Радикалният ислям пълзи към ромите! "Факултета" – превзет

Често радикализмът върви ръка за ръка с купения вот за изборите
Обновена: 13 мар 2017 07:28 | 13 мар 2017 07:00,
74
Радикалният ислям пълзи към ромите! "Факултета" – превзет
Снимка: Труд

Проводници на радикален ислям се опитват да проникнат в емблематичния столичен ромски квартал "Факултета", пише "Труд".

Бедността в гетото е видима навсякъде, дори в състоянието на магазините и заведенията тук. Повечето от тях са малки и невзрачни. Всякакви храни се продават в семейни магазинчета с размери почти като на будка за вестници.

Един от новите и представителни търговски обекти край главната улица е дюнерджийница. Работещите в нея са местни роми, но не и собственикът.

Според източници на изданието притежатели на няколко подобни заведения са преселници от мюсюлмански държави в Близкия Изток, които живеят и въртят бизнес в страната ни от години. Купуват малки магазинчета или отварят дюнерджийници, като по този начин се опитват да навлязат в квартала и общността. Това гарантира влияние, защото във всеки магазин тук има книга с длъжници – вересията е масово явление. Плащането й не винаги е в пари. Може да бъде и под формата на глас – на изборите.

Друг начин за навлизане на ислямизма в гетата е чрез спечелване доверието на някой тартор с голям род, той става нещо като имам. Подобни примери има в ромските квартали в Пазарджик и Пловдив.

Небезизвестният имам Ахмед Муса, обвинен в проповядване на радикален ислям, е бил християнин евангелист преди да приеме исляма, да пусне брада и да се увлече по доктрината на  "Ислямска държава".

В момента такива опити за налагане на опасни влияния се правят и във "Факултета". В началото се организират тайни сбирки и срещи, на които се опипва почвата с беседи за исляма. Преценяват се хората и ако бъде открита склонност към радикализация, се избират няколко, на които се предлагат примамливи възнаграждения с цел привличане към каузата.

Това са хората, които заедно със своите близки по-късно манифестират религиозната си принадлежност с поведение и външност – бради, бурки и т.н. Пример – Пазарджик.

Ромските гета са благоприятна почва за развитие на всякакви опасни радикални идеи, защото бедния, гладен и необразован човек е уязвим за манипулация. В период на предизборна кампания от това се възползват и политически сили от всички диапазони по оста ляво-дясно.

Дилърите на гласове в кварталите се знаят от всички. Това са най-често по-заможни роми, които се занимават с лихварство. Разпознават се лесно – дрехите им са по-хубави, физически добре сложени са, а лицата им имат характерен израз на превъзходство. Разбира се, карат големи, нови (или не чак толкова) автомобили от престижни марки, които едвам минават по тесните, осеяни с кал и дупки улички в квартала.

Имат тетрадки с имената и лични данни на длъжниците си, които в изборния ден биват принуждавани да гласуват за определена партия. Често срещу пускането на бюлетина жертвите дори не получават пари, а само опрощаване на лихвата за месеца, или на част от дълга. Избори идват!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Не разбирам само защо пишете "радикален ислям", той си е просто ислям.
43
2
 
5
 
! Отговори
КЪДЕ ???? преди 7 години
КЪДЕ Е НАШАТА ЦЪРКВА ??? ПОПОВЕТЕ ЗАЩО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ????
42
0
 
6
 
! Отговори
За новоПоИслямените преди 7 години
Да върнат до стотинка парите, които са им давани още от рождение - платеното майчинство на ма_ми_ците им, детските надбавки за тях самите, всевъзможните бонуси и помощи, които са получили до днес!Който няма пари, в трудов лагер!Като си отработи и получените бонуси от джоба на данъкоплатеца, и издръжката си в лагера, после да изкара по същия начин и пари за еднопосочен самолетен билет до мюсюлманска държава по избор. А на следващия ден - на аерогарата и чао!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистите нали са толерасти и се радват, че брадати и въшливи мъжове ще им порят щерките и внучките - какъв е тоя нацистки вой против ислямистите сега? *** нали искахте ислям бре медийни парцалеси?!
40
0
 
7
 
! Отговори
Преди време единРече преди 7 години
"Танковете да дойдат!"Но нямаше предвид правилната дестинация на въпросните танкове. Затова падна от власт.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Занимават ни с този етност, защото положението ще става все по-страшно, а мерки не се взимат никакви. Българите масово напускат страната, остават основно необразовани и хора от въпросните етноси. В един момент няма как нещата да не излезнат извън контрол дори и в големите градове, в селата и малките населени места отдавна е анархия и безнаказаност.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо непрекъснато ни занимават само с този етнос. Всъщност със сигурност има много повече българи които живеят в мизерни условия, но за тях никой нищо не казва.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** 46Държавата трябва да създаде модерна технология за да налива с фуния 'интелекто' на българина. Да се избере нов вожд и да му се даде титла "Магьосника от Оз" за да твори магии с цел култура и "космическо" извисяване! Да превръща всяка бала слама в сива материя и чрез трапанация да пълни не чак толкова пълните български глави!
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господарите на Ефира (разбирай Паляците на Ефира) се гавриха с оня поп, но защо не направят репортаж за радикалния ислям в нашите квартали, като са такива големи мъже
35
8
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Ето към какво ни води политиката на БСП. Угаждат на малцинствата, за да могат да се върнат във властта.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..демонстрират религиозна принадлежност с бради...Е то и православните попове са с бради, с черни дрехи.Нищо лично, просто факт.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
манифестират религиозната си принадлежност с поведение и външност бради, бурки и т.н. Пример Пазарджика българите имат опит с пърлачките :)
32
2
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
В интерес на истината още на 17 напосах роман от близо 100 страници. Орденът на храма на безсмъртните го кръстих. Не беше зле никак като за младеж. Камуфлаж, Гейтуей, Хиперион са уникални. То от Хиперион съм чел само първата. Имам и другите три и още не съм ги чел. Но ще ги метна скоро
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГАДОРЯНDD е не може ли да минем само с кастрирани и обезпаразитяване))Терминирането ще лиши новите богове от поклонници, помисли малко.Dнапиши книгата, в мое лице имаш първият читател.
30
1
 
2
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Накрая Изкуственият интелект ще създаде своя религия! И който не я възприеме ще бъде посетен от терминатори и дронове. Хахаха.,Даже мисля книга да напиша. Научна фантастика и не съвсем.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радикалната простотия е плодороден чернозем за всичко, като почнеш от религиите и стигнеш до храните.Медиите са се радикализирали на тема паника и всяване на страх.Стресът продава...
28
1
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Ако исляма чака питиетата да им прави революцията, спукана му е работата. Що не пробват в Сев Корея и Япония. Ще хвъркат главици.
27
0
 
17
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Ами ловете лихварите супер просто е и забранете на разни НПОта да получават дарения от чужбина както Америкнаците и Руснаците са направили те да не са по-*** ?
26
1
 
24
 
! Отговори
Забранени думи? преди 7 години
Откога думата с ц е забранена, какво става?
25
0
 
6
 
! Отговори
XXX преди 7 години
Shtom sa radikalni islqmisti , ne bi li sledvalo da badat napadnati i izbiti do krak ? Zashto hranim teroristi i te si jiveqt mejdu nas svobodno dori s pove4e prava ot balgarite ? (izvinqvam se za maimunicata no nqmam kirilica za momenta)

Спонсорирани публикации