Как се става пилот – в "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR

Авиокомпаниите изпитват глад за пилоти, търсят се над 20 000
17 мар 2017 15:00, Анисия Иванова
2
Как се става пилот – в "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria On Air

Как се става пилот в България ще покаже единственото предаване за авиация и авиоиндустрия в българския ефир - "Авиошоу" по Bulgaria ON AIR – в новата си поредица. Тя стартира тази събота, 18 март от 15,30 часа, когато ще се излъчи стотното издание на предаването в ефира на телевизията.

В "Стани пилот" всички почитатели на авиацията ще научат всичко за пътя и етапите, през които трябва да преминат, за да станат професионални или любители пилоти в България. Пътеводител на зрителите е водещият на "Авиошоу" Александър Богоявленски.

Самият той в момента се обучава за пилот, а в новата поредица ще премине през задължителните стъпки, които водят до мечтания бревет.

"Светът, в който живеем днес, няма да е възможен без гражданската и транспортната авиация. А тези две направления на индустрията не могат без армия от пилоти. Хиляди професионалисти кръстосват небето ежедневно, но авиокомпаниите вече години наред продължават да изпитват глад за нови и подготвени пилоти. Както зрителите на "Авиошоу" вече знаят, към момента в глобален мащаб има нужда от над 20 000 обучени пилоти, а школите успяват да произведат в пъти по-малко кадети годишно", коментира водещият.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
31
 
! Отговори
Васко преди 3 години
80000-90000 евро е удоволствието професионален пилот с квалификация за тип самолет.
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо да каже цената!
Преди години беше 20 000 лв. таксата за пилот моторно летене на едновитлов самолет. Това е първото ниво. Имаш право да караш самолети от най-нисък клас. За следващите нива се плаща още и още. Много е скъпо и малко хора могат да си го позволят.