Турски министър към нашите власти: Не спирайте автобусите!

Блокирането на границите нанасяло вреда на страната ни
Обновена: 22 мар 2017 22:48 | 22 мар 2017 22:32, Камелия Цветанова
338
Турски министър към нашите власти: Не спирайте автобусите!
Снимка: Булфото, архив

Министърът на труда и социалните грижи на Турция Мехмед Мюезиноглу призова българските власти да не създават пречки на граничните пунктове за пътуването на желаещите да гласуват в България на вота в неделя.

Още по темата

На среща с избиратели в Ипсала Мюезиноглу заяви, цитиран от БТА:"Призовавам българските власти да не се поддават на провокациите на крайните националисти, нека в името на демокрацията бъдат по-уважителни към правото на вот на гражданите от турски произход с български паспорти, за да могат те да упражнят правата си. Нашето желание е България да не позволява такива действия като блокиране на границите, спиране на автобусите, действия, които нанасят вреда и на самата България. Очакваме от българското ръководство да прояви демократично отношение като осигури и гарантира правото на всеки неин гражданин да гласува спокойно и без притеснения".

Турският министър посочи още, че неговата страна се надява, че случаят с блокирането на гранично контролно-пропускателен пункт на турско-българската граница преди два дни, когато бяха спрени 5 пътнически автобуса от Турция към България, ще остане изолиран случай и че ще бъдат взети необходимите мерки, за да не се повтори това.

Предишния ден валията на Одрин Гюнай Йоздемир призова българските власти да не допускат действия на радикални националистически групи, които блокираха пътя край турско-българската граница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
43
 
! Отговори
Георги преди 7 години
И в статията и в коментарите се настоява, че такова затваряне на границата е срамно и незаконно. Така е. Обаче....Има едно ОБАЧЕ което всички защитници на правото на глас на българотурците леко пропускат. Незаконно е да попречиш на някой да изяви свободната си и независима воля. Не може да има независим вот, когато някой друг плаща автобусите. Не може да има независим вот когато явно се гласува 100% за една партия. В този смисъл затварянето на границата е пазител на демократичните ценности.
132
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо смяташ, че супер развита и уредена е черешката на тортата? 1/ супер...и т н държавите са точно тези държави, които са имали най- много колонии. Именно с кражби и насилие върху местното население са постигнали този си " просперитет"и богатство.2/ точно в тия супер държави днес се изсипва най- големия мигрантски ислямски поток, който заплашва да ги разруши. Но се вижда, че те дори не осъзнават размера на блатото, в което затъват. Може би това е възмездие за злините, които са причинили?
131
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Границите на разрухата и мизерията изненадващо точно повтарят границите на православието. Да ви е известна някоя супер развита и уредена православна държава?
130
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе - хе. Не сравнявай Русия с турците. Даже и от това да си вадиш хляба. Най- малкото за това, че Русия ги е била поне десет пъти.То това му и беше най-голямата грешка на Ердо, че се заяде с тях. Той нали не мисли с кого може и с кого не бива да се заяжда. Путин нищо не забравя.
129
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и сега си личиАвстро-унгарските колонии на балканите са с няколко класи от тея на османците където цари пълна селяния и до днес а тя не е от вчера и е благодарение именно на залухавата Османска империя....Ами тя Русия не е била османска провинция пък също така е пропаднала. Дали пък разрухата не се дължи на съветската власт?
128
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комшийският министър е напълно прав. Никой не може да отнема и възпрепятства конституционни права като правото на глас. Като толкова не ви е приятно български граждани да упражнят това право просто отидете и гласувайте, както колегата по-долу предлага. Противното ви превръща в ***.
127
1
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Всичко това което се случва трябва да мобилизира до краен предел Българския гласоподавател!!! Отидете до урните в неделя и гласувайте. ВСИЧКИ!!!! Не позволявайте Турция да вкара депутати в нашия парламент! Ако това не ви мобилизира просто незнам какво.П.С Живея на 400 км от мястото в което съм регистриран по лична карта.Също така имам и ангажименти в неделя.Въпреки че това гласуване ще ми струва 100-150 лв разходи аз ще гласувам!!!!
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не купува-също!!!
125
2
 
2
 
! Отговори
pkboev преди 7 години
Мале един турски *** що народ възбуди тука по нощите :DОтносно статията - това някаква новина ли е? Някой изненадан ли е от нещо, има ли въобще какво да се обсъжда?Ердоган вече месец два си движи нещата по съвсем предвидим начин, гласейки се да печели референдум. Всички тези пози и изказвания са предизборен танц, създаване на среда тип "наши срещу лоши". Надали реално някой там му пука особено много за изборния процес в България или ДОСТ/ДПС в частност.
124
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
*** няма да видите повече на власт вашия васал Бай Муй!!!От сега нататака Българския народ ще си избере правителство което да компрометира и дискредитира вашата Държава и да се стреми да ви скара с малкото ви останали приятели.
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично ганьовска работа....хвалят ми се с...холандската икономика ганайците. Смех. Самите холандци имат $23милиарда инвестиции в самата Турция, както и Турция има $9 милиарда инвестиции в Холандия. Така, че като смятате холандската икономика и съответно турската имайте в предвид как едната допринася за другата и защо не може да има санкции. Пита се къде е *** в цялата схема???? Може би допринася с оборота от труженичките в заведенията с червените фенери?!!?!?
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре бенатова десетките милиони кюрди в Турция и тяхната борба за независимост. След това карбовски скритото лице на турция глад бедност и мизерия :)
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега пък и като се изпокарахте с либералстващия свят тепърва започват да бълват медиите какви мизеръбали сте ще ви създадат образа на най-големите помии гледай и цъкай идват вече опорките
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ пак сте най-нацвъкани с бежанци с 25 милиона кюрди и с по-слаба икономика от холандия "от третия свят". Приказки приказки приказки *** необърсани
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФутурологАз сравнявам Турция бе гастрит "голямата" турция (реално средно голяма страна с територия плюнка виж атласа ако не вярваш) с големите амбиции има по-слаба икономика от 5 пъти по-малка холандия. И този шизофреник ердоганя имаше нахалството да им каже че са от третия свят. Този човек е ненормален ама наистина не е наред това трябва да му е ясно на всеки.
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вечно са си ваши тези бежанци вие сте най-нацвъкани в цяла европа влезнаха под милион при вас 3."Знаеш ли какъв отговор даде Тръмп на Меркел за бежанците в Турция...:-):-):-):-)цитираха ли ги твоите медии, които следиш:-):-):-):-)Те искат в демократични държави:-):-):-)в тяхната държава и наща има диктатура...и те имат правото да живеят в демократични държави:-):-):-)
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкуствено раздухан скандал. Тези хора които ще гласуват от Турция са нищо на фона на цялата избирателна активност. Реално вкарват от Турция при многото секции в минали години плюс автобуси по двама депутати
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Този *** не знам къде се бута. Ще правим каквото намерим за добре."И ние така...първия вход да е от вас...
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Яcтреб ОсманлиятаВечно са си ваши тези бежанци вие сте най-нацвъкани в цяла европа влезнаха под милион при вас 3.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие още викате ЕС та ЕС та визи...ОТ НАША СТРАНА, ПРЕГОВОРИТЕ ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИХА С ЕС (Р.Т.ЕРДОАН).

Спонсорирани публикации