Продажбите на коли в Европа - като преди кризата

1800 нови автомобила са купени у нас през февруари
10
Продажбите на коли в Европа - като преди кризата
Снимка: архив, Ройтерс

Продажбите на автомобили в Европа са се увеличили с 2,2% през февруари до 1,078 милиона коли, което е близо до равнищата от 2008 година, точно преди икономическата криза да предизвика продължителен спад в сектора, предаде Асошиейтед прес.

Оповестените днес данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) сочат, че трите най-големи пазари - Франция (-2,9 процента), Германия (-2,6 процента) и Великобритания (-0,3 процента), отчитат лек спад, но търсенето в Италия се е повишило с 6,2%, както и в Испания - 0,2%.

За периода януари-февруари продажбите в ЕС са нараснали с 6,2 на сто до 2,248 милиона коли, се посочва на сайта на асоциацията.

В България са били продадени 1800 нови автомобила през февруари, което е растеж от 8,4 на сто на годишна основа, а за за двата месеца януари и февруари продадените автомобили са 3602 или с 13,7% повече спрямо същия период на миналата година.

Френската автомобилна компания PSA Group отчита спад на продажбите с 3%. Компанията купи европейския филиал на Дженерал мотърс (General Motors Co.) Опел (Opel), който отчита спад с 2 процента на регистрациите си.

Фолксваген (Volkswagen), който все още се възстановява от скандала с дизеловите емисии, отчита спад на продажбите с 6,6% докато продажбите на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler Automobiles - FCA) са нараснали с 8%. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
Не ползвайте опасни преди 7 години
Ne e redno да се купуват нови коли вкл електромобили.Терористи увреждат тежко земята с нарочно монтирани режещи скенери вместо безопасни фарове. Новите автомобили са с вградени системи позволяващи на мръсни наркомани или терористи от МВр да убиват показно набелязани .Ако карате автомобили с лед скенери и ксенови фарове милион години жестоки накзания ви обещават от бъдещето.Заради мръсни наркомани при Борисов милион водачи на МПС в БЪлгария увреждат трайно земята с включени фарове ден и нощ
7
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
xa xa mi to taman vseki 4orbadjiq deto e kupil na jena si nova kola za koledata taman 1800 pravqt
6
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
pri 3 miliona po nad 10 godi6ni tova kolko procenta sa
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са държавни от тях? За транспортиране на дебели, крадливи Зад.ни.ци.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С трици нови коли не се купуват.С дране на кожи по може.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръст ама друг път. Нали имаше подмяна на дръгливите опели на шуробадженакорушветчиите. А изборът на доставчик е на база това кой ще върне най-много пари обратно,а после ще ги избие с ремонтите. Досега орд и фопел се справяха добре, но явно нещо се е пообъркало.
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма го тиквата и пазара живна! С цели 8,4%!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от западни фирми работещи в България ли са купени

Спонсорирани публикации