Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков

Ако сме първи на изборите, ще направим кабинет, обеща той
Обновена: 19 мар 2017 14:03 | 19 мар 2017 14:00, Анисия Иванова
188
Борисов: Българите гласуваха за Радев, получиха Герджиков
Снимка: БТА

Българите гласуваха за промяна, гласуваха за президента Румен Радев, а получиха Огнян Герджиков. Това каза по време на среща с великотърновската общественост председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера разбрах, че правителството всъщност е на ГЕРБ. Президентът Румен Радев каза, че това е негово правителство. По метода на елементарните преобразувания, ако Радев е назначил правителство, а правителството е на ГЕРБ, а ГЕРБ сме ние, това означава, че президентът Радев е нашият президент“, допълни Борисов.

Той припомни, че до момента БСП е влизало в управлението два пъти: единият път, когато ГЕРБ спечели изборите, но мандатът взе БСП, и втори път – след президентските избори.

"Те твърдяха, че кандидатът им е независим, а го отчетоха като победа. Ако ГЕРБ е първа политическа сила сега, ще се постараем да направим правителство“, заяви Борисов.

Той припомни, че при среща с бизнеса в Берлин президентът Румен Радев е завил, че България е стабилна държава, че има ръст на икономиката с 3,5%, че се отчита най-ниската безработица за последните 10 години – 7%, че има нулева инфлация, най-нисък външен дълг и 14 млрд. лева фискален резерв.

"Това е техният президент. Колежката му от друга страна казва: "Те разсипаха България“. Не само, че няма дефицит - има излишък. Ние само за месец януари сме оставили 860 милиона лева излишък. А повишението на учителските заплати е 350 милиона лева на година. Тоест ние само за януари сме си оставили пари за следващите две години и половина и 14 млрд. лева фискален резерв. Хайде към тези 14 млрд. да прибавим още 6,3 млрд., които вие българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години да плащате. Как няма да сте бедни като платихте 6,2 млрд. в посока Вашингтон и Москва. 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която при управлението на БСП и Пламен Орешарски падна. Не случайно Орешарски отиде да води президентската битка от името на ДПС, а уж мандата бе на БСП. Финансовият министър сега е водач на листа на ДПС“, каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рапона е прав тук, получихме страхливо професорче. Но ако беше Рапона премиер щеше ли да изгони имамите? Категорично не! Толкова е страхлив, параноята изпълва мозъчето му 24 часа на ден. Щеше лично да им направи тутурутки. А професорчето пак намери сили и разкара три из//рода. Отива си Рапона, гърчи се като *** на тенекия, ходи по селата да обещава. Кой ще чу се върже, като 7 години все по-бедни и ограбени, без надежда за нормален живот. Жалък е в опитите си да убеждава! Пътува.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Бойко и Радев та и Герджиков всички са АМЧЪЦИ от Амчъкистан.=0
82
1
 
25
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Няма БСП, няма ДПС, няма СДС...такова крадене като при мутрата, не е имало.
81
1
 
