Отстъпка от погребение, ако старците се откажат да шофират

Причина за екстрата - 13% от ПТП-тата са заради 75-годишни водачи
Обновена: 22 мар 2017 19:43 | 22 мар 2017 19:38, Камелия Цветанова
10
Отстъпка от погребение, ако старците се откажат да шофират
Снимка: Reuters, архив

Японска градска управа обещава на старци да ги погребе с 15-процентна отстъпка, ако те приживе се откажат от шофьорската си книжка и престанат да бъдат заплаха за уличното движение, съобщава БТА като цитира Си Ен Ен.

Властите в град Ичиномия в префектура Аичи предлагат екстрата, тъй като на нейна територия 13 на сто от пътните произшествия били предизвикани от водачи на възраст 75 и повече години.

Мениджърът на погребалната къща "Хейанкаку" Шигенори Арига заяви, че са влезли в сътрудничество с местната полиция, за да проведат кампанията за рисковете при шофирането на възрастните хора.

При потвърждение, че хората от третата възраст са си оставили книжките в някое от районните управления на полицията, те автоматично получават погребалната отстъпка.

Офертата е атрактивна, тъй като погребенията в Япония никак не са евтини и средно излизат по 1,5 милиона йени, което е 13 300 щатски долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
21321 преди 7 години
До истината каза абе това не е в България
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Причина за екстрата - 13% от ПТП-тата са заради 75-годишни водачи"А защо няма статистика за процентите ПТП, предизвикани от водачи ненавършили 25 години? Май процентите са доста по-големи!Не са важни толкова годините, а МОЖЕНЕТО и СЪДЪРЖАНИЕТО на черепа!А тъй наречената "отстъпка" си е жива гавра с възрастните хора и си плаче за съд!
5
1
 
20
 
! Отговори
тир преди 7 години
Е това вече надминава всичко по наглост. Значи минеш ли 70 години приготвяй си багажа за гробищата а управниците ще ти направят отстъпка за погребението. Демек ти казват ти вече не си човек а миришеш на земя. Защо не кажат това на Германските 80 годишни баби дето карат БМВ-та по магистралите със 160 км в час? Такива баби срещам всеки ден по магистралите на Германия и ми задминават тира все едно съм спрял. И тези изперкаха и то доста!
4
2
 
14
 
! Отговори
Скат преди 7 години
Веднага след старчоците идват младите шофьори и не на последно място жените шофьори. Вярвайте изкарах много години на пътя. И ако законодателя не вземе нужните мерки ни чака апокалипсис в съвсем близко време.
3
0
 
10
 
! Отговори
.!. преди 7 години
До ПО-практично еняма безплатен обяд, сметката ще плати някой по веригата надолу...
2
12
 
4
 
! Отговори
бла,бла преди 7 години
Не да се отказват, а да им е забранено или да правят редовно проверки.
1
12
 
4
 
! Отговори
ПО-практично е преди 7 години
ако сами скочат от некое по-високо място! Тогава погребението може и да е безплатно.

Спонсорирани публикации