Сизър Милан: За разлика от хората, кучетата обичат безусловно!

Говорещият с кучета пред Dnes.bg преди гостуването му у нас
13 мар 2017 10:45,
68
Сизър Милан: За разлика от хората, кучетата обичат безусловно!
Снимка: Reuters

Сизър Милан, известен у нас като Говорещият с кучета, ще гостува в София с образователно и забавно шоу на живо, в което ще представи уникална техника за създаване на спокойна връзка между стопани и кучета. Какво да очаква публиката на 23 март в зала "Арена Армеец", на какво могат да ни научат кучетата и какво ги прави най-добри приятели на хората?

Вижте какво сподели Милан пред Dnes.bg в интервю, направено със съдействието на организаторите от Loud Concerts.

Ще представите голямо шоу в София. Какво да очаква публиката?

Публиката трябва да очаква наистина страхотно шоу. Това е едно от най-любимите ми представления. Хората ще се насладят на наистина страхотни демонстрации. Те ще имат и образователен аспект. Шоуто се казва "Once Upon a Dog" ("Имало едно време едно куче" - бел. ред.). Ще представим много неща, които хората могат да научат колко лесно е да се живее с куче. Всеки иска да има своята приказка, когато има куче. А това е много лесно.

Може ли да се променят навиците и характера на кучето просто с една демонстрация?

Навиците - да. Винаги казвам, че тренирам хора, защото хората са по-трудни за променяне. Запомнете, кучето иска да има щастлив живот. А това зависи от човека, защото кучето живее с него. Затова винаги се стремя хората да разберат, че това е тяхна отговорност.

Защо винаги се стремим да приписваме човешки черти на кучетата? Това грешно ли е?

Разбира се! Кучето има своя идентичност. Аз като човек искам да бъда приеман като такъв. При кучетата е същото - те искат да бъдат възприемани като кучета. Когато приписваме човешки черти на кучетата, не им правим услуга, нито им помагаме. Като се държим с кучетата, като с хора, това ги обърква.

Какво можем ние хората да научим от кучетата? Кои са най-популярните грешки, които правим, когато отглеждаме кучета?

Кучетата са много честни. Не знаят как да лъжат. Те те обичат не заради това какво имаш, а заради това, което си. Дори и да нямаш никакви пари, те пак ще те обичат. Не се интересуват дали имаш някакво увреждане, нито дали си красив или грозен. Те обичат безусловно. Това трябва да научим ние хората от тях.

Най-голямата грешка на хората днес е, че се държат с кучетата като с хора. Ако не разбираш какви са истинските нужди на кучето и се държиш с него като с човек, ти си мислиш, че то ще се радва, ако му купуваш играчки и храна. Но кучето всъщност се радва, ако тича, ако има някаква работа, цел. То обича да се чувства ценно и ценено.

Смятам, че кучетата обичат да заработват неща - храна, вода. Не обичат да ги получават безплатно.

Кое е качеството, което прави кучето най-добър приятел на човека?

Безусловната любов е на първо място. Те знаят как да обичат някого, който иска само най-доброто за тях. Те уважават, доверяват се. Те искат да са част от семейството. И да бъдат щастливи. Това за мен са основите на всяка една връзка. Много хора имат партньори или семейства, но не са щастливи. А хората, които имат кучета, са много щастливи, защото кучетата наистина оценяват простите неща.

Как и кога се появи интересът ви и започнахте да се занимавате с кучета и техните собственици?

Винаги съм обичал животните и кучетата особено. Пораснах във ферма. Развих разбиране към животните. След това осъзнах, че мога да уча хората как да общуват с кучетата, как да променят животните им. След това се случиха нещата с предаването и показах на цял свят, че мексиканец може да говори на хората за кучетата по различен начин. Светът ме нарече "Говорещият с кучета", но аз съм просто един човек, който разбира по различен начин кучетата.

Има ли породи, с които се работи по-лесно или по-трудно?

Не. Те всички са кучета. Не работя с породи, аз работя с кучета. При хората също има различни раси. Те всички се нуждаят от вода, храна, подслон, любов и семейство. Това не зависи от расата. При кучетата е същото. Никога не ме е интересувала породата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безусловно, щом българинът предпочита да отглежда кучета вместо деца, спукана ни е работата.
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладен и жаден дочаках нощта,отчаян и тъжен, пак съм сам на света.Самотен и беден във жега и мразот теб, господине, по-свободен съм аз.Аз съм кучето на крайния квартали някой ден ще свърша под гумите на някой самосвал...
21
3
 
3
 
! Отговори
до 19 Анонимен преди 7 години
ами ай дръж го да видиш колко ще изкара.
20
4
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
до 16Моето куче и гладно да го държа пак ще ме обича.Всичко зависи от хората,както каза човеа
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Щото никога не се е случвало тумба пияни след запой или настървени фенове след мач, или скинари, или от братята, или от някои забавляващи за чужда сметка да потрошат някого от бой, само защото е имал късмета да бъде на неподходящото място в неподходящия момент...И с какво точно сме по-добри?
18
5
 
3
 
! Отговори
карина преди 7 години
Готин е, обаче и той се прави на интересен. Но трябва да се поддържа интереса към това, което прави. Това с безусловната любов го приемете с мъничко резерв.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Какво ще рекнеш за безусловната лИбоФ на нЕкоя златотърсачка, например
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как ще е безусловна като не е - обичат, който ги храни. ако не го храниш - няма да стои при тебе, ше се спасява, това му е в природата- факт.
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Също така, когато са на глутници и са озверели от глад, могат безусловно да оглозгат беззащитен старец. Случвало се не веднъж...
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гошо 11 Така е, лай..ната и облайването са неприятни, но недейте да вините кучетата. те са животни. Вината е в стопаните. Ние хората нали сме умни, разумни, отговорни и т.н. да ама не! Аз моето куче го гледам както трябва. Чистя и държа под контрол. Нямам проблеми, при положение че е питбул. Добър, социализиран и възпитан. Всичко зависи от нас хората.
13
2
 
6
 
! Отговори
гошо преди 7 години
До Анонименчовека си казал в прав текст?!? Да не приемаме брътвежите на всеки изперкал на определена тема за истина от последна инстанция, Това, дето "го казал човека"" си е точно прехвърляне на проблема от болната глава на здравата, неговоти куче се из *** л о или ухапало някой, пък то хората виновни, и забележи не той конкретно, а така като цяло човечеството
12
3
 
3
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До Анонимен Казвам нещо за безусловната любов: има я! Нарича се безусловна и нищо друго не може да се добави . Нищо! А, да, само това, че е проклятие, магия, плен и няма отърване. И два живота да имаш, и ред любовници да изредиш, и война със себе си да водиш,губиш. Проблемът е, че късно разбираш!Е, някои хора по това си приличат с кучето: безусловно и обсебващо!Молете се да не ви се случва, философи и бог да ви пази!
11
11
 
6
 
! Отговори
гошо преди 7 години
До Анонименаз ли, ами не разбира сеНо първо не става дума за мен лично и второ, аз нямам претенции да "обичам безусловно", а пък вие кучкарите непрекъснато натрапвате това <кучето обичало бевусловно> статии и медийни предавания поддържат тази лъжа, пък то кучето не обичако безусловно а било като гошо.Само дето гошо не *** по улици и паркове и не облайва и стресира по своя преценка беззащитни хора по улиците
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То човека си го казва в прав текст. Трябва да се обучат хората а не кучетата. Така, че скъпи коментиращи, проблема с *** на кучетата е заради хората а не заради кучетата. И да ви кажа, че в семеиства с кучета децата ирастват доста по човечни и обичащи. Определено не израстват егоисти и няма отклонения в психиката. Въобще хората които израстват около животни са доста повече хора от другите. Така, че аз предпочитам детето да расте с куче около себе си вместо с лаптоп или таблет.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гошо А ти да не би да си нещо различно??? Подаряваш ли безусловно обяда си на някого? Или заплатата си? Пазиш ли си дома и вещите или ги споделяш с всеки желаещ? Хайде стига глупости! Всяко същество пази със зъби , нокти и каквото има територията, малките и храната си. Затова когато куче се храни, не му се мотай в краката и не посягай към кокала.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да, знаем че кучетата са животни, а не хора. Кажете нещо за безусловната любов, философи!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно съгласен съм с коментара на Гошо. Има един лош навик при много стопани - ако кучето им се спусне с лай към даден човек, те също тръгват към човека и викат високо и назидателно, за да го спрат. Ако не е отлично обучено, животното тълкува това като подкрепа в нападението. Правилното действие е отдалечаване и тихо приятелско подвикване/например такова, каквото ако му се дава храна/.
6
11
 
15
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Чичката ще покаже ли, как улични кучета го хапят отзад по прасеца?
5
14
 
10
 
! Отговори
а преди 7 години
аз ли нещо бъркам или това е г3й говорещ с животни, този го имаше и в една игра която не се препоръчва за хора които искат да изградят политическа кариера или да служат за пример в обществото...и там си беше г***й:)))
4
10
 
22
 
! Отговори
гошо преди 7 години
Кучетата обучат безусловно своят господар и/или този който ги храни, но дори и с него не са готови винаги да споделят храната си.Към всички останали са агресивни, когато отбраняват това, което считат за своя територия. Такава е природата им.Ей това, дето този го прегръща на снимката като нищо ще ви разпори, ако по негова преценка извършите грешно действие

Спонсорирани публикации