ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии

1 млн. българи решават в последния момент за кого ще гласуват
Обновена: 10 мар 2017 16:05 | 10 мар 2017 16:05, Анисия Иванова
190
ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии
Снимка: Барометър България

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание. Близки са резултатите между първите три – по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП (19,1 и 18,3%), а Обединените патриоти биха взели 14,4% от всички гласоподаватели, решили за кого ще гласуват към момента на провеждане на изследването.

Четвърта сила е ДПС с резултат 5,1%, ако изборите за народни представители бяха днес. Това сочат данните от социологическо проучване на "Барометър България", проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права. Проучването е реализирано със собствени средства.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха взели 19,1%, БСП – 18,3%, Обединени патриоти – 14,4%, ДПС – 5,1%. Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок  - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента.

2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, като това ги лишава от представяне в 44-тото Народно събрание.

Над 60% от анкетираните посочват, че ще гласуват на изборите със сигурност.

Малко над 15% от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и квадратчето "Не подкрепям никого“.

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18%.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени задължителното гласуване.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетирани по телефона са 1012 души на възраст над 18 г. Демографският профил на анкетираните по възраст е: между 18-40 г. - 30,1% от запитаните; 41-60 г. - 34,7%; над 60 г. - 35,2%. Представителност: населението на България с избирателни права. Проучването е реализирано от "Барометър България“, със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
6
 
! Отговори
кУр не ли я? преди 7 години
Пхахаха....толкова сте ми милички...сладури!Квот можах да замъкна от СДС замъкнах!Синчето се обади.....омръзнал му е Ролс Ройса..иска Бугати Верон! Не ми се ще...ама ще трябва да се понапъна...пак! На другите избори мога и да съм вече в ГЕРБ...или ДПС...не съм гнуслива! А вие ба*лъци кухи...тичкайте към урните...с червената бюлетинка! Ако ми омръзне Серго място ми пази...в Коминтерна!И в ке*не*фа да ме заключите - гладна няма да остана! Тарикат пи*чка не мрънка!
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно процентите ще са близо до тези на изборите за президент на първия тур.
93
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавото е , че *** се изнесе по света. Плюе , пърди и храчи по форумите ,но го мързи да гласува.Скоро тиквите ще са при сдс-то на опашката и толкова.
92
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Редно е ДЪРЖАВНИКЪТ да управлява... - а политиците да почакат...
91
5
 
6
 
! Отговори
Ivaylo преди 7 години
Подобни новини трябва да бъдат забранени, защото подвеждат избирателите. "За кой да гласувам? А да за ГЕРБ или БСП те всички за тях ще гласуват и аз ще гласувам за тях..." Къде е Да, България! ?
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българска полика + български футбол = провал
89
2
 
5
 
! Отговори
GERBul дава крила преди 7 години
Към Ада !!!
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за Герб ако ББ изкара 5 или 6 на икономически изпит проведен наживо по БНТ
87
12
 
6
 
! Отговори
Gerb преди 7 години
Посочете г-жо Нинова държава в света, която няма никакъв дълг? До 3 % от БВП е позволено да е дълга в страните от Европейския съюз и България е трета с най-нисък дълг след Естония и Люксенбург, дори и те са си позволили да имат дълг. И този дълг в момента е геройство г-жо Нинова след 5-те ваши управления и подписаните от вашата партия договори относно енергийните проекти. Стига сте повтаряли като развалена грамфонна плоча едно и също г-жо Нинова. Българите можем да четем и да преценим кое е истина и кое не. Що се отнася до българското производство и Лидъл и Кауфланд са пълни с български стоки,
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как още има хора, които вярват на Герб и БСП?
85
2
 
3
 
! Отговори
Айляк преди 7 години
Сега ще видите, ще се свормира едно голямо крадене пред което тройната коалиция ще изглеждат като аматьори.
84
8
 
9
 
! Отговори
БСП преди 7 години
И няма да ви лъжеме..Идваме...огладняхме!Освирепяхме...Ще ви оглозгаме до кокълИ сламчици си пригответе И гръбначен мозък - забравете!
83
0
 
1
 
! Отговори
Зубър преди 7 години
До МАНИ МАНИЧак си глътнахме граматиките ....
82
4
 
11
 
! Отговори
Г Е Р Б преди 7 години
С предизборни лъжи,закани,след купените гласове,ний идем Герберите гладни,до шушка да ви окрадем.
81
2
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Навремето БУКВАЛНО ЗА ЕДНА НОЩ...в Чехия от 40% партийни ЧЛЕ*НОВЕ (в половия смисъл) останаха 2 % !!!А у нас!Малко ви е !Ровене във всички кофи..и дъна!
80
10
 
6
 
! Отговори
УРААА преди 7 години
Идеално БСП и Патриотите ще подготвят Бг-ексита от ЕС....Ще подновят АЕЦ и ще върнат казармата,а хляба ще е с купони .....Хубавата новина е ,че студентките пак ще пускат за една водка със сокче както при Виденов....
79
5
 
10
 
! Отговори
Циник до 82 преди 7 години
Пържат се в собствените си фе*калии!Народ избиращ 27 години комунисти..заслужава да изчезне!
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и БСП.Ако не са едните ще са другите.Разликата е в това кой повече ще краде от заеми и еврофондове.
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как става Тиквата хем да е антикомунист, хем да е в школата в Симеоново.Приказки за балъци -ха-ха
76
1
 
7
 
! Отговори
МАНИ МАНИ преди 7 години
Само Грозни Коментари... Злоба и Простащина... иначе имате и мнение... Явно ниско Ниво... Хората в България ПОБЕСНЯХ... Всички се Зомбирахме... И аз все съм гневен и търся Вината в Другите...

Спонсорирани публикации