Нинова се вълнува: Върховенство на закона или телефона?

Според нея Гарелов е решил да защити свободата на словото
15 мар 2017 09:37,
124
Нинова се вълнува: Върховенство на закона или телефона?
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с остра позиция по скандала, разразил се след отстраняването на Иван Гарелов от поста "медиен съветник" на служебното правителство.

"Иван Гарелов е решил да защити колега журналист и свободата на словото. Това е негов избор и отговорност", пише тя и настоява, че "наш, на всеки българин избор е да решим искаме ли да търпим човек, който като премиер управляваше митниците с SMS - "Ало, Ваньо, не проверявайте там, че съм обещал да не ги закачаме" и покровителстваше далавери. Управляваше с SMS съдебната система. Помните ли съобщението до член на ВСС по случая с двете каки? Сега, вече като бивш премиер, нарежда с SMS уволнение в Министерския съвет, защото се почувствал обиден от истината. Държава на SMS управление ли ще бъдем или държава с правила, демокрация и работещи институции на база на закон, а не на телефон?", пита Нинова в позицията си, разпространена от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Припомняме ви, че вчера служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник.

Причината е, че е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Той съобщи, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер.

"Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".

На свой ред Бойко Борисов отрече да има пръст в отстраняването на медийния съветник.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов във Facеbook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
14
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До JokoВсички гербери, трябва да бъдат уволнени, до последният човек, на най-ниският пост, като кметския наместник, например. Тъй, че не ревете, ние това искаме.
37
10
 
19
 
! Отговори
ааа преди 7 години
Корни имаше една билка лайкучка и викаха
36
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корни зад решетките !
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от Радев...........................
34
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, с това изказване падна много ниско, това вече е дъното. Никога повече БКП+ДПС на власт
33
11
 
14
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Народ който е склонен да направи компромис с мин председател участващ и все още жив в ало ваньо, заслужава да е смазан и беден до дупка, корумпиран и ограбван, етнизиран от посланици и да изчезне!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички комунисти преди гласуваха за селянчето-милионер от ГЕРБ, а сега ще гласуват за селяндурката-милиардерка от БСП.
31
15
 
13
 
! Отговори
11111 преди 7 години
КОМЕНТАРИИТЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ЕТО ТОВА СА ХОРА НА ГЕРБ ЗАЩИТАВАТ УМНИЯ СИ ЛИДЕР /мислих да сложа умния в кавички но да се надявам че ме разбрахте/ А ТОЙ В НИЩО НЕМОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ НИТО С ЖУРНАЛИСТКАТА НИТО С НИНОВА ЗАЩОТО И ДВЕТЕ СА ПО УМНИ ОТ НЕГО - И НИЕ СЕ ПОДЛЪГАХМЕ И ГЛАСУВАХМЕ ПЪРВАТА ГОДИНА ЗА НЕГО НО КАТО МУ СЛУШАХМЕ РЕЧИТЕ СЪЖАЛЯВАХМЕ СЕГА ЩЕ СЕ ПОПРАВИМ
30
7
 
20
 
! Отговори
СМС преди 7 години
Във всяка лъжа има поне малко истина! Че е изпратил СМС в това няма съмнение, дори Герджиков не го отрече, въпросът е какво е пишело в него, обръщението, изреченията!
29
6
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
В момента най-отговорният човек в държавата е президентът. Къде е той? Защо не се чува мнението му по много актуални въпроси. Вместо него отговаря вицето. Защо? Имаме ли президент?
28
12
 
22
 
! Отговори
aa1830 преди 7 години
Тази жена съвсем изтрещя - Борисов нареждал на премиера, назначен от Радев, който пък е кандидатура на Нинова.....или пък журналистите нещо си измислят, но логика никаква в тази статия!!!.....Но като цяло в един спор между мъж и жена жените го играят по-мръсно и к....ски!
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Никоя партия НЕ говори за Ньойския договор?!? Изтича само след 3 години? Според него на България е отнета беломорието и излъза на бяло море след 1 световна война?Договора е 100 години ? Защо ,не се почват подготовка за международни Съд и връщането на нашите реални граници??????? Споделяйте!
26
3
 
14
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Комунистчета, остават ви 10 дни!
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, г-жа Лъжа, защо не коментира уволненията на областните управители, уволнението на Главния секретар на МВР и още и още.................А????
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата на Елена Йончева е полковник от ДС.
23
8
 
16
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Стрино Нинова, защо не коментираш и протестираш за десетките уволнения на областни управители и директори, които твоят чиляк Герджика направи ???
22
11
 
11
 
! Отговори
Розалин преди 7 години
До Eл.Йончева-смешно еАми, смешно, не смешно, засега води с 1:0. Хвърли ръкавицата, за да защити достойнството си. Чака насреща да се появи някакъв мъж ли, *** ли, за да каже приема ли облога, или е долен клеветник. Ама "м-ъ-ж-ъ-т" го няма.
21
13
 
18
 
! Отговори
злобен преди 7 години
Мисля, че еди китайски философ беше казал, че когато човек е злобен, той наполовина е вече е победен. Гласувайте отново за наглата мутра, която управлява държавата по телефона.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарелов, като изявен генетически клепар може да защити единствено свободата на клепането. Впрочем в това предизборно театро вие как различавате ГЕРБ от БСП? Аз не мога.
19
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Къде се скри комбайнера Радев? Много станаха въпросчетата към неговата длъжност. Да излезе на светло и да каже - КОЙ?

Спонсорирани публикации