Нинова за ДПС: Два пъти сгрешихме, трети път – няма!

"Ще правим принципни коалиции, не само за власт"
22 мар 2017 14:23, Анисия Иванова
114
Нинова за ДПС: Два пъти сгрешихме, трети път – няма!
Снимка: БСП

Ще правим принципни коалиции, а не просто за властта, настоя в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тъй като често се задават въпроси и пришиват БСП и ДПС в бъдеща коалиция, трябва да се прави разлика.

"Нашите коалиции с ДПС винаги са били публични и явни и ние сме си понесли последиците за това. Тези на Борисов винаги са скрити и задкулисни. Защото сме си понесли последиците и сме си взели урока, ще им кажа – два пъти сгрешихме, трети път няма да го направим", отсече лидерката на Столетницата.

Корнелия Нинова бе категорична, че това не са само думи и празни обещания.

"Доказах като лидер, че трябва да се правят чисти, прозрачни и принципни коалиции", подчерта тя, цитирана от пресцентъра на партията и.

Тя припомни, че Бойко Борисов се е опитал да се дистанцира от ДОСТ и да убеди хората, че няма да се коалира с тях.

"Няма как да ни убедите, господин Борисов, защото ДОСТ беше създадена и регистрирана по ваше време. ДОСТ агитираше открито и в Турция, и в България за подкрепа за Цецка Цачева на президентските избори, и докато се отричахте от ДОСТ, Томислав Дончев и консултант на ДОСТ бяха засечени на общи разговори. Не приемаме това лицемерие. ДОСТ е бъдещият партньор, който ГЕРБ си отглежда за парламента", подчерта лидерката на БСП.

Тя коментира, че Борисов се е отрекъл и от ДПС, но той е управлявал задкулисно с тях.

"В 43-то НС най-важните решения за България се взеха с гласовете на ДПС", каза Нинова.

Председателят на БСП поясни, че по волята на членовете на партията, БСП е тръгнала на преговори с АБВ, но когато са започнали да се договарят с ГЕРБ и реформатори по места, тя е имала смелостта да се изправи и да каже: "Край. Дотук с тази коалиция, защото тя би била безпринципна".

Корнелия Нинова припомни още, че когато е било взето решение да се промени БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е имала смелостта да каже: "Край с партии, които са в тази коалиция само заради субсидиите и за да използват БСП, но да правят своя политика, различна от тази на коалицията и да ни използват като ракетоносител за свои интереси".

Лидерът на БСП заключи: "И в държавата ние ще правим само почтени съюзи, публично пред целия народ, с принципни разбирателства вътре, а не коалиции за власт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 7 години
Нито българите нито турците трябва да гласуват за БСП.Защото бащата на Сергей Станишев -Димитър Станишев е точно оня министър на вътрешните работи по времето на които смениха имената на турците и така от България избягаха 300 000 турци.А след това като дойде пак същата партия по времето на Луканов и Виденов избягаха още 2 милиона българи.за да отпразнуват "победите" си Станишев и Местан се разцелуваха насред площада в София.Та нито една от двете партии-БСП и ДОСТ не заслужават гласовете ни.
81
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Ще се спънем ли трети път в една и съща тиква?
80
0
 
4
 
! Отговори
tsv преди 7 години
Стига с това ДПС, достан - бостан ... Кажи защо не беше на срешата с румънската прокурорка ?!!!
79
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
*** декларира желание да направи БСП що годе нормална и приемлива партия,започна с някои промени и...зацикли на 10-15%(образно казано).Дали не може или не иска-тя си знае,но големите промени в тая партия си остават мираж.Впрочем отношенията с ДПС са едно от нещата,които трябва да се променят и то драстично.Ама тяхна си работа-като не щат,ако щат,най-вероятно ще имат още един, последен шанс и ако не го използват-СБОГОМ!Макар че лично аз и последен шанс(глас) не бих им дал,хи-хи.
78
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 103: Много пропагандни клишета използваш. Но най-интересното, поде за мен, е това, че Германия може да си позволи да има отношения с Русия, а ние не можем. Ако се разсъждава от тая гледна точка, просто дискусията става безмислена.
77
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "***": Ти си си намерил просто обяснение на всичко. И сигурно Иван Костов го считаш на достойния политик на прехода. А по негово време беше ликвидирана българската промишленост и беше извършена разбойническа приватизация. И за това ли са виновни "пребоядисните социалисти". България е преживявала войни и национални катастрофи, но такова обезлюдяване на цели региони и такава демографска криза не помни. И за това ли са виновни "пребоядисните социалисти".Затова СДС изчезна, сега пишман-реформа
76
2
 
