ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии

1 млн. българи решават в последния момент за кого ще гласуват
Обновена: 10 мар 2017 16:05 | 10 мар 2017 16:05, Анисия Иванова
190
ГЕРБ – 19,1%, БСП – 18,3%, задава се парламент от четири партии
Снимка: Барометър България

Четири политически формации попадат със сигурност в 44-тото Народно събрание. Близки са резултатите между първите три – по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП (19,1 и 18,3%), а Обединените патриоти биха взели 14,4% от всички гласоподаватели, решили за кого ще гласуват към момента на провеждане на изследването.

Четвърта сила е ДПС с резултат 5,1%, ако изборите за народни представители бяха днес. Това сочат данните от социологическо проучване на "Барометър България", проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетата е направена по телефона, сред 1012 българи с избирателни права. Проучването е реализирано със собствени средства.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ биха взели 19,1%, БСП – 18,3%, Обединени патриоти – 14,4%, ДПС – 5,1%. Партия ВОЛЯ събира подкрепа на 3,9% от избирателите, а Реформаторския блок  - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента.

2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, като това ги лишава от представяне в 44-тото Народно събрание.

Над 60% от анкетираните посочват, че ще гласуват на изборите със сигурност.

Малко над 15% от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и квадратчето "Не подкрепям никого“.

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18%.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени задължителното гласуване.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Проучването е проведено в периода 6-10 март 2017 г. Анкетирани по телефона са 1012 души на възраст над 18 г. Демографският профил на анкетираните по възраст е: между 18-40 г. - 30,1% от запитаните; 41-60 г. - 34,7%; над 60 г. - 35,2%. Представителност: населението на България с избирателни права. Проучването е реализирано от "Барометър България“, със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
11
 
2
 
! Отговори
Циник до 79 преди 7 години
Прадядо ти ятак ли беше?Боже - колко се радвам, че се махнах!Отпадъци на камари!
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е 41% за БСП и 12% за ГЕРБ. Борисов да се пенсионира. Пък вече е и на години, да си гледа кръвното.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко проценти от последните избори за парламент - октомври 2014Гласували - 51% ОТ ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИДействителни гласове - 48% от всички избирателиГЕРБ - 15,6% от всички избиратели и 32,7% от действителните гласовеДПС - съответно 7,1% и 14,8%БСП - 7,4% и 15,4%АБВ - 2% и 4,15%-=-=-=-=-А сега сравнете с това изследване и се изсмейте на изводите от него!
72
1
 
8
 
! Отговори
Бухахахахаахах ! преди 7 години
Сега видях една снимка на Искрен Веселинов от "патриотитИ" (както те говорят)! Седнал като турски бей а до робиня му налива! Чудесна картинка която олицетворява патриотарите! Искат да се докопат до властта, че да се облажат още повече. Има ли един дето да не е с наднормено тегло в ОП? (Обедните Патриоти)
71
14
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Когато цъфнат теменугите..Гласувайте за БСП!То ще ви ***!Само БеСеПе...И после - тури си въже!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То всъщност няма читави. Всичките са един дол дренки, но ние си ги направихме и си ги търпиме. Интелигиентно племе ще си останеме.
69
3
 
8
 
! Отговори
АНТИ до герберУшеви преди 7 години
Когато цъфнат Герберугите,ориентирай се навред,купи на куп гласа на другите,и вече ще си уреден.
68
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОБИДА ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Е ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА ПОЗВОЛИМ ЕДНА ПОЛУГРАМОТНА НАРЦИСТИЧНА И ПРОДАЖНА МУТРА ДА ОГЛАВИ ДЪРЖАВАТА .
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки ден социологическите проучвания дават различни резултати.След Брегзит и победата на Тръмп , доверието в такива проучвания падна много.Още един инструмент за влияние върху обществените нагласи. Мислете и преценете с глвите си , НЕ вярвайте на социологическите проучвание , платени от една или друга партия.
66
2
 
6
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Като чета ,,великите" коментари виждам и разбирам че по-голямата част от вас нямат възраста за гласуване. За това поне си трайте бе дечурлига.Или си играйте на компютърните игри.За да убедиш и победиш някого ти трябва сериозен и умен довод а не просташки и вулгарни пуберски изблици.И внимавайте нас ни,,тренираха" с лош живот,но вие нищо лошо още не сте видели и ще има бая хленч.
65
0
 
4
 
! Отговори
преди 7 години
Графа други 2.6 процента -откога измамата е начин на работа или по добре попитайте някоя врачка?!
64
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Чета ..и не вярвам...сега са крадците от ГЕРБ...от 27 години Кои не бяха крадци?Кои бе? Същото мяукане..и след 4г.Залагам 1000? срещу чифт с*вински цъ*рвули!
63
0
 
8
 
! Отговори
НЛО преди 7 години
До УРААААААААААКой победи бре? Социолозите или гербажиите?Истината е следната изследването е независимо до колкото е купено от ГЕРБ и БСП.Поръчали са да им дадат близки проценти за да има екшън барем повече народ да иде да гласува,един вид стимул.Това е обичайния сценарий преди избори.Я да забранят проучванията месец преди изборите дали резултатите ще са същите.
62
9
 
6
 
! Отговори
ист преди 7 години
Правилно показват 18 % за бсп. БСП има 18 агенти на ДС в листите си за парламента.Тези агенти в злобата си са разбили живота на хиляди честни граждани и семействата им .Пратени в лагери и интернирани, за да им вземат жилищата в големите градове.Това е промяната на БСП- в ръщане на миналото.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста парички изкарват някои наречени "социолози". Каквото им поръчат и плащат, това пишат. Най-важното е, че Падишаха пт Банкя, Мислителят на Вселената ще гледа като пребозало малаче и ще ни обяснява, колко много е направил за България а матриала не го е разбрал. Колко пари са му изяли пенсионерите и колко се трудил за нас, два чифта гуми изтъркал да направи магистралата до Бургас. И като дойде Ниновица да не почне да краде и тя а да отменя 208 постановление на МС и разкара Герберските крадци!
60
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Спаси България - питай баба си и дядо си за кого да гласуваш.
59
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Та никой не ми казва - КАКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ СЛЕДВАЩИТЕ 4 ГОДИНИ?Какво? Само ша*рани, и пълни ше*метаци вярват в такива простотии! У нас капиталите отдавна са разпределени - и ще ви плющят по потните гърбове, че и пушек ще се вдига! Политическата ни каста владее България с хПари...и никога няма да се промени!Бягайте! Бягайте от дупката в която превърнаха България!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 партии при такива резултати?!!!!Как става това? Това са проценти от всички избиратели, вкл. и тези, които няма да гласуват. Ако само 18% не гласуват (а те ще са около 40%), както е според изследването, всяка партия с над 3.28% прескача бариерата от 4%.
57
13
 
8
 
! Отговори
реалист преди 7 години
НА ИЗБОРИТЕ СКРИЙ, ЛИЧНАТА КАРТА НА БАБА СИ И СПАСИ БЪЛГАРИЯ!
56
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Хич не им се връзвайти на тези псевдо проучватели на общественото мнение. Партиите вече вървят по модерната линия за купуване на гласове - купуват си социологически проучвания с пари " под масата" уж финансирани със собствени средства.може и да повярвам на тези агенции, които обявят официално кой е дал парите за проучването.

Спонсорирани публикации