Краят на една епоха! Black Sabbath официално казаха край!

Ози Озбърн и компания се разделиха с феновете си във Facebook
Обновена: 8 мар 2017 22:21 | 8 мар 2017 22:15, Красимир Ангелов
38
Краят на една епоха! Black Sabbath официално казаха край!
Снимка: Reuters

Емблематичната британска хеви метъл група "Black Sabbath" официално обяви края на своето съществуване. Това става след 49-годишна звездна кариера, съобщава сайтът Контактмюзик.

Бандата пусна своя снимка в социалната мрежа Facebook с придружаващ текст - "Блек Сабат 1968-2017 – Краят".

Въпреки разпространените слухове, че бандата на Ози Озбърн ще спре с турнетата, но ще продължи със студийните записи, изглежда, че  Ози, Тони Айоми и Гийзър Бътлър са решили да спуснат окончателно завесата, след като толкова време бяха заедно.

"Black Sabbath" предприха прощалното си турне "The End Tour" в САЩ през януари миналата година. То приключи на 5 февруари 2017  след двучасов концерт в родния им град Бирмингам.

Ози Озбърн сформира легендарната банда през 1968 година заедно с Тони Айоми, Гийзър Бътлър и Бил Уорд. Ози напусна състава през 1977 година и беше заместен от друга рок икона – покойният вече Рони Джеймс Дио.

Оригиналният състав се събра отново през 1997 година, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До venixПоклон пред Айоми!
25
1
 
4
 
! Отговори
йй преди 7 години
Уникални...
24
10
 
1
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Ох, да си починем от дяволската музика...Тя и чалгата уврежда, ама и тия с техните сатанински послания...
23
3
 
13
 
! Отговори
Питам нещо преди 7 години
Харесвам музиката им, но защо показва среден пръст Озбърн? Май толкова му е акъла.
22
1
 
10
 
! Отговори
venix преди 7 години
Поклон пред Ози!
21
1
 
1
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Джими Пейдж е уникален китарист, едновременно на електрическа и акустична китара, но най-великия e Бо Дидли (Bo Diddley).
20
1
 
12
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Чуйте концертното им изпълнение на параноид от 2012 !!!!Спря ми дъха! Звучат по-ДОБРЕ от отколкото оригиналния студиен запис!!!И жицата е по-твърда, а гласът на Ози е същия!!!Уникално добре стоят и звучат на сцената и днес - половин век по-късно!
19
1
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Горан-Напълно съм съгласен с теб...Само където пропускаш ролята на Цепелин...Дори Блекмор-един човек с огромно его си признава че стремежа им е бил да приличат на Крийм и Цепелин...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази статия мирише яко на жица.
17
0
 
7
 
! Отговори
Uriah Heep фен преди 7 години
До ГоранА защо забравяш Uriah Heep???Мега велики албуми до 1976 год. когато David Byron напуска групата.
16
0
 
15
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Странно е да слагате в едно изречение Блек Сабат и Куийн, меко казано странно. Наистина все някой от някого е повлиян, но до Сабат седи Пърпъл, а не Куийн. Сабат и Пърпъл са групите, които оформиха рока такъв, какъвто го харесваме и обичаме. А, и точно тези две групи са две изключителни музикални лаборатории, през тях минаха наистина недостижими музиканти. Куийн от своя страна са друг тип група, но някак си без нея може и да минем, обаче Сабат и Пърпъл са от огромно значение.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Антисоросоиде...и ника и коментарите ти са повърхностни.Като си против Запада...и антисорос...какво правиш при западната музика.Да не говорим, че цитираш...най комерсиализираните песни на Куин. Не че са лоши, но...
14
5
 
35
 
! Отговори
Никола преди 7 години
Голям поклон пред бащите на ХЕВИ МЕТЪЛ-а !!! А на тези изтърсаци дето пиша по -долу , че били стари и не можели вече да правят музика, ще ги посъветвам да чуят последния албум на групата , защото това е недостижим шедьовър !
13
3
 
24
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Радвам се че все още има Българи които ценят труда на другите... Евала момчета. Докато има такива като вас има надежда за страната ни.
12
4
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Понеже се заражда някаква дискусия - Куин - Сабат, което за мен няма особен смисъл, защото групите са гениални, но различни, и просто не може да бъдат сравнявани, ще споделя моето мнение. В началото Куин са повлияни много от Сабат и Лед Зепелин. Една от любимите ми песни на Куин е Son and daughter от първия им едноименен албум. Ако я изслушате, особено на живо от Queen Live at rainbow, ще видите как това е направо Сабат с Фреди Меркюри. В последствие Куин развиват собствената си велика музика.
11
1
 
47
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 7 години
Какво значи "минало им времето",бе пичове?Толкова ли сте ограничени,нарочно ли сте драскали,за да дразните-не ви знам.Моцарт от колко века е демоде и никой не го гледа в Youtube,пълен ***,нали?А да Винчи-бояджия!Веднага една брадва по Мона Лиза,даже й забравил веждите на горката.Тва "Илиада","Хамлет","Дон Кихот",тези и в училище не искат да ги четат-аутодафе на площада.Изкуството е вечно,всяко поколение го преоткрива по свой начин.Ценното остава,*** си изтича в канала.
10
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САмо Барсаааааааааа!!!!!!За пръв пътв историята на ШЛ да губиш 0-4 в първия мач и да отстраниш опонента! Велииикиииииии
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
14 Антисорос- поздравявам те със Queen- Scandal! Там Фреди няма буен мустак а току Що набъбнала брада- най-секси в него клип!
8
14
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
До 7 антисоросоидТи си сюит чайлд "аут" оф тайм.Аз ги слушах и обичах когато им беше времето.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Prokurore, Queen промениха света на музиката! Странно зашо не си споненал тази група в която пееше най-великият певец за всички времена Фреди Меркюри!

Спонсорирани публикации