Предизборно: Засищат глада за гласа на избиратели

Отново откриха торби с хранителни продукти за гласоподаватели
Обновена: 22 мар 2017 17:48 | 22 мар 2017 15:07, Венцислава Вельова
12
Предизборно: Засищат глада за гласа на избиратели
Снимка: Reuters, архив

Полицията разби нова схема за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от една от политическите партии, информира "Фокус".

Още по темата

При спецоперация под ръководството на прокуратурата в Добрич са намерени торби за гласоподаватели с хранителни стоки, на които на мястото на подателя е била изписана една от политическите партии.

Случаят е доста мащабен, в който, по сигнал на ДАНС, е бил спрян товарен автомобил, където са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти, като боб, леща, олио и други", уточни тя.

"Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в Омуртаг в склад за препарати за растителна защита", посочи Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че по случая е ангажирана Автомобилна администрация, която да извърши щателна проверка на товарния автомобил, както и БАБХ поради това, че храните са разтоварени на мястото, където това не бива да се извършва.

"Действия се извършват и от КАТ, за да се установи дали няма нарушение по Закона за движение по пътищата", допълни Румяна Арнаудова.

"Акцентът на прокуратурата е да се установи лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила", посочи тя.

"Разследването продължава, извършва се оглед на местопроизшествие, броят се и се оглеждат тези 970 пакета. Предстоят разпити на свидетели, основно шофьорът и други лица, за които имаме сведение, че имат отношение и съпричастност по случая", каза още Румяна Арнаудова.

На въпрос дали има индикации, че за случая в Добрич и този в Пазарджик става въпрос за една и съща политическа партия тя коментира: "Да, мисля, че е за една и съща".


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимния, дето пише, че в останалите 4 нямало какво да ядат. Ядат, ядат. Ядат от тебе и мене. Ние гладуваме. На тях все някой им дава. Като стария виц... "Искаме! Искаме! Искаме!". "Какво искате?" ..... Квот да дадеш! Квот дадеш! Квот дадеш! Ураааааааа!"
11
2
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Как да гласуват по съвест точно тези?
Те изобщо знаят ли колко партии има в България, коя за какво се бори и дали е имала прояви в рамките на отминали исторически периоди?
Бай Тошо ги научи, че сме длъжни да им помага и да им прощаваме дивотиите. Ако случайно решат да избират за кого да гласуват, по-старите сред тях ще им посочат партията-столетница, защото, докато тя царуваше и деребействаше, всеки можеше да бъде абониран за заплата без да се налага да работи, при_ми_тивите биваха толерирани.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изходът е един:Да загърбим ГЕРБ!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Da da v selo Snejina Provadiq aleksi chenkov razdava bra6no bez pari da glasuvat za bsp.cigan.ksoto ime e malin dylgiq prydlyo.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехааа сега нашите шведи ще се наядът като поп на задушница. Такова ядене ще падне та чак ушите им ще пръщят. Лошото е че е само веднъж на 4 години. През останалото време няма ядене няма пиене.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е, дават торба храна на избори и 4 години ти взимат залъка от устата.
Дано продажните най-накрая се усетят, да вземат "подаръка" и да гласуват по съвест!
6
0
 
5
 
! Отговори
един друг преди 1 година
100 % е за ДПС, в краен случай ДОСТ.
5
0
 
6
 
! Отговори
еее преди 1 година
сега пак да гадаем, пак полуновини... аве ясно е,че става дума за ДПС... такъв им матряла...
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
купуванетоипродаванетонагласовеепрестъпление
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз повече за Герб няма да гласувам
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има и календари с лика на великия вожд, ясно е че е Г...
1
1
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Да се сетя ли коя е политическата партия?