Електоратът на БСП - стегнат и мобилизиран

Експерти коментираха предстоящия вот и вероятните коалиции
9 мар 2017 10:08,
129

"Електоратът на БСП е по-стегнат да се яви на избори, докато този на ГЕРБ все още не е толкова мобилизиран", посочи политическият анализатор от "Галъп" Христина Тодорова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Тя коментира социологическо проучване на "Галъп Интернешънъл", което показва 2% преднина на БСП пред ГЕРБ малко повече от две седмици преди парламентарния вот.

Още по темата

Тодорова добави, че "Обединени патриоти" запазват своите позиции, докато ДПС е с очакван резултат, който обаче не може да бъде напълно прогнозиран.

Проучването показва още, че коалицията "РБ - Глас народен" е възможен участник в следващото Народно събрание. Христина Тодорова отбеляза, че за момента ДОСТ излиза под 1%, но подчерта, че няма как да премерят евентуалния резултат на партия, за която се очаква да получи основна подкрепа извън страната.

Политологът и социолог проф. Димитър Димитров е на мнение, че колкото повече се говори за намесата на турски министри, посланик Гьокче и за предизборния клип на ДОСТ, толкова повече на избирателя се подсказва да подкрепи патриотите.

"Тенденциите са с лека динамика на свиване на маржа между ГЕРБ и БСП. Тези данни почти покриват резултатите от първия тур на президентските избори", коментира проф. Димитров и уточни, че е много важно къде ще отидат гласовете на нерешилите за кого ще гласуват.

Той отбеляза още, че гласовете на 120-140 хил. души в чужбина няма как да бъдат отчетени, защото те не участват в допитването. Политологът не очаква нов парламентарен вот през тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БСПизбориГЕРБкоалиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електоратът на БСП/БКП се брои на пролет. В намаляваща прогресия.
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете кандидатите за народни представители на БСП - новите лица са скелети извадени от гардероба, синове и внуци на сатрапи - младата част. Толкова ли нашите пенсионери не можаха да разберат, че откраднатите си пенсии трябва да търсят не пред президентството, а да си ги искат от "Позитано" 20 и толкова ли са глупави, че да гласуват за измислици, като тази, че социалистите ще наредят на банките да отпускат безлихвени заеми и още куп напарфюмирани лъжи.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 1989г властта в БГ бе окупирана чрез противоконституционно Велико народно събрание от международно партийно организирана групировка престъпници и терористи!България е пред поредната национална катастрофа!Изходът е един-избори до дупка,евроатлантиците-в Евроатландия,капиталистите-вън от България,всички партии- извън закона,България-вън от ЕС и НАТО, всички власти в България-в ръцете на международно уважавани доказали се и посочени от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЛИДЕРИ в съответните области!
89
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А,ще има още едни избори през годината!Патриотите и Аптекарят такива неща ще поискат от Бочко,че бързо ще хвърли кърпата!БСП-то още не е направило и 20% от нужното,за да стане приемлива партия,така че велика победа за нея няма да има.Няма да има и минимална.На тоя етап е важно да бъдат спрени "евро-атлантическите" ердоганисти на Местан,пък за другото ще видим!
88
3
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Смятат че доста хора са отвратени от Нинова. А и доста са наплашени що за поразии ще натвори. Тя може да активира само твърдото ядро на бспе. Както Цецка получи само най-верните гласове от ядрото на герб. По същите причини нинова не може да излъже хора извън най-твърдите бспари, за които линията на партията е винаги права. Ядрото на бспе е 15% на предишните избори, а сега по естествени причини под 12%. отвратените от герб ще отидат или за Воля, Да България, Нова Република. Това са тези 2,5 мил.
87
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 7 години
Поредната платена реклама. Чакаме Доган. След това Местан.След това да се готви Сидеров. Аз не мога да си представя как здраво мислещ човек може да гласува за лява партия.
86
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Провалилият се социа" - поредно тролско copy/pasteПредишни copy/paste на същото:08 януари 2017 г.24 януари 2017 г.06 февруари 20171 март 2017
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимена другия електорат ояден и с простотия надарен
84
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "НИНОВА И РАДЕВ" - Забравил си да изключиш Caps Lock на калавиатурата си. Сигурно защото много си се развеселил.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Електоратът на БСП - глупав и озлобен
82
3
 
10
 
! Отговори
НИНОВА И РАДЕВ: преди 7 години
ХА,ХА,ХААААААААА.......ПАК ИЗЛЪГАХА ЧЕРВЕНИЯ ЕЛЕКТОРАТ!!!РАДЕВ В БРЮКСЕЛ-----НЕ КАЗА И ДУМА ЗА СВАЛЯНЕТО НА ЕВБАРГОТО НА РУСИЯ!!МЪЛЧЕШЕ СИ ---КАТО МУХА В ГЪРНЕ!!!!!ЗАЩО ТАКА ,БЕ РАДЕВ ?????.....ЗАЩО ЯКО ЛЪЖЕШ , БРАТУШКИТЕ ,ПУТИН И...... ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ У НАС..ХА,ХА,ХАААААААААААААА..... ??!!!!
81
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Има само един начин да бъде решен проблема с гласуването , изборния туризъм и вмешателството на други държави като Турция във вътрешните дела на България. Незабавно да се отнеме правото за гласуване на всички лица с двойно гражданство. Само и единствено българи трябва да имат правото да гласуват
80
4
 
8
 
! Отговори
Баба Курнела преди 7 години
Е най-после някой дами каже че съм стегната.
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСОБЕННО КАТО ЧУЯТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ОТНОВО НА ВЛАСТ И УШИТЕ ИМ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ПЕЛЕНГАТОРИ И УСТИТЕ ИМ ЩЕ СЕ РАЗКЪСАТ ОТ ЗИЙВАНЕ ......ВЛАСТТА И МИЛИОНИТЕ СА ТЯХНИЯТ ПРИОРИТЕТ В ЖИВОТА ИМ. ЗАТОВА СА СТЕГНАТИ И СА МНОГО МОБИЛИЗИРАНИ. ТЕ ЗНАЯТ КАК СЕ КРАДЕ И ГО ПРАВЯТ ,ДОРИ ГЕРБ И ДПС СЕ НАУЧИХА ОТ ТЯХ И СА ИМ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОНКУРЕНТИ ТОЧНО В ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!ЗАТОВА ХОРА СЛОЖЕТЕ ИМ КРЪСТА НА КРАДЦИТЕ ОТ БСП ,ДПС И ГЕРБ !
78
6
 
14
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До ИСТИНАТА 84 Много си зле приятел, ако мислиш че злобата и лъжите на Нинова са онтелект.
77
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРИТЕ ГИ ХВЪРЛЯТ ТЕЗИ ОТ ГЕРБ, САМО ТЕ СА ХЕМ БОГАТИ, ХЕМ ГЛУПАВИ.
76
0
 
10
 
! Отговори
До 93 ??? преди 7 години
Ти какво помниш и знаеш за годините след 89та?И кои бяха виновните още в самата 89та?
75
5
 
24
 
! Отговори
Балконинг преди 7 години
Електората на БСП масово хвърля пари брез балкона на ало- измамници, после искат увеличение на пенсиите...
74
2
 
8
 
! Отговори
Joko преди 7 години
До 94, св.св.Маркс и ЕнгелсПоздравления за коментара !!! Смях се от сърце ! @ ! @
73
9
 
26
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Електоратът на БСП-сегнат,мобилизиран....и миришещ на чамови дъски...

Спонсорирани публикации