5
 
! Отговори
Циник до ognyanz преди 7 години
Примитивно не е русофобството! Русофобството е мярка за "будност" , и самостоятелно мислене!Виж - русофилството е - комплекс - синдром като Стокхолмския! Грозно наследство от 45 години "брейнуош"
75
4
 
4
 
! Отговори
Циник до ognyanz преди 7 години
Не съм гласувал от Костов насам...но и бат' ти Бойка е "издънка" на вездесъщата БКП, както за жалост и 90% от политическите ни гли дери от последните 27 години - вие пребоядисаните социалисти сте корена на злото! Зараза като Ебола! Умиране има...оттърване няма! Цял един народ покварихте, и обезличихте!
74
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До Станой от Ахелой: И коя политика е проевропейска: Тази на България, която провали проекта Южен поток или тази на Германия, която отдавна използва Северен поток. На думи - санкции (за сателитите като нас) на дело: увеличават стокообмена с Русия. Сигурно имаме различно мнение за националните интереси. Аз не включвам примитивното русофобство и постоянното търсене на примери от историята на миналия век в това.
73
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 94: Започва да прилича на роман с продължения. Можеш да напишеш история на прехода. Но за да си обективен, не се форусирай само върху БСП. За сегашното ни състояние и други партии имат "достойно" участие. По това е писано много.
72
5
 
1
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 7 години
Ние сме на всеки километър !
71
4
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "***": Щом имаш самочуствието на ообразован човек, не използвай речника на Данко Хаирсъзина. Ще звучиш по-убедително. Но ако искаш да приличаш на бат'си Бойко, няма проблеми. Сигурно има хора, които точно за това го харесват.
70
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако нямаше ДПС таа партия БСП никой нямаше да се сеща за нея вече
69
0
 
3
 
! Отговори
Parking tih преди 7 години
Hepten sa gushnali bosileka.
68
0
 
10
 
! Отговори
Циник до ognyanz преди 7 години
Литературата (не) драги , ми беше любима, и най-силния предмет...но ти освен манифеста , си чел май само плакатите на партията за поредния конгрес...и за Стахановският почин!Типично червендалесто текезесарче! Татка ти на кое ДЗС беше партиен секретар? *** жалък...типичен бесепар!
67
0
 
3
 
! Отговори
еее ognyanz преди 7 години
До ognyanzЗащо не попиташ Лолова и Финци (за съжаление Парцала го няма - Светла му памет) за кого ще гласуват ? Не ти стиска май...
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanzПървообраза на Бай-ти-*** е типичния кому.няга. ***, необразован, алчен, завистлив, "всезнаещ", пърдящ и уригаш публично.Затова и кому.нетата утрепаха Алеко. Толкова мразят да бъдат осмивани от образованите и интелигентни свои сънародници, че ги избиваха с лопати, като дойдоха на власт благодарение на чуждата армия окупаторка.
65
6
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 82: "Два диоптъра за далекогледство" с незабравимия Георги Парцалев, Ицко Финци и Татяна Лолова. Има го в интернет - сигурно ще ти е от полза.
64
0
 
9
 
! Отговори
Грешката е вярна преди 7 години
Вие винаги сте грешали, но за сметка на НАС! А за вас си е било ВИНАГИ ПРАВИЛНО!!!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanz за герберските ***!Амчи яз видим здесь само биекапие-биесипие тролченца.

Спонсорирани публикации