Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!

Президентът коментира изказването на Ердоган
Обновена: 23 мар 2017 20:00 | 23 мар 2017 19:45, Петя Славова
291
Радев: Водим се от законите си, не от чужди емоции!
Снимка: архив, Булфото

Президентът на България Румен Радев коментира изказването на турския президент Ердоган, че страната ни оказва натиск срещу турците при изборите.

Още по темата

"Искам да Ви уверя, че изборите в България ще протекат спокойно. България е европейска държава, която се води от своите закони, а не от чуждите емоции", отбеляза държавният ни глава, цитиран от президентството.

"България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона. Всеки държавник трябва да научи уроците по история и география", каза още Радев пред журналисти.

Малко по-рано днес турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че неговата страна се намесва във вътрешните работи на други държави.

"Турция винаги е зачитала териториалната цялост и суверенитета на всички държави", каза Ердоган и в същото време призова България да осигури всички условия за провеждане на честни и прозрачни избори на 26 март, за да може всички нейни граждани да упражнят своя вот в обстановка на спокойствие и сигурност.

В същото време стана ясно, че Турция дава 11 дни платен отпуск на изселниците да дойдат и да гласуват в България. Също така им организира безплатен транспорт за да упражнят правото си на вот.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво господин Презизидент !За първи път се гордея че съм българин !Дано пощенския гълъб на Ердоган и смешната шушумига дето той назначи никога не се върнат във властта !
197
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си изметем къщичката казваш.Умряла работа сме.Най много нас да ни изметат.Липсва прозорливост,липсва интелект,липсва опитност.Караме я по комунистически.Не човек ,а желязо...Да мъртво желязо.
196
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
де повече такива хора да има в управлението, ще си изметем къщичката за нула време
195
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 227ЕРДОГАН Е ОПИТЕН ИЗМАМНИК И ЛЪЖЕЦ!!! ОПАСНОСТ КАКТО ЗА ТУРЦИЯ, ТАКА И ЗА БЪЛГАРИЯ! НЕ МИ ГО ЗАЩИТАВАЙТЕ! КЪДЕ ЖИВЕЕТЕ? АЗ ЖИВЕЯ В ТУРЦИЯ! ТУКА Е ПЪЛНА ЛУДНИЦА В МОМЕНТА. А КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 16 АПРИЛ, АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ НЕГО!
194
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До байхейсВъпреки, че е в страни от темата, ама тези два проекта не бяха спрени по изискванията на който и да е закон, а нали се сещаш, по нареждането на едни "началници", пред които едни "наши политици" стояха в стойка "партер", с широко отворени бузи и с гърба към тях...И в тази поза се случват едни неща, от които обикновено боли много...
193
1
 
50
 
! Отговори
Parcuc преди 7 години
Има и читави хора в България. Президентът е един от тях.
192
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е опитен политик.Приятелски тон,добронамерен и сърдечен изказ.И Радев ,който звучеше надуто и глуповато.И като начин на изразяване и като интонация.Присъствието му до Ердоган изглеждаше меко казано глуповато.Съжалявам,но така изглеждат нещата отстрани.Нямаме качествени политици,това си е.
191
19
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
зелен чорап,кой точно от Българските закони изискваше са се спре Южен Поток и АЕЦ Белене !!!???и ти си същия продажен плъх като Плевнелиев !
190
3
 
41
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Точните думи в точния момент - този човек е целил фесовете от небето, а сега му е времето да ги напъни отзад, тук на земята. Гласувах за този човек защото носи манталитета на ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРИН. Вече е време до нашия БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ за застане и достойния БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ. Онова лоясало, сервилно банкянско влечуго, да върви по дяволите....
189
2
 
27
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Не обръщай внимание на феса, шефе, ами виж какво там може да се направи за армията и да се възстановят гранични войски
188
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 7 години
никой не се страхува от на'пиканата Турциятоя ислямски ке'*** само разсмива светаайде,че сезона на атентатите се открива..пак ще има летящи фе'сове във въздуха :))))))
187
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев: Водим се от Кремъл, не от чужди емоции!
186
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 219 Аз съм по- либерален- който не е живял през последните 5 години в Република България, да няма право да гласува на нейни избори. вярвай мни всички турци са изселници от 27 години завинаги в Анадола- под този закон са!
185
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте сега малко..откъде на къде ще ми определят и българи които живеят от години по света бъдещето гласувайки? Аз съм за закон в който се казва: Ако не си живял 183 дни в годината на територията на България- да нямаш право да гласуваш за парламент, местни избори, президент! Толкова ли е сложно? Аз съм живял 4 години в Гърция и не съм гласувал, но съм бил на Гурбет, но само заради тия маннгали от Анадола съм съгласен и на българите по света да им се орежат тия права- тогава ДПС и ДОСТ са АУТ!
184
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извън протокола..вчера сутринта към 9 и 10 се спусках по жълтите павета към президентството и бяха отцепили двете леви ленти ченгетата на площад Независимост. И се предвижваме бавно и една А8-ца отива до гвардейците и ми стана любопитно да видя Генерала..а то Йотова. Обаче не знам защо слезе през отворената врата от охраната една прегърбена. А знаем Йотова си е стройна жена. Що за поведение? сякаш се пази някой да не я застреля от близките сгради. Много ***.
183
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стругарката как ли щеше да се изкаже за озявлението на Ердоган ако беше недай си Боже президент? Щеше да навлажни и очилата и дъртата хралупа от притеснение.
182
1
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Браво!
181
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после от 27 години демокрация да случим на Държавен глава, а не на шушумиги!
180
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хвани Миг-ът , качи се на него и ги започвай , брат! Както ти си знаеш в най-добрите си години!
179
1
 
5
 
! Отговори
До :-) преди 7 години
"много са смешни изселниците по сайтовете, а в Турция им викат *** и даже гражданство не им дават :-):-):-):-)"Какво си мислите като повтаряте все едни и същи работи ще промени действителността ли... :-):-):-)Знаем, че ви се иска да е така, но ...освен, че турците взимат пребиваване "безплатно" и след 5 год им се дава граждаство, вече и могат да се възползват и от здравеопазването и образованието...:-)

Спонсорирани публикации