Радикалният ислям пълзи към ромите! "Факултета" – превзет

Често радикализмът върви ръка за ръка с купения вот за изборите
Обновена: 13 мар 2017 07:28 | 13 мар 2017 07:00,
74
Радикалният ислям пълзи към ромите! "Факултета" – превзет
Снимка: Труд

Проводници на радикален ислям се опитват да проникнат в емблематичния столичен ромски квартал "Факултета", пише "Труд".

Бедността в гетото е видима навсякъде, дори в състоянието на магазините и заведенията тук. Повечето от тях са малки и невзрачни. Всякакви храни се продават в семейни магазинчета с размери почти като на будка за вестници.

Един от новите и представителни търговски обекти край главната улица е дюнерджийница. Работещите в нея са местни роми, но не и собственикът.

Според източници на изданието притежатели на няколко подобни заведения са преселници от мюсюлмански държави в Близкия Изток, които живеят и въртят бизнес в страната ни от години. Купуват малки магазинчета или отварят дюнерджийници, като по този начин се опитват да навлязат в квартала и общността. Това гарантира влияние, защото във всеки магазин тук има книга с длъжници – вересията е масово явление. Плащането й не винаги е в пари. Може да бъде и под формата на глас – на изборите.

Друг начин за навлизане на ислямизма в гетата е чрез спечелване доверието на някой тартор с голям род, той става нещо като имам. Подобни примери има в ромските квартали в Пазарджик и Пловдив.

Небезизвестният имам Ахмед Муса, обвинен в проповядване на радикален ислям, е бил християнин евангелист преди да приеме исляма, да пусне брада и да се увлече по доктрината на  "Ислямска държава".

В момента такива опити за налагане на опасни влияния се правят и във "Факултета". В началото се организират тайни сбирки и срещи, на които се опипва почвата с беседи за исляма. Преценяват се хората и ако бъде открита склонност към радикализация, се избират няколко, на които се предлагат примамливи възнаграждения с цел привличане към каузата.

Това са хората, които заедно със своите близки по-късно манифестират религиозната си принадлежност с поведение и външност – бради, бурки и т.н. Пример – Пазарджик.

Ромските гета са благоприятна почва за развитие на всякакви опасни радикални идеи, защото бедния, гладен и необразован човек е уязвим за манипулация. В период на предизборна кампания от това се възползват и политически сили от всички диапазони по оста ляво-дясно.

Дилърите на гласове в кварталите се знаят от всички. Това са най-често по-заможни роми, които се занимават с лихварство. Разпознават се лесно – дрехите им са по-хубави, физически добре сложени са, а лицата им имат характерен израз на превъзходство. Разбира се, карат големи, нови (или не чак толкова) автомобили от престижни марки, които едвам минават по тесните, осеяни с кал и дупки улички в квартала.

Имат тетрадки с имената и лични данни на длъжниците си, които в изборния ден биват принуждавани да гласуват за определена партия. Често срещу пускането на бюлетина жертвите дори не получават пари, а само опрощаване на лихвата за месеца, или на част от дълга. Избори идват!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
30
 
! Отговори
до омбашията преди 7 години
невежите и прости общества рано или късно се провалят. не виждам светлина в дъното на тунела за ромското.
3
10
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
ако задоволените и сити общества имаха шанс за оцеляване, римската империя още щеше да я има, избийте си ги от главата разни демокрации, социализми и други утопии базирани на лекия и задоволен живот като крайна цел. дали ще е радикален ислям или нещо друго, накрая винаги идеологиите базирани на суровост и строгост побеждават над лековатите и мекушавите. затова навремето англия е доминирала над целия свят, защото държавата е била изключително сурова и строга, бесело се е за кражба дори
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами постройте няколко блока .15000 души са. Махнете го това гето.Ама кой ще гласува.
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миганьора приема всяка религия, стига да има кой да им плаща. Не искат да учат и работят, най-лесното е някой да им плаща и да се правят на муслита. Миганин и турчин, грешки на природата.

Спонсорирани публикации