Има ли право Доган на патриотична поза?

Задача №1 за новите депутати: Да решат въпроса с влиянието на Турция
Обновена: 20 мар 2017 10:30 | 20 мар 2017 10:24, Камелия Цветанова
21
Има ли право Доган на патриотична поза?
Снимка: Булфото, архив

Намесата на Турция в българските избори е отчетлива, смята социологът Кънчо Стойчев.

Според политолога Огнян Минчев пък в основата на размяната на писма между почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и на председателя на ДОСТ Лютви Местан са интересите на Турция и Русия, а тези на България нямат нищо общо.

Още по темата

"Този ребрандинг, който тече, за фигурата на Доган, особено през последните седмици, има проста и ясна цел – съставянето след изборите на нова социално-либерална патриотична коалиция. Затова и бяха командировани патриоти при Доган, затова и сега го изкарват голям патриот", коментира Минчев пред Нова телевизия.

Според Стойчев целите и стремежите на политическия елит в Турция не са в интерес нито на България, нито на Европа.

"Намесата е отчетлива", заяви той.

"Оттук нататък следва въпросът: Има ли право Доган да се намесва и да заема патриотична поза? Да, всеки има такова право", заяви Стойчев.

"Събитията, случващи се в Турция, са изключително опасни и за Европа, и особено за България. Там набира сила един режим, който може да се окаже изключително опасен. Да се окаже с едни изключително опасни, тоталитарни намерения. Като пряка последица за България – имаме набиране на скорост на една неоосманиска, неоимперска идеология, която се счита в правото си да придобие всичко, което е принадлежало на Османската империя", допълни Огнян Минчев.

Според Кънчо Стойчев след изборите първата задача на новия парламент трябва да е да реши въпроса с влиянието на Турция в България.

"Това трябва да стане законово – гласуват хората, които са уседнали в България, плюс тези, които са в ЕС", коментира Стойчев.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Ала_Бала преди 2 години
Първо трябва да се реши въпросът с влиянието на САЩ!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОАН ИМА ПРАВО НА ВСИЧКО, ЗАЩОТО ЖИВЕЕ ЕДИН ЖИВОТ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ?!
17
0
 
1
 
! Отговори
Башка Луд преди 2 години
Доган си е с чин от службите и то висок!
Не е прост човек, хитър политик. Някога Дертлиев каза, че това е най-големият политик в България и май излезе прав!
Ако махнем черупката на фирмите и лобитата около него, не можем да открием противодържавни прояви в политиката му. Истината е, че той е добре продаващ се балансьор.
В голяма степен, на него дължим етническия мир през последните години.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като че ли това с още една турска партия (противоконституционна) става по-весело. Тези които ще гласуват са ни по-вече, ни по-малко.
Нещата изкристализират и поне ще се знаят отявлените врагове. Да му мисли за бъдеще охювчето Местан, лигавия *** който остава когато се влачи не е сложно да се проследи.
Ще си ги ловим един по един и франко Цариград, след като ни е страх да си ги пращаме в СЗЦ.
Трагедията Борисов с наведената глава обаче ще ни тежи дълго.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та в политиката всичко е поза.Патриотизмът се експлоатира грозно и губи красивия си смисъл.И никой не вярва на патриотични словоизлияния.Той е преди всичко саможертва,а не търсене на лични облаги.
14
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Тук някои взеха да се упражняват в някаква намеса на Русия в нашия изборен процес. Де да имаше такава, де да беше тругнал някой от Русия да агитира избиратели по села и градове у нас. Щеше да бъда като манна небесна за нашите гербаджии и пишман-реформатори. Но как да се измисли нещо, което го няма?
И като го няма - ето ти дъвката - за или против санкциите от ЕС срещу Русия. Който е демократ - твърдо за санкции, който е против - той е агент на Путин. А за нашите си проблеми ще се говори друг път.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Минчев е сороска подлога. Когато Плевнелиев говореше срещу Русия и за европейски ценности Минчев веднага излизаше по тв и го подкрепяше.
А колкото до Доган той просто каза на глас това, което всички виждаме, за което другите политици у нас не говореха. Да, има намеса на Турция. Борисов си затвори очите за учредяването на антибългарската партия Дост, за това че Гьокче вършееше из държавата и агитираше.
12
1
 
10
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 2 години
Нито доган, нито местан имат право на такава поза! Тяхната естествена поза е: Силно наведени от кръста и със свалени панталони!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо пък да няма право? Той и Горбачов на дърти години се отрече от "перестройката".
10
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Доган винаги е разчитал на подкрепа от българските изселници от Турция, но е водил самостоятелна политика, а не такава, диктувана от Анкара. Мой познат, основател на ДПС ми е казвал "Ако Доган мине границата (с Турция) и го знаят, че е той, веднага ще го убият". Някой спомня ли си кога последно Доган е бил в Турция? Той просто не ходи там. Така че ДПС е българска партия, макар и с електорат от турския етнос. Е, рушветчии са, но кои не са. Да, турцизират помаците, това не трябва да се допуска.
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремълското килимче се изплъзва под дупето на Доганчо и той усеща ,че други са вече на сърцето на Путин. От друга страна ,зачерквателите на бюлетини от Турция и турските села в България се насочват към други обещатели. Доганчо чай става ненужен ,а и няма да има скоро нови обекти та да ги консултира като специалист от катедра "Научен комунизъм" във ВИАС, та и кинтите са останали комай-комай като за една само летяща чиния....
8
6
 
2
 
! Отговори
Райчев преди 2 години
Очакваме коментар на кънчовците(червените шамани) и по отношение на руската неоимперска идеология и намесата й в България, или подзаглавие за ролята на обеднелите патриоти на настоящите избори.
7
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 2 години
Този Доган да не се прави сега на света вода ненапита, защото помним как беше създадена и регистрирана неговата партия ДПС, на кои терористични организации е наследник и как този господин е несменяем вече толкова време. Тук не става въпрос за патриотизъм, а за стратегическо позициониране на политическата шахматна дъска, където раздвижването е голямо. Хитрецът иска да привлече турските гласове като казва "Аз съм добрия, а Местан е лошия ! Да ама Не- и двамата сте от един дол дренки!!!
6
6
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Не , защото е най обикновена патерица на комунистическата тоталитарна държава,а днешното му присъствие е твърде скъпо на държавата.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОСТ и ДПС са точно както от филма "Хлапето" на Чарли Чапин.
ДОСТ (хлапето) троши стъклата, а после иде добрия ДПС (Чарли Чаплин) и предлага услугите си да спаси положението. Ние си мислем че е късмет, а всичко е нагласено !!!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не няма право ! Доган е хитрец номер едно !
3
1
 
8
 
! Отговори
извън кошарата преди 2 години
има проста и ясна цел – съставянето след изборите на нова социално-либерална патриотична коалиция
.
демек - чака ни поредната юдео-масонска алхимично-кабалистична отвара, която българина ще бъде напънат да изпие, преди да му сложат окончателно чипа и капана окончателно да щракне
2
0
 
8
 
! Отговори
да преди 2 години
който заеме третата позиция по брой гласове..той ще кара влака
кой ще бъде първи има значение само ако могат да спечелят 51 % гласове,а това е невъзможно !!!!
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, новият парламент трябва да реши въпроса с влиянието на Турция, но това няма да се случи, ако мнозинство имат ГЕРБ.