Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път

Промени ще има след третия мандат, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 19:21 | 19 мар 2017 18:52, Веселина Йорданова
506
Ако ГЕРБ направи кабинет, Борисов ще е премиер за трети път
Снимка: БТА

Ако ГЕРБ сформира правителство след предсрочните избори на 26 март, Бойко Борисов отново ще е премиер. Това даде да се разбере Борисов в предаването "120 минути" по bTV.

На въпрос дали би направил премиер Томислав Дончев, Борисов коментира, че ще направи промени след третия мандат и "все още си има министър-председател".

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: "Това е весело".

Бившият премиер коментира, че е важно партията му да бъде първа убедително, за да направи стабилно правителство, каквото не се е получило преди. 

Няма да направим коалиция с ДОСТ и ДПС, декларира Борисов. 

Той каза, че доходите му са от заплата и сподели, че смята да санира къщата си, защото в нея духало много. "Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя", каза лидерът на ГЕРБ.

В отговор на думи на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управлява с eсемеси, Борисов каза, че не е пращал такива и не се занимава с игрички. "Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен", коментира лидерът на ГЕРБ по повод освобождаването на Иван Гарелов.

По-рано днес във Велико Търново той заяви, че трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония, предаде БТА.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. "Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 
 
Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. "Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно", посочи той. 
 
"Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви още председателят на ГЕРБ. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
1
 
! Отговори
препатил преди 7 години
За сега съм решил само за кого няма да гласувам-БСП,ДПС и ДОСТ.За останалите може.....
306
7
 
3
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Трети заслужен мандат на Бойко!
305
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осем години имахте време! Два провалени мандата. Как да ви се доверя ми кажете, след като видях колко много неставате. Герберуги крадливи, много сте ми скъпи и за това няма да гласувам за вас.
304
1
 
14
 
! Отговори
Зомби преди 7 години
Само глу.пакът правят едно и също нещо, а очакват различен резултат.Само наивниците вярват на едни и същи обещания, независимо колко пъти са били излъгани.Ти ще им повярваш ли отново на лъжливите обещания?Ще гласуваш ли отново за мафията?Чувстваш ли се наивен глуп.ак? Бъди интелигентен. Политиците те лъжат и ще те ограбят.
303
3
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ще се спънем ли трети път в една и съща тиква?
302
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти,който се гласиш за трети мандат,вчера по БТВ излъга най-малко четири пъти за половин час.Излъга за:1/Че не си изпращал SMS на Герджиков; 2/За Елена Йончева;3/За спестяванията си;4/Че няма да се коалираш с ДПС и ДОСТ,а и двете формации твърдо те подкрепят-първата задкулисн чрез медии,а втората-открито.Защо и кого лъжеш?
301
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента никоя партия "не владее топката", ако мога така да го кажа. В монента до изборите ТОПКАТА Е У НАС. Колко време те "тупкаха" топката и връщаха мандата за привителство, ДА СА И ДОКАРАТ ИГРАТА ДО ИЗБОРИ.Е сега ще не виждате ли тоя мач е уговорен? Кво им пречеше да съставят правителство след като Борисов си тръгна? Разигравайте или сега ли чак след 4 години...чака ли ви се?
300
5
 
5
 
! Отговори
Светло Бъдеще преди 7 години
Има само едно спасение за вас, вашите семейства и вашето бъдеще. Спасението НЯМА да го откриете в партиите, депутатите и държавата.В България ви очаква само корупция, беззаконие, нищета и глад. Всеки ден ще бъдете ограбвани от политици и мафия.Не си губете времето в политиканстване и гласуване за мафията.Единственото спасение е емиграцията от България в развитите държави.Ако искате светло бъдеще за вас и вашите семейства, имигрирайте в Западна Европа.
299
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа не,*** ми, доди ми вече свърши.Баста!
298
1
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 7 години
Ужас! Томислав Дончев-учител по психология от Габрово , втора специалност философия. Все едно си представете начело на държавата да сложите Цеца Рабфака и Цвък Физкултурника , заедно.И тези хора искат да управляват цялата държава.Е ,кой ще остане в България?
297
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се стархувайте, колкото и лоши неща да се напишат до неделя. ще чуете за войни, за " бежанци" за "турците"))) Това само трябва да ви покаже че властниците са загубили почва под краката си и разчитат да ви създатат чувство за обраченост и да ИМ ПРЕДАДЕМ СЕБЕСИ за да ви пазят))) Плашенето "със скелети от гардероба" е последен симптом за тяхната неспособност да се задържата на трона. Това което е било е било там и тогава. Ние сме други хора в други времена. Страхът е водещ тренд в тази кампания
296
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП са гробокопачите на България и скоро пак ще го разберете
295
2
 
14
 
! Отговори
обективен преди 7 години
В Гроб няма нито един умен човек.Само кариеристи и предатели.И няма как да не е така.Щом начело на бандата е един малограмотен ***.Кой би се съгласил да работи под командването на пожарникар ,физкултурник и стругарка?
294
0
 
9
 
! Отговори
Моцарт преди 7 години
Депутатите в България са като кърлежи. Вкопчват се във властта и пият кръвчицата на бедните, работливи и измъчени сънародници.
293
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БСП всички са милионери а някои милиардери и въобще не им пука за народа, единствената им цел е властта, пипнат ли я край с нас
292
0
 
4
 
! Отговори
Стан преди 7 години
Срамувам се да живея в корумпирана държава, защото корумпираните държави са страни от третия свят.
291
2
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Този е луд!Или се прави на такъв.То не се знае дали ще влезне в НС , той искал мнозинство.На всеки е ясно че няма как да стане.Но дебелия *** си подготвя оправдание още от сега.Пак ще реве че му извиват крадливите ръце.Пак ще лъже че някой друг е виновен.Айде махай се бе ,т.юфлек.Аман от тебе!!!
290
1
 
8
 
! Отговори
Ицко преди 7 години
Помнете! Какво ни докараха политиците?* Превърнаха ни в най-корумпираната държава (държава = мафия).* Направиха ни най-бедната нация чрез техните грабежи и корупция.* Превърнаха ни в най-бързо изчезващата нация.* Унищожиха здравеопазването и образованието.Ще гласувате ли отново за същите, очаквайки нещо да се промени?!?
289
1
 
12
 
! Отговори
аноничен преди 7 години
Кой управник от новата ни история е изтеглил най голям дълг и е заробил децата ви да плащат докато са живи и какво е направил с този дълг за развитието на държавата ви.Задайте си този въпрос преди да пуснете бюлетината.Защото некадърното управление не се изразява в това кой ще крещи повече ,че другия е некадърен ,а от цифрите -от дълга с който е заробена родината ни. Кой?Кой? Кой е взел най големия дълг на държавата??????
288
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са статуквито, всеки път ви обещават едни и същи неща, ЗАЩОТО ТАЗИ СТРЪВ РАБОТИ и им давате достъп до парите си. Опитайте нещо просто, за да чуете вътре с себе си собственият си глас- до края на седимцата НЕ ЧЕТЕ НИКАВИ ИЗЯВЛЕНИЯ И НЕ ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВНИЯ ЗА ПОЛИТИКА. просто опитайте и разберете какво ви казвам. така ще решите в себе си какво искате, а не ДА ДАДЕТЕ ОТ СЕБЕ СИ НА ТЯХ ТОВА КОЕТО ТЕ ИСКАТ ДА ВИ ВЗЕМАТ.

Спонсорирани публикации