Рецептата Dnes: Пълнени картофи с кайма, грах и лук

Няколко вкуса в приятно съчетание
17 мар 2017 08:08, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пълнени картофи с кайма, грах и лук
Снимка: Youtube

Продукти:

1 кг картофи
½ кг телешка кайма
3 домата
1 щипка риган
1 щипка черен пипер
100 г варен грах (от консерва)
2 глави кромид лук
50 мл олио
 
Приготвяне:
 
Загрейте мазнината. В нея запържете лука, предварително нарязан на ситно. Разбъркайте за 4-5 минути, след което запържете заедно с него и каймата. Отстранете от котлона, когато каймата се запържи. През това време обелете и измийте картофите. Разрежете ги на половини и издълбайте от сърцевината им, където ще поставите плънката. Нарежете доматите, смесете ги с граха и накрая към тях прибавете и сместа с каймата и лука. Разбъркайте добре и напълнете всеки картоф с нея. Накрая „затворете“ картофите. Печете в загрята на 200 градуса фурна отначало под фолио, след това го отстранете, за да хванат картофите коричка. Забележка: Можете да добавите малко вода в тавата за печене, за да станат картофите по-бързо, а и да са по-крехки.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесна рецепта, като концепция, правили сме го това с малко по различни плънки, например, вместо стар - пресен лук; сега доматите не стават, по-добре домашна лютеница и т.н.
1
0
 
2
 
! Отговори
Гастрономус преди 1 година
Най обичам пълнена пуйка с кюфтета !