Меглена Кунева: Всеки десен човек ни е важен!

Дясната коалиция в НС ще е Реформаторски блок-Глас народен
Обновена: 24 мар 2017 22:18 | 23 мар 2017 18:04, Петя Славова
28
Меглена Кунева: Всеки десен човек ни е важен!
Снимка: РБ

Единствената дясна коалиция, която влиза в парламента, е Реформаторски блок-Глас народен, всеки десен човек ни е важен. За нас мобилизацията е ключова. Разковничето за разумно дясно управление е в РБ. Развитието на
регионите, европейската ориентация на страната, преодоляването на различията между Севера и Юга у нас са задачите на РБ- Глас народен в следващия 44-ти парламент. Сега тези приоритети се припознават от много
партии. Това каза на брифинг във Варна лидерът на Движение България на гражданите от Реформаторския блок Меглена Кунева.

Тя добави, че водачът на варненската реформаторска листа Найден Зеленогорски работи активно за защита на интересите на Северна България и преодоляване различията в икономическия ръст на регионите. Сега всички
заговориха за антикорупционния закон, за статута на учителите, но ако не беше РБ, нямаше да бъде приет и на първо четене този закон, нито за образованието да се отделят средствата за по-високе учителски заплати. С
хора като Зеленогорски законът за антикорупцията ще стане факт в следващия парламента, категорична бе Кунева.

Тя подчерта, че една от причините за прекратяване на мандата на предходното правителство е липсата на воля да се приеме антикорупционния закон. Същото стана и с образованието – именно РБ превърна в тема подкрепата за българския учител и увеличаването на средствата за заплатите им и изобщо за сектора на 4,5 % от БВП, като сега този процент е около 3,5 %, добави Кунева. Варна винаги е била дясна, надяваме се и сега да подкрепи дясната листа на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен”, според нея.

Найден Зеленогорски подчерта, че РБ се ангажира с двата големи местни инфраструктурни проблема на Варна – Аспаруховият мост и овладяването на свлачището „Трифон Зарезан”. Трябват по-ефективни действия и подкрепа от държавата да укрепване откъм морето на свлачището, защото това са много скъпи действия и не са по силите на общината. Ще работя за  политическо съгласие между всички варненски депутати тази подкрепа за Варна да стане факт, категоричен бе той.

Зеленогорски добави, че РБ е единствената дясна коалиция, която влиза в парламента, затова варненци да не разпиляват гласа си за по-малките десни формации. Добра перспектива за България е дясно-центритското управление и продължаване на реформите, които започнахме. Имаме 14 милиарда фискален резерв, 3,4 % икономически растеж, излишък в бюджета за първи път от 2008 година, под средната безработица за ЕС – това е резултатът от управлението на РБ и е заявка, че можем да подобрим реално живота на хората, каза Зеленогорски. Пагубно за страната е коалирането на ГЕРБ с БСП, както и ляво управление. С ГЕРБ сме конкуренти, бяхме техен коректив, започнахме важни реформи и те трябва да продължат, а не да спират, както би направила БСП, каза той.

Той подчерта ролята на Меглена Кунева и Реформаторите за увеличение на заплатите  в сектора на образованието с 10 % и призова служебното правителство да изплати това увеличение, което се бави вече трети месец.

Листата на ”РБ – Глас народен” във Варна води позитивна кампания, посетихме всички общини, направихме десетки срещи с представители на местните общности. Реновирането на ЖП линията Варна – Русе, довършването на АМ „Хемус”, ангажирането на „Флотски арсенал” и други местни компании в кораборемонтните дейности, привличането на туристи по линията на исторически, религиозен, медицински туризъм, на още нискотарифни
компании, които да оперират на Варнеското летище,  са задачите на Реформаторите за Варна, каза Зеленогорски. Тук туризмът и морското дело трябва да получат тласък, има неразвит капацитет по отношение на обучението на чуждестранни студенти, производството и инвестирането в електромобили, които да 2030 година ще трябва да заменят сегашните автомобили в целия ЕС и аз виждам в това бъдещето на Варна, категоричен бе той.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма истинска дясна партия. Понятията ляво и дясно нямат никакъв смисъл в българската политическа действителност. Десен е Тръмп. Дясна е Льо Пен. Такива хора в България няма.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кунева, ако хората се бяха осведомили, че Радан Кънев и Христо Иванов отдавна не са в РБ, не знам кой щеше да гласува за вас. Никой не харесва останалите в РБ - Москов, Лукарски, Кунева. *** на ГЕРБ.
23
0
 
