ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии

1 млн. българи решават в последния момент за кого ще гласуват
Обновена: 10 мар 2017 16:05 | 10 мар 2017 16:05, Анисия Иванова
190
ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии
Снимка: Барометър България

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание. Близки са резултатите между първите три – по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП (19,1 и 18,3%), а Обединените патриоти биха взели 14,4% от всички гласоподаватели, решили за кого ще гласуват към момента на провеждане на изследването.

Четвърта сила е ДПС с резултат 5,1%, ако изборите за народни представители бяха днес. Това сочат данните от социологическо проучване на "Барометър България", проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права. Проучването е реализирано със собствени средства.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха взели 19,1%, БСП – 18,3%, Обединени патриоти – 14,4%, ДПС – 5,1%. Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок  - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента.

2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, като това ги лишава от представяне в 44-тото Народно събрание.

Над 60% от анкетираните посочват, че ще гласуват на изборите със сигурност.

Малко над 15% от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и квадратчето "Не подкрепям никого“.

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18%.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени задължителното гласуване.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетирани по телефона са 1012 души на възраст над 18 г. Демографският профил на анкетираните по възраст е: между 18-40 г. - 30,1% от запитаните; 41-60 г. - 34,7%; над 60 г. - 35,2%. Представителност: населението на България с избирателни права. Проучването е реализирано от "Барометър България“, със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
2
 
! Отговори
Гала преди 7 години
На всяка цена трябва да се гласува и то не с "не подкрепям никого". Този глас отива за БСП или за Герб. Вече видяхме какво могат да правят те. Особено БСП: КАК НЕ ГИ Е СРАМ, СЛЕД КАТО ИЗНЕСОХА ВСИЧКИ ПАРИ, ОГРАБЕНИ ОТ НАС! Кое правителство наказа хората, натрупали милиони от кражба? Или ги потърси? Трябва да ни управляват икономисти и юристи!
154
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАЙДЕ НАЙ ПОСЛЕ ДА СИ ИЗБИРАМЕ БСП ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ИСКАЛА ДА СПОДЕЛИ С БЕДНИТЕ НАКРАДЕНИТЕ МИЛИАРДИ- СЕГА ВЕЧЕ ИСКАЛИ СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛОВОСТ И СПОДЕЛЯНЕ НА БОГАТИТЕ С БЕДНИТЕ.
153
1
 
2
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Скъпи журналисти защо подвеждате хората....кой ще или не влезе в "ПАРЛАМЕНТА"Дори и да приемем, че анкетирането на 1000 произволни души по телефона е достатъчно приемлива извадка остава въпроса наясно ли е автора на анкетата кой и как влиза в "ПАРЛАМЕНТА"?!Прага от 4% е интересно нещо защото реално при резултат от 18% негласували тези 4% стават 3,28. А да не говорим че при избирателната активност в нашата родина са ти нужни 2,0-2,1% от всички имащи право на глас за да се домогнеш до ***.
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бургазлияПредпочитам да вярвам на Р.Кънев отколкото на дебелака Пеевски-съчинителя на всички медийни лъжи за него ,защото единствен той Къвен им казва ,че са крадци и на политици и на ненаситни бизнесмени и тяхният медиен герой-Пеевски.Не виждате ли ,не четете ли Пеевски кого величае и кого плюе ?
151
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До номер2ПРАВ СИ! НО СЛАГАЧИТЕ НА МИНУСИ СА ОТ ТЕЗИ ПЛАТЕНИТЕ ,ДЕТО СА СЛУГИНАЖА НА ПАРТИИТЕ ЗАТРИЛИ БЪЛГАРИЯ - БСП-ДПС,ГЕРБ ! НИЕНАРОДА ПЪЛНИМ БЮДЖЕТА КРАДЦИТЕ СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С НЕГО -ТОВА СЕ ПРАВЕШЕ ,ПРАВИ И ДНЕС-ВЕЧЕ 27 Г.
150
2
 
1
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
До номер2Да бе тея дето оня ден обясняваха че Левски е комиксов герой ли?
149
5
 
2
 
! Отговори
номер2 преди 7 години
Единствено НОВА РЕПУБЛИКА е правилният избор!
148
6
 