20
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Бойко това което обещаваш на сектантските си събрания със съмишленици, можеше да го направиш докато беше на власт. Но тогава още не беше "узрял" за тези неща, защото живееш в друг собствен и измислен свят със своите лакеи от партията си. Вярвам, че всеки би бил по - добър министър - председател от един пожарникар. Със стягането на нашите наколани, докато вашите бяха широко разхлабени, ме изгуби. Сега можеш да отидеш да си асфалтираш улицата на село и да си санираш палата, но с твои лични пари.
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вкопчили се във властта, трябва насила да им отлепват пръстите един по един.Властта е сладко нещо, много се краде и безнаказано!ГЕРБ ГО ДОКАЗАХА. ФАКТ.
79
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за последните два месеца на миналата година похарчи 2,5 милиарда лева.За какво?Защо до последния ден на годината раздаваше обществени поръчки на свои хора?Защо искаше да хариже летището на турска фирма?Това застрашава националната сигурност.Защо клекна за пореден път на Брюксел и прие постановление 208 за разселване на мигранти?Докато Унгария,Полша,Словения издигат двойни стени.Много въпроси Борисов и никакви отговори.
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полиция блокира пътя без обяснения и след десет минути профучаха с бясна скорост петте автомобила от кортежа на ББ
77
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последно Борисов колко милиярда заем изтегли? Някой знае ли с точност? За какви излишъци говори?
76
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рискува, защото няма какво да губи, ако загуби-губи цял един народ-българският.Аз съм против експерименти с роднините ми, стига ми толкова.Боко го знаем, БСП-също ги знаем, какво променя Нинова в схемата освен, че тръгва да прави комунизъм в ЕС?!Ще опростява данъци на млади работещи семейства-и от кого ще вземе пари за това-от неработещите?!
75
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИ ВРЕМЕ Боко се похвали, че го завели на опера и гледал "Вълшебният стрелец"Сега да го заведат на "ЗАЛЕЗЪТ НА БОГОВЕТЕ".
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ГЕРБ ЗАГУБИ - ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД
73
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов си е сложил едно перде на очите и баламосва ли баламосва неуките като него,като не си дава сметка,че дори и те го разбраха що за стока е и не ми се вярва някой да се върже на каламбурите му,освен шайката окло него,заедно с родата и всички на хранилката до сега.Тия доста пари ще изхарчат,затова драпат да си ги върнат.Само за саниране хвърлиха 2 милиарда лева с цел купуване на гласове.Само че,това бяха парите на всички нас,а се облагодетелстваха едни за сметка на други.МАФИЯ!
72
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2017 не е 2007 много неща се промениха - къде за лошо, къде за добро, но стига вече негативизъм. Герб два пъти хвърля оставка и трети път се реди. Ами не става така.Вашето трябваше да го докажете, не да бягате. Вече е време друг да поеме.Но с този стандарт и икономика дето имаме/ ръста се дължи не на управлението, а на геополитическите промени, изключвайки фискалните приходи/ правителство без необходимата пластичност и прозрачност повече от две години няма да управлява.
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе ГЕРБ-ави ? Толкова ли няма по умен от Вас в тази партия, че един пожарникар комунист, въртял бухалката през 90-те е най-умния, най-подготвенияи т.н?
70
0
 
28
 
! Отговори
ХАХАХА преди 7 години
ВИЕ ДВА ПЪТИ ИМАХТЕ КАБИНЕТ И СИ ГО ПРОВАЛИХТЕ САМИ - СЕГА КАКЪВ КАБИНЕТ ЩЕ ПРАВИТЕ ПАК С ТАЗИ ДЕТО Е ДО ВАС ИЛИ СТАРИТЕ МИНИСТРИ ДОНЧЕВ,ЛИЛЯНКА ТЯ НА КОГО БЕШЕ ВНУЧКА ЧЕ ЗАБРАВИХ Г-Н БОРИСОВ??? ВЕЧЕ ВИ ВИДЯХМЕ ЧЕ НЕ СТАВАТЕ И ТОВА С КОЕТО СЕ ХВАЛИТЕ ЧЕ СТЕ НАПРАВИЛИ И СЛЕД ВАС СЕ РУШИ ИЛИ?????? ДАЙТЕ СИ ПОЧИВКА ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ
69
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова много рискува. Не набута ли крадците където им е мястото, ще има чао БСП за винаги!
68
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е необйодимо да се нагласяме в партер, достатъчно е да го играем-добро ченге-лошо ченге.Всъщност БСП през всичките години на прехода беше във властта и гласува ЗА всички решения на властта.Що се касае за г-жа Нинова бих и повярвала, ако синът и учеше в Ленинградсия университет.
67
0
 
8
 
! Отговори
шебек балкански преди 7 години
До Анонимен 82 малко повече от това винаги да се нагласяме на ЕС в стойка партер
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Научите ли някой път,че тикви някъде със много ум блестят,с кратуни знайте,те са оградени"/Алберт Декало/
65
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 78:това ни е политическият материала, друг няма.По-важното е, че и бизнесмените са от същия материал.Какво печелим като крещим "Да се премахнат санкциите срещу Русия!"-какво печелим??

Спонсорирани публикации