Външно скастри Гьокче за ДОСТ: Турция да не се меси в изборите!

МвнР призова Анкара да не допуска повече подобни нарушения
Обновена: 8 мар 2017 09:17 | 8 мар 2017 09:07,
136
Външно скастри Гьокче за ДОСТ: Турция да не се меси в изборите!
Снимка: архив, Булфото

Министерството на външните ни работи призова Турция да спре с политическата пропаганда сред изселниците ни в полза на партия ДОСТ.

След спешна среща с посланик Сюлейман Гьокче, зам.-министър Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушения, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията на Република Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от МВнР.

Още по темата

"Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за парламентарните избори на 26 март 2017 г., в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Република Турция. Като страна член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията. Изказванията на министъра на труда и социалната сигурност на Турция, Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., нарушават това изискване и пораждат редица въпроси. Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи", се посочва в съобщението на ведомството.

Заместник министър Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.

"Това би позволило двете страни да се концентрират върху важни за двустранните отношения теми", заключават от Външно.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов също коментира казуса пред Bulgaria ON AIR и обясни, че комисията има правото да се поизнесе, както и да се самосериза за видеоклипа на ДОСТ, в който посланик Гьокче участва.

"Личното ми мнение е, че уечастието на представители на чужда държава в наша предизборна кампания определено е нарушение на добрите нрави. Има норма, която дава право на ЦИК, когато смята, че се нарушават самите нрави, да налага санкции", сподели Томов.

"Непрекъснато биваме сезирани от СЕМ по време на кампанията", коментира той.

Томов обяви, че утре в ЦИК ще се проведат консултациите с партиите за представителите в комисиите в чужбина.

"Обичайно дават твърде малко предложения и това създава проблеми за организацията на секционните комисии извън страната. Винаги сме имали проблеми с попълването на състава на секционните комисии", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
2
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Слабият го бия, а и друго да не забравя. За разлика от теб, аз съм изкарал 2 години и три месеца в бойно поделение. Не зная, дали въобще нещо ти говори. Съмнявам се. Та, като зная какви тюфлеци бяха (с малки изключения) тогавашните офицери, а старшинките, не въздишай за "миналата слава". Времето за което говориш, военните посветиха на службогонство за 12 заплати на пенсия. Не се изказвай неподготвен моля.
53
3
 
2
 
! Отговори
До 76 преди 7 години
Затова има НАТО, ако искаш подобие на Северна Кореа където друго освен армия няма прав ти път. А всъщност кой ще ни напада, за да даваме изилни пари за армия, вместо пенсии и т.н?
52
2
 
4
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 7 години
куклата на конци на Израел и САЩ - Турция имала своя политика:))))))))))))))))))))))))
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имаше 250 изстребителя, 2500 танка, 120 000 редовна НАБОРНА армия. Дисциплинирана и морално мотивирана. ------- Около 60 изтребителя, от които около 15 що-годе модерни, останалите летящи ковчези МиГ 21 и 23. Около 400 танка, половината от които морално остарели. И в момента са запазени 190 бр. Т-72.
50
6
 
2
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Слабият го бият, прав си. По това време, ти цъфтеше и връзваше. По далеч от завода и кварталната пивница нямаше да стигнеш никога. Секретаря в заводския колектив те мачкаше. Ти завиждаше на Синчето на Милко Балев за лъскавото Kavasaki и мърмореше под нос срещу Бай Тошо. Перфектно битие на алкохолизиращ се сменен майстор. Нямам в предвид точно теб. Просто, описвам видяното от мен, нищо, че тогава бях още в 20- те си. Помня го, така че, недей.
49
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До хм..Бих искал да видя лицата на тия "БЪЛГАРСКИ" депутати,дето откажат да гласуват такъв закон*!Това е нещо крайно наложително и трябва да бъде направено незабавно!*Става въпрос за закон,забраняващ гласуването на лица живели в чужбина над 27(примерно) години.Доказано е,че ще мине в Страсбург!
48
2
 
18
 
! Отговори
teo преди 7 години
АКО ИСКАМЕ ТУРЦИЯ ДА НЕ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ НИ РАБОТИ ТОЗИ СЮЛЕЙМАН(БЕЗУМНИЙ) ГЬОКЧЕ ВЕДНАГА ПЕРСОНА НОН ГРАТЕ И ЗАБРАНА ДА ПОСЕЩАВА БЪЛГАРИЯ 10 ГОДИНИ! ТУРЦИЯ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! ПЕТ ВЕКА СТИГАТ!!!!! БЪЛГАРИНО ?????
47
1
 
9
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Турция подкрепя ДОСТ. Не е нито тайна, нито новина. Тяхната "агресивност" в тази посока, зависи от нашата "адекватност" като държава. Също както уличното куче напада и хапе този в когото надуши страх. Трябва твърдо да им поставим въпроса. Не агресивно или заядливо, но твърдо. Друг е вече въпроса, че българските мюсулмани основно тези в Родопите, са изключително разумни и почтени хора. Най малко те биха подкрепили реакционни играчи като ДОСТ. Така мисля аз, и вярвам, че младите имат разум.
46
0
 
13
 
! Отговори
ДА преди 7 години
ДОСТ ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ПАРЛАМЕНТА !!!!!
45
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излагациите на Герджиковите министри продължават. Турският министър просто агитира за голяма изборна активност в което няма нищо лошо. Призова българските граждани в Турция да гласуват за да може да имат представител в парламента защитаващ интересите им, нещо което правят всички български граждани в България и по света упражняващи конституционното си право на глас.
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DOST E SASHTITNIK NA BULGARSKITE INTERESI. SA NATO , SA ES, SA LUSTRAZIA, SA EVROTO, SA PASARENA SISTEMA
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 50RUSIA NE E NITO EDINSTVENA, NITO VECHE SILA.
42
1
 
4
 
! Отговори
хм.. преди 7 години
до 38 ФАКТНужни са 121 гласа в НС , но ! НЕПОДКУПНИ гласа. В случая се съмнявам, че може да ги има такива.Липсата на морал, ценности, и спазване на закони е характерна черта на всички партии.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Информацията е от вчера , вече е стара:Среща на заместник-министър Бойко Мирчев с посланика на Република Турция Сюлейман Гьокче7.03.2017
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре да си прочета от сайта на МВнР без тва е копирано от там
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турски агент,:вие влезте и на километър пък ще видиш Ко ще стане.....Само елате и да побеснеем....Ако ще и милиард да сте ***.....
38
1
 
8
 
! Отговори
Боил преди 7 години
Министър Мирчев,какво апелиране? Посланникът на Турция.ПЕРСОНА НОНГРАТА В БЪЛГАРИЯ заедно с агент Павел!
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгледах видеото, но не видях никъде министърът да казва да се гласува точно за ДОСТ. Призова просто да се гласува в което няма нищо лошо. В изборната кабинка човек е сам със съвестта си и гласува според разбиранията си независимо какво го агитират.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
COPY - PASTE
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха бил побеснял ердоганчо,знаеш ли колко *** боли оная работа че някъде си комплексар бил ядосан защото най сетне го презимиха земята.

Спонсорирани публикации