1
 
! Отговори
pagane8 преди 1 година
До Госпожооо!

Да, точно така - да отиват "на купон" във Габон! Тя има опит в габонските афери.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно, като се е женила, дали е казала на тъста си, виден комунист в онези години, колко е дясна? Или е станала "дясна", когато в това вече е имало далавера.
21
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 1 година
Правилно каза Т.Дончев " КОЙТО СТАВА ЗА ВСИЧКО -НЕ СТАВА ЗА Н И Щ О ! Ама тая ни перде има - ни срама ! Олицетворение на" истинския български политик" за последните 30 години !! Какво ли не ражда българската майка юнашка ? Точно такива като нея ще прогонят всичко свястно от България !
20
0
 
9
 
! Отговори
Госпожооо! преди 1 година
Госпожо, нито един от ваще хора не ни е нужен. Водете си ги у вас! На гол купон ако искате:)
19
0
 
5
 
! Отговори
Весо преди 1 година
Тази добре ли е?
18
0
 
9
 
! Отговори
куката преди 1 година
"Меглена Кунева: Всеки десен човек ни е важен!" Те и 3ти и 4ти блок на АЕЦа в козлодуй ни бяха нужни, няколкото милиона за образованието, превърнали се в запалки и чадъри и те ни бяха нужни, ама кви сме ние, че да ти държим сметка! Викаме "ИЕСТ" и това е!
17
0
 
9
 
! Отговори
Локи преди 1 година
А другите, кучета ги яли. Ако вие ще обединявате нацията- майко мила!!!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Партиен член преди 1 година
Я Пръмова???
Беше се скрила за известно време тая.
Явно не е получила определен пост който да е добре подплатен и пак замърсява и без това замърсеното политическо оространство.
Няма спасение от тая.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюрократ в пола.Жадна за власт Заради такива,, десни" като нея хората загубиха вярата за промяна.Тя е ,,разсипник" а не съзидател на дясното.Едно от най недолюбваните в политиката лица.Плазмодий. Комунистка, а дясна. А аферата,,Габон",реакторите в Козлодуй,фалшивото обещание на учителите.Само злини от нея.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво да гласуваме за теб като всяко нещо, с което се захвана се провали? Само закриването на блоковете на Козлодуй завърши благополучно.
13
1
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
Тая пак ли се напъва за парламента !!! Опазил ни Бог !!!
12
0
 
13
 
! Отговори
Изчезвай, ма! преди 1 година
Ами те избягаха заради теб, ма!
Имаш ли изобщо представа колко от десните избраха да отговорят с "Не подкрепям никого!", само и само гласът им да не отиде за теб!
Затова повечето от мислещите са убедени, че навирането ти в тези среди е режисирано - да отблъсне хората от десните партии. Чудя се, нямаш ли поне малко ум, за да разбереш това?
Или разбираш, но си достатъчно нагла, за да не се оттеглиш?
11
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
От провалени политици и предатели Българския народ съвет не иска
10
1
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Сега ли чуваш, че всички десни са бивши комунисти?
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми понеже си имате добри доходи са ви важни десните. Те обаче в България са малко. Така, че и процентът на изборите ще е съответстващ. После да не се чудите.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уфффффффф!!!!!
7
2
 
19
 
! Отговори
Надя Николова преди 1 година
Кривоустата службогонка пак се обажда,където не и е работата.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм десен, но заради тая, ставам ляв.