Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков

Ако сме първи на изборите, ще направим кабинет, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 14:03 | 19 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
188
Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков
Снимка: БТА

Българите гласуваха за промяна, гласуваха за президента Румен Радев, а получиха Огнян Герджиков. Това каза по време на среща с великотърновската общественост председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Румен Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, допълни Борисов.

Той припомни, че до момента БСП е влизало в управлението два пъти: единият път, когато ГЕРБ спечели изборите, но мандатът взе БСП, и втори път – след президентските избори.

"Те твърдяха, че кандидатът им е независим, а го отчетоха като победа. Ако ГЕРБ е първа политическа сила сега, ще се постараем да направим правителство“, заяви Борисов.

Той припомни, че при среща с бизнеса в Берлин президентът Румен Радев е завил, че България е стабилна държава, че има ръст на икономиката с 3,5%, че се отчита най-ниската безработица за последните 10 години – 7%, че има нулева инфлация, най-нисък външен дълг и 14 млрд. лева фискален резерв.

"Това е техният президент. Колежката му от друга страна казва: "Те разсипаха България“. Не само, че няма дефицит - има излишък. Ние само за месец януари сме оставили 860 милиона лева излишък. А повишението на учителските заплати е 350 милиона лева на година. Тоест ние само за януари сме си оставили пари за следващите две години и половина и 14 млрд. лева фискален резерв. Хайде към тези 14 млрд. да прибавим още 6,3 млрд., които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години да плащате. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна. Не случайно Орешарски отиде да води президентската битка от името на ДПС, а уж мандата бе на БСП. Финансовият министър сега е водач на листа на ДПС“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
23
 
13
 
! Отговори
Промяната преди 7 години
*** така са зажаднели за власт, че започнаха с масовите уволнения и назначения още с със служебното правителство. След две години ни чака нова криза, нови милиарди кражби и източени банки, и нова вълна от обедняване. Но в предвид на това че сме *** народ, може би заслужаваме съдбата си. Всеки път като БСП вземе властта следва фалит и национална катастрофа. С какво ще е по различно този път? Най-много да ни извадят от НАТО и ЕС.
123
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикалят по фирмите и шантажират хората. Опитват да вземат гласове с корпоративен вот. Баце, бита карта сте! До тук бяхте. Хората се събудиха и си заминавате.
122
10
 
12
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До Анонимен 125най гладните ми години са били при Костов и след тези европейци пак се очертава да са гладни
121
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГРЕШКАТА НА БОРИСОВ - ЦЕЦКА - НИКАКВА НЕ СЕ ОБАЖДА. ЩО ЛИ?
120
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладна кокошка - проо сънува...
119
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласуваш за Борисов-получаваш Местан-Бойко+Местан=Бостан
118
6
 
32
 
! Отговори
se преди 7 години
Никога ГЕРБ та те заробиха народа ни с милиарди заеми.Народе опомни се.ГЕРБ е кражба и далавера.Не Не Не.
117
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ВЗЕМЕМ И ДА СПАДНЕМ ОНЕЗИ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМИ, КОИТО НАРОДЪТ ЩЕ ПЛАЩА.
116
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласумате за Бойко, получавате оставка!
115
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли му е? Какво да му е? Просто е начетен човек и твърде възпитан. Нещо, което не се среща в ГЕРБ.
114
3
 
38
 
! Отговори
коко преди 7 години
И какво му е на Герджиков та не разбрах ?
113
5
 
39
 
! Отговори
карина преди 7 години
Много думи - много грешки 1 ББ е по-добре да замълчи , че положението става от зле по-зле.Като беше на поста си дезертира, а сега първи щурмовик го раздава. Мерси.Не сме толкова глупави и наивни.
112
2
 
21
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Имам един приятел викали са ги във фирмата да им препоръчат правилната бюлетина иначе няма да имат честта да работят за 600 лв....от това селско градче е....велико ли е кво е ама там е така....
111
1
 
12
 
! Отговори
тя преди 7 години
Бре , бре - "умна" мисъл!
110
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Препоръчвам на всички да изчетат докрай коментарите.Толкова истина отдавна не бях срещал.Браво!Ама и голям смях пада!
109
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятелю, никой не те кара да хващаш трамвай за 2 спирки, но ако не ти харесва да ходиш пеш, купи си карта.Апропо, ако искате да подкрепите българското, купувайте българско, аз така правя.Ако не искате да пълните гушите на определен етнос, не купувайте *** и цигари от въпросния етнос.Никой не ни е виновен на нас българите, дори политиците си ги избираме сами.
108
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тавариш Борисов, и Доган е по - добре от тебе. И Ердоган е по - добре от тебе за България. А какво остава за Герджиков, който си е Българин. Не като теб...
107
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, седя и си мисля - билетчето в София е 1.60 ??? И от тук на там - колко струва у нас един кг. жито за посев ? Колко струва поливанетуо му, коситбата, вършитбата, меленето, транспорта, и т.н. за да получим един хляб ??? С този хляб храниш цялото си семейство !? А аз се возя за една две спирки ? Ако тръгна с колата /която не е луноход/ Колко пари ще дам в сервизите ???? И от тук се питам - КОЙ Е ТОЯ дето отново иска да ме лъже ????
106
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравихте гладните години забравихтее когато бяха червените каскети скоро ще си го припомните лато ви е къса паметта
105
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диокара ни успешно до последнно място в Европа по доходи и пак се натиска за власт.

Спонсорирани публикации