10
 
! Отговори
еххх преди 7 години
Да не забравя да спомена идиoтите от РБ начело с Дрогарката Кунева-Пръмова и специално идиoта Московски, заради който болните седят по гишетата с часове в мъчителни опити да убедят компа, че пръста им може да се чете. Парите ни отиват във всякакви мошенически джобове само не и за нашето щастие и добър живот. Последния удар с Брадва по Българското дърво беше особено тежък! 4 Милиарда лева!!! Пак кадри на БКП!!! Огледайте се ! Техните хотели никнат като гъби по красивата снага на Родината ни !!!
147
1
 
9
 
! Отговори
ех братя и сестри преди 7 години
Българина така и не разбра че изборите имат значение. Ако го беше схванал, щеше да си избере умни, образовани добрички и честни сънародници. За какво ви са тези милиционерски кадри ?? Цецки, Цецковци, Бойковци, Курнелийка, Болния Лидеров (избягал от казармата) и т.н. мошеници обслужващи забогателите кадри на БКП от народно имане ?? Да ви питам къде забогатя народа в България ли или в Европа ?? Къде взимате по 3 - 4 хиляди лева заплати ? Къде пенсията е 1500 лева ? В България ли ??
146
3
 
7
 
! Отговори
дс преди 7 години
Това проучване е направено по поръчка на ДС при ЦК на БКП. ще влезат само партии създадени от нас и ще ви владеем както винаги досега от 1944 г. Гласувайте за герб, бсп, патриотите и доган. всички други не са наши хора. да не сте посмели да пускате за магерешки, Дай България, Нова Република на рада дълбоката. Те не работят за нас и ще ни докарат неприятности. Напред към комунизъм (за нас само де) - на вас бачкане на най-ниски африкански заплати.
145
1
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Четири от партиите на държавна сигурност ще влязат в порламента им.
144
3
 
7
 
! Отговори
агент преди 7 години
Снощи баба ми каза че в Герб имало комунисти аз не вярвам
143
2
 
6
 
! Отговори
граничар преди 7 години
Гласувайте за Деси от Дулово,Цецка Цачева,Георги Марков- дантелата/агент Николай/Караянчева,Лъчо Мозъка, ЦВ ЦВ и други знайни и незнайни
142
4
 
4
 
! Отговори
рик преди 7 години
Бойко разбрал чак снощи че БСП води на Герб
141
0
 
1
 
! Отговори
безпартийна преди 7 години
готин, по добре изритай и двете!До Анонимен
140
9
 
5
 
! Отговори
статистика преди 7 години
БСП води с 2% на Герб другото са манипулации
139
1
 
4
 
! Отговори
част 6 преди 7 години
Ти му завиждаш, искаш като него, чудеш се каква му е далаверата?Казвам Ви веднага труд, постоянство и целеустременост. Ама истински труд, не като полицаите, не като политиците. Труд по 10-12 часа на ден, труд с раздаване, труд с професионализъм. Знаеш ли сега, българино?Голямата промяна започва от малката промяна
138
2
 
4
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
Дост 10 % .
137
1
 
3
 
! Отговори
част 5 преди 7 години
Кой е Българинът Х?Той е на 28 години. Живее в България.Има висше образование. Работи с компютри. Има 2 апартамента. Има хубава жена с ценностна система за пример. Има малко дете. Работи с чужденци. Печели по 10/15 твой заплати на месец. Имал е тежко детство, справял се е сам с живота, изпитвал е много болка е гняв, въпреки това е запазил доброто в себе си. Морален и добър човек е. Ти го познаваш, виждаш го всеки ден в лъскавата му кола.Ти му завиждаш, искаш като него, чудеш се за далаверата
136
1
 
3
 
! Отговори
част 4 преди 7 години
. И на всеки 4 години се чудим ами сега кой да изберем. АМА ТЕЯ ХОРА ИДВАТ ОТ ТОВА ОБЩЕСТВО НА МИШКИ, ТЕ СА КАТО ВАС, МИСЛЯТ КАТО ВАС, ДЕЙСТВАТ КАТО ВАС. Промяната идва бавно, от всеки отделен индвивид бавно и се надгражда с годините. Никой няма да оправи България с магическа пръчка, ако ти Българино не промениш първо себе си и елементарното ти постсоциалистическо мислене. Да тогава всички бяхме равни, и всичко беше общо...и земята, и жените. Ама ти си знаеш, някои бяха по равни от другите ;)

Спонсорирани публикации