На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...

Борисов призова за бързо съставяне на правителство, иначе ни чака криза
Обновена: 15 мар 2017 17:29 | 15 мар 2017 12:44,
448
На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...
Снимка: архив БТА

Ситуацията на Балканите никога не е била толкова предвоенна. Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и си пожела след изборите да се положи "изключителна воля" за съставяне на правителство.

Той призна, че е много притеснен от случващото се в съседните страни.

"Това са рисковете, а аз трябва да обяснявам кой уволнил Гарелов. Жълта работа без никакво значение за вас", отсече Борисов пред симпатизанти.

Още по темата
Вчера след като бе уволнен като медиен съветник на служебния премиер Гарелов обясни, че това е станало след sms от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отрече това и днес.

"Видгнах ръце от тези хора. Нинова казва, че служебното правителство е на Борисов. То е на президента Радев, как ще е на ГЕРБ? Казва "Той е уволнил Гарелов"... Ако можех, щях да възстановя и главен секретар и други, но пред публиката излиза, че аз продължавам да ръководя държавата", каза още Борисов.

Той попита и каква работа е на служебен премиер да има медиен съветник, като работата на служебното правителство е само да организира изборите.

Борисов сподели в подробности и тревогите си за Балканите.

Македония – разединена държава, в която не могат да направят правителство. Гърция - кредитен рейтинг "Боклук". Турция – също. "Там толкова се радикализираха всички, невиждани размери. Не съм виждал да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм и то за ред държави в ЕС", каза лидерът на ГЕРБ.

Той даде да се разбере, че е притеснен от кризата в отношенията между Турция и държавите донори в ЕС, както и от заплахите на Анкара за мигрантска война.

"Докъде ще есклари всичко това? А Турция е южният ни фланг в НАТО", каза още Борисов.

Той акцентира и на "мощното навлизане и ангажиране на турската държава у нас в лицето на техните дипломати с партия ДОСТ".

"България е изправена пред възможността в парламента да има две партии – ДПС и ДОСТ. В Македония в момента, в който се появиха, се постави въпросът за албанския език", каза Борисов.

Той призова България да се държи здраво за Европа, за Европейския съюз, за спазване на правилата.

"Имаме прецеднт Косово и Крим. Ако се обособи една общност и сложи едно знаме в Кърджали, как ще се развият нещата там?", попита Борисов и допълни:

"Няма ли правителство, ще има силна политическа криза и ще станем като останалите държави. Досега бяхме като оазисче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
4
 
44
 
! Отговори
До 373 преди 7 години
Ако теб вече те е хванала старческата амнезия,ние,останалите не сме забравили нито колосалните кражби,нито огромните заеми,нито некачественото строителство,нито хвърлените за лудо 2 милиарда за саниране,нито подигравката с работещи и пенсионери,нито обществените поръчки само на няколко фирми,близки до властта.Няма да ми стигне мястото да обрисувам некадърното управление на ГЕРБ,което ни върна много години назад.
327
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аре тоя пак извади плашилата, не си взе поука от миналия път
326
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един национален предател - това елицето на снимката.За него няма закони,няма държавност, няма отговорност.В празната му глава единствено циркулиратподсказките на чужди господари а той етехен слуга и не може да каже дума напряко.Направо е гнусно как такъв субект пак се енаредил на опащката на политическатаборса за нов мандат държавна служба.Какви знамена, какъв ЕС бе ***?В Брюксел ходят да защитават националните сиинтереси, а не да ги продават и на екскурзия.
325
6
 
27
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Какво прозрение,каква велика мисъл!Никога не бих се сетил!!!!!
324
32
 
8
 
! Отговори
65 годишен - гербер преди 7 години
МРЪСНИ КОМУНИСТИ . НЯКОЙ ВИ ПЛАЩА ДА ПИШЕТЕ ТУК
323
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНезнам колко ми е празна манерката,но последните две години от управлението на страната са неспокойни,има и атака срещу ГЕРБ или по-точно водят някаква борба,кой с кого не ми е съвсем ясно.
322
12
 
3
 
! Отговори
65 годишен - гербер преди 7 години
До АнонименНИКОЙ НЕ ТИ ГО ЧЕТЕ.
321
1
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
До Един от Северозападаоо да само така... нищо че министрите са си само шефове... М.председателя не може да им заповядва :) Да препроръчва може.....
320
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...D Йончева печели и от реклами на тестове за бременност и лекции от " какво се забременява и от КАКВО НЕ" особено второто не ми се мисли какво има впредвид)))Мъка..
319
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Какви размирици ти се въртят из празната манерка .
318
21
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
....А , ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ----ПРАВИ РЕПОРТАЖИ ОТ СОМАЛИЯ И ИРАК.....С ПАРИ ОТ ЗАКУСКИ.....ха,ха,хааааааааааааа.........И МОНИКА ЙОСИФОВА -Сергеева ......Е В БРЮКСЕЛ С ПАРИ СЪБРАНИ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО ....НА СОФИЯ!....И ПАРИТЕ НА ТЛЪСТОГЪЗАТА НИНОВИЦА ----НЕ СА ОТ ПРОДАЖБАТА НА "ТЕХНОИМПЕКС" и "БУЛГАРТАБАК".....А ОТ ГРАДСКИТЕ КЕ.НЕ.ФИ ПРЕД Ц.БАНЯ!!!ТА.....АМАН------- ОТ КАКВО БЕШЕ...??!!!
317
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, бързо съставяне на правителство, но без бай Х*й и герп
316
7
 
24
 
! Отговори
коко преди 7 години
А защо все пак изгониха Гарелов ? Нека това ни разкаже ББ, а не да страда публично.
315
6
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
МВнР на Турция :"Ние не мислим ,че бъдещето на ЕС ще бъде приятно !!!ЕС е бил създаден завявайки определени цености , но те някъде пропадът една след друга . В частните ни разговори с министрите на Европа то всички ни подържат по повод инцидента преди дни, но избягвайки публични изяви.Знаете ли защо ?Европа се разпада и те знаят ,че се разпада и се страхуват !!"!защотТурция има два стратигически варианта на развитие или вдизане в ЕС или унищожаване на ЕС !(първият вариант не се получава.
314
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То затова беше създадено Косово - за да има в Европа буре с барут
313
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не съм против ГЕРБ,не ми е ясно точно какво се случва от около 2 години насам,но ГЕРБ не се очертава да вземат властта.Ако я вземат,ще има размирици,а след това ГЕРБ ще се разпадне и стопи окончателно.Така ми се виждат нещата.Или БСП взимат властта и се запазва ГЕРБ като партия или ако трети път управляват,ще загубят цялата си партия,така ми изглеждат нещата.
312
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той първо сдаде властта, после писна, че нямало правителство!!!! То бива бива неадекватност!!! Кърджали го пишете бегало, там нещата отдавна са ясни как ще се развият. Турците си напазаруваха евтини български политици и планът върви. А *** само си *** по медиите.
311
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Борисов вземе властта ще имаме нова азбука и тя ще завършва с буквите ерДоган, ерМалък , ю,я!
310
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПреди 2 часа попитах преди Борисов, какво голямо инфраструкторно беше направено?======Хаха, познато, сега остава да се издават книги с постановленията и пленарните заседания на партията майка и 27 години става едно и също с предишното само клоуните са сменени.Който е от поколението 1960-70 година ще види приликата.)) разликата е че сега други са ни по-големия брат, не че е от значение.
309
1
 
13
 
! Отговори
мижи да те лАжем преди 7 години
До 353Да бе, ще изкара пожарните пожарникаря и почва.

Спонсорирани публикации