Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори

Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство
16 мар 2017 13:07,
179
Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова нацията и политиците да се консолидират заради напрегната обстановка в Европа. Той поиска опонентите му да смекчат тона, защото след изборите ще трябва да се водят важни разговори, касаещи всеки българин.

"Призовавам колегите малко да се намали агресията, защото 26-и ще мине, ще се наложи да говорим за парламент и за решения, касаещи всеки българин. И ако се продължи с тоя тон, просто няма да има разговори", каза Борисов на кръгла маса по правосъдието, посветена на програмата на ГЕРБ в сектора.

Още по темата

Бившият премиер отново обяви, че по-важни са не самите избори, а дните след тях: "26-и е една обикновена дата. 27-и и 28-и са ключовите за България дати, за да може да се сформира стабилно правителство".

Борисов пак припомни напрегнатата обстановка в Европа и на Балканите. Той наблегна на натиска на Турция върху едни от най-богатите държави и на заплахата да прекрати споразумението за мигрантите.

"Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единни", каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че на страната е необходима абсолютна консолидация и припомни, че в македонския парламент са влезли три албански партии и веднага са поставили въпроса за албанския език.

"На мен не ми е смешно, защото, когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор. А на мен България ми е мила и не искам да станем беззащитни. Едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции", каза още Борисов.

На кръглата маса той припомни приоритетите на ГЕРБ в правосъдието и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход и без наказателно производство.

"Ще се борим неотстъпно за антикорупционния орган", зарече се още Борисов.

Той напомни и цифрите за свитата контрабнда и обеща борба срещу фалшивите болнични и инвалидни пенсии.

Пред форума лидерът на ГЕРБ прочете писмо от канадския премиер към българите да не се страхуват от споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия СЕТА.

То е атакувано от социалистите с мотива, че с него в страната ни ще влязат некачествени продукти, а бизнесът ни ще бъде подложен на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
разкарай се бе тиквак
113
2
 
28
 
! Отговори
Боко преди 7 години
Боко, чакаме да кажеш приемаш ли облога на Елена Йончева? Всички други приказки за разбирателство са празни думи. Не може да лъжеш и клеветиш най-безобразно, и да се правиш на умряла лисица.
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
г-н борисов ви каза добро утро ....да ама вече е следобед .... няма кой да ти вярва вече
111
2
 
14
 
! Отговори
Ориндж Каунти преди 7 години
И от офшорките ли? Нема начин.Затова са имислени.
110
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никой няма да разговаря с теботиваш в опозицияникога повече ГЕРБ на власт
109
1
 
33
 
! Отговори
Господин ЛЪЖА преди 7 години
"..и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход..."7 години е на власт. Няма нищо конфискувано. Защо? Кой му пречеше?????Пак е отворил торбата с лъжите, но този път само най-тъпите му вярват.
108
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство."Колкото и да "лидеросвате" банкянската тиква, той си остава ГЛАВАТАР на мутренската групировка "герб".
107
4
 
24
 
! Отговори
Загубата е близо преди 7 години
Тиквун най-накрая разбра, че губи изборите с много (6-7%) и няма шансове да управлява дори, ако патериците му Марешки и РБ се справят добре.
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как да повярваме , че касаят всеки българин . Мизерията напредва и ще става все по - голяма , т. е. дайте да дадем . Едно твърде закъсняло единство . Явно се готвят да ни вземат и това , което нямаме , както пише в Библията .
105
0
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До СТРАНДЖАТАПреди да подхвъргаш прочетени и заучени фрази от едно място, обясни ми ти, как я разбираш разликата между политика и държавника? С твои думи. Не с прочетеното от един човек, който не стана нито политик, нито държавник;)))
104
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лидерът на ГЕРБ иска да (се) състави стабилно правителство" ....?!затова всички трябва да го слушкат , защото иначе няма да има държава без асвалт паша
103
1
 
22
 
! Отговори
морски преди 7 години
Щял да конфискува имущество с недоказан произход ??....................................................................................Абе тАпир, на морето се изпраха милиони успешно, и кво ще вземеш от ЧЕСТНИЯ чорбаджия ?!
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - "нали щепе д управляваш сам без коалиция за да носиш отговорност. какво стана та пак си смени мнението?"всички знаят, само ти изглежда не знаеш, че в новия парламент никой от играчите няма да има абсолютно мнозинство.
101
1
 
15
 
! Отговори
Къде е оградата преди 7 години
"На мен не ми е смешно, защото, когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор. А на мен България ми е мила и не искам да станем беззащитни.Ние и досега си бяхме безащитни!Никаква охрана на границата!Мигрантите си преминават през България като по магистрала.Ако трябва да благодарим на някой за малкият брой мигранти това е Ердоган а не на Герб! Как ще повярваме на Борисов че само той може да опази границите.ЕЕЕ и на народа му е мила България!
100
3
 
19
 
! Отговори
aaaa преди 7 години
Абе със или без смекчаване на тона йончева ще те съди. Не може току така да приказваш. Съда ще каже кой крив, кой прав. На мен лично нещо ми подсказва че борисов за пореден път се изложи. Ще видим.
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали щепе д управляваш сам без коалиция за да носиш отговорност.какво стана та пак си смени мнението? ти заради междуродното полойение щеше да се возиш в бронирана нива. да не забравиш това си свое обещание. явно иначе жадния за власт бойко се е изплаши че изпада и вече е готов той да целува ръка на който се наложи.
98
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход ..."---Абе, Боце, мо'е ли да си такава тиква, та да ги приказваш тия ПРЕДИ изборите?Ами, нали тогава "твърдият" ти електорат ще се отдръпне от теб и ще ти останат само платените ***?
97
5
 
29
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 7 години
"Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единни" КОЙ ГО КАЗВА?ТОЗИ който заедно със Плевнелиев разедени нацията!Този който се съгласи послушно за нови бежански центрове!Този който смени Бокова , хвърли мръсотия срещу Йончева, да не говорим за изказванията на неговите министърки които бяха като след яка запивка във долнопробни кръчми!Някой явно трябва да внимава!
96
0
 
19
 
! Отговори
много ясно преди 7 години
До СТРАНДЖАТАНе съм посочил имена... - кой е ДЪРЖАВНИКАСтава дума за бай Тошо,но копието му е много лошо.
95
14
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Докато двама се карат, трети печели, т.е. ДОСТ и ДПС.... Докато Корнелчето се чуди по какъв начин да си излеее комплексите и как повече да съска, смятайки, че настройва хората против ГЕРБ, турските партии си вършат обичайните търговски сделки с хората и ние очакваме нещо ново, нещо, което касае нацията, нас българите.... Осъзнайте се, всички трябва да гласуваме, защото онези, под строй отново ще ни изненадат. Какво сте се вторачили всички във ГЕРБ, в Бойко Борисов? Нима сте слепи и глухи!?

Спонсорирани публикации