяко начало си има край. Колкото и да не им се иска да спрът трябва да спрът защото биологичният часовник си казва думата. На 70 години е трудно да се правиш на 20 годишен и да правиш двучасови концерти. Също така на 70 години мозъка не работи като на 20 годишен за да правят още парчета. Без вдъхновение музика не се прави или ако направят то тя ще е изсмукана от пръстите. Иначе си остават едни от най великите в харт рока. Благодарим им за удоволствието което ни доставяха с тяхната музика.
1
3
 
35
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
В шоубизнеса всичко е предпоследно, но няма как да не ти стане малко тъжно. Имах възможността да ги гледам на пред-предпоследната дата в Лондон преди месец, велико изживяване, което никога няма да забравя. И все не бих нарекъл това "краят". Докато има радио, докато има един човек, който обича хубавата музика, Блек сабат ще съществуват!

Спонсорирани